Met je drone vliegen boven Flevoland

Hier vind je een groeiend overzicht van de mooiste drone plekken van de provincie Flevoland

In Flevoland zijn er 9 mooie drone locaties bekend

De mooiste dronelocaties van de provincie Flevoland

Flevoland heeft een aantal zeer mooie drone plaatsen. De mooiste dronelocaties van Flevoland vind je terug op deze site.

Er worden steeds drone locaties toegevoegd. Hierbij ook voor jou de uitnodiging om jouw mooiste drone locaties toe te voegen aan deze site.

al 9 mooie drone locaties!

Droneregels

Voor de meest recente informatie over onderstaande dronelocaties, of het wel of niet is toegestaan om daar met je drone te vliegen, kun je kijken op de website van GoDrone. Hier vind je alle informatie over jouw dronelocatie.

 

Almere – Het verlaten kasteel Almere

 

Kasteel Almere bekijken met een drone

Het Kasteel Almere staat op een afgesloten gebied. Dit terrein is (op het moment van schrijven) in ontwikkeling. Er staan een paar keten op het terrein, maar het Kasteel is wel zichtbaar. Voorzover we weten wordt er op dit moment niets mee gedaan. Het Kasteel is te zien vanaf het hekwerk. Daar is een grote parkeerplaats. Je kunt daarvandaan de drone de lucht in sturen en de omgeving goed bekijken.

 

Adres:

Oude Waterlandseweg  Almere

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming. Niet boven het terrein zelf. Maar wellicht wel met toestemming.

Dronevliegen bij het aquaduct bij Harderwijk

 

Het Veluwemeer Aquaduct: Een unieke waterbrug

Het Veluwemeer Aquaduct, gelegen nabij Harderwijk in Nederland, verbindt het Veluwemeer met het Wolderwijd. Dit unieke aquaduct, geopend in 2002, laat water over een snelweg stromen, waardoor het een bijzondere attractie is voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het aquaduct is 25 meter lang en 19 meter breed, en biedt ruimte aan kleine vaartuigen om veilig over de weg te navigeren​.

Technische specificaties en constructie

De bouw van het Veluwemeer Aquaduct was een grote technische uitdaging. Er werd ongeveer 22.000 kubieke meter beton gebruikt, samen met stalen damwanden die het gewicht van het water dragen en voorkomen dat water en sediment op de weg eronder lekken​. Het ontwerp en de constructie reflecteren de geavanceerde technologie en ingenieurskunst van Nederland in watermanagement.

Flevoland: De verbonden regio

Het aquaduct speelt een cruciale rol in de infrastructuur van Flevoland, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Deze regio, grotendeels gewonnen uit zee, wordt omringd door drie door mensen gemaakte meren en is verdeeld in twee drooggelegde secties: de Flevopolder en de Noordoostpolder.

Drone vliegen en fotografie mogelijkheden

Voor drone-enthousiastelingen en fotografen biedt het Veluwemeer Aquaduct een prachtige locatie om unieke beelden vast te leggen. De combinatie van bewegend water en wegverkeer, omgeven door de Nederlandse natuur en techniek, biedt uitstekende mogelijkheden voor zowel professionele als amateurfotografen.

Culturele en economische impact

Naast zijn technische en functionele belang, draagt het aquaduct ook bij aan de lokale economie en toerisme. Het trekt bezoekers aan die geïnteresseerd zijn in de unieke combinatie van Nederlandse landschappen, watermanagement en technische prestaties, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de regio Harderwijk en omstreken.

Dit artikel biedt een overzicht van het Veluwemeer Aquaduct als een fascinerende bestemming voor drone-vliegers en een technisch wonder van Nederland. Door de technische innovatie en de natuurlijke schoonheid is het Veluwemeer Aquaduct een niet te missen locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de unieke aspecten van Nederlandse engineering en landschappen.

Extra informatie:

Het is een beetje zoeken naar een geschikte parkeer/startplaats maar is niet echt sprake van een restricties om hier te vliegen.

Aansluitend zijn er wel natura 2000 gebieden, maar op de locatie zelf zijn deze niet van toepassing. Toch is het wel handig uit te kijken naar klein vliegverkeer. Hier vliegen ook met enige regelmatigheid toeristen vliegtuigjes, hoger dan 120 meter dat dan weer wel. In de zomermaanden varen hier regelmatig bootjes door deze doorgang en de combinatie met autoverkeer maakt het tot een compleet plaatje.

Omschrijving

In het verleden was hier sprake van veel file leed door de sluis die de doorvoer van schepen regelde in het Veluwemeer. Maar momenteel is er een aquaduct aangelegd waardoor schepen kunnen passeren zonder overig verkeer te hinderen. Dit levert een mooi beeld op als de doorvoer wordt gefotografeerd met een drone. Met name in zomermaanden als veel toeristen met hun bootjes de dijk passeren. Verder is Harderwijk een leuk plaatje om te bezoeken, zonder drone.

Met dank aan Louis Revenberg

 

Lelystad – De Hurkende man

 

De Hurkende man

Het kunstwerk “Exposure” in Lelystad, ook bekend als de “Hurkende Man”, is een indrukwekkende creatie van de Britse kunstenaar Antony Gormley. Gelegen aan de kust, biedt dit enorme stalen sculptuur dronevliegers een unieke gelegenheid om zowel kunst als het omringende landschap vanuit de lucht te verkennen. Het contrast tussen de organische menselijke vorm en het geometrische staalwerk, tegen de achtergrond van het IJsselmeer, maakt dit tot een fascinerende locatie voor luchtfotografie.

Het kunstwerk weegt ongeveer 60.000 kilogram. De fabricage van het kunstwerk werd uitgevoerd door een Schotse firma die gespecialiseerd is in het maken van hoogspanningsmasten. Het kunstwerk werd onthuld op 17 september 2010 door de kunstenaar, in samenwerking met gedeputeerde Van Diessen en wethouder Fackeldey van Lelystad.

Je kunt er leuk omheen vliegen en genieten van de beelden, waaronder ook de sluizen.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, en meestal staat er wel een kraampje waar je wat kunt eten en drinken.

Zeewolde – De Biezenburcht een mooie plek om met je drone te vliegen

 

Ontdek de betovering van De Biezenburcht: Een paradijselijk eiland in Zeewolde’s Wolderwijdmeer

In het hart van het sprankelende Wolderwijdmeer, omarmd door de kalme golven en gekust door de zon, ligt De Biezenburcht – een oase van natuurlijke pracht en ongerepte sereniteit. Dit kunstmatig aangelegde eiland, genesteld in het heldere water nabij Zeewolde, is een bestemming die de zintuigen prikkelt en harten betovert.

Een Terugblik op Geschiedenis en Schepping

De Biezenburcht, al vele jaren een gevierde schat, heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van Zeewolde. Ontstaan als een creatie van mens en natuur, heeft dit eiland zijn huidige vorm gekregen door zorgvuldige planning en een vleugje magie. Oorspronkelijk aangelegd om de waterkwaliteit te verbeteren, heeft De Biezenburcht zich ontwikkeld tot een schilderachtige plek die de harten van velen heeft veroverd.

Een Oase voor Dronevliegers

Voor de luchtdromers en drone-enthousiastelingen is De Biezenburcht een canvas van ongeëvenaarde mogelijkheden. Stel je voor dat je drone stijgt boven de oever en langzaam de lucht doorkruist, met panoramische uitzichten over het eiland en de omliggende wateren. Leg de kleurenpracht van het eiland vast, het spel van het zonlicht op het water en de lachende gezichten van de bezoekers die dit stukje paradijs omarmen.

Een Tijdloze Bestemming

De Biezenburcht is meer dan een plek – het is een ervaring die je zintuigen omarmt en je hart verwarmt. Hier, op dit schilderachtige eiland, kun je de band met de natuur vernieuwen, genieten van vreugdevolle momenten met vrienden en familie, en de tijd even laten stilstaan terwijl je je omringd voelt door de tijdloze schoonheid van de natuur.

Adres:

Bij de N707

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Met dank aan Ron

Zeewolde – met je drone vliegen bij Tulpeneiland

 

Verken de betovering van Tulpeiland: Een paradijs voor dronevliegers in Zeewolde

Welkom op Tulpeiland, het verborgen juweel van Zeewolde dat wacht om ontdekt te worden door luchtvaartliefhebbers en dronevliegers zoals jij. Dit adembenemende eiland, gelegen te midden van het glinsterende water van het Wolderwijdmeer, is een waar paradijs voor degenen die dromen van ongeëvenaarde dronevluchten en betoverende luchtfotografie. Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je drone over dit unieke landschap laat dansen, en leg de schoonheid vast die je nergens anders zult vinden.

Een Betoverende Ontsnapping

Stel je voor: je drone stijgt op vanaf de rand van het eiland en zweeft langzaam omhoog, terwijl de ochtendzon haar warme stralen over het kabbelende water werpt. Je krijgt een vogelperspectief op het eiland, dat bedekt is met een zee van kleurrijke tulpen in volle bloei. De lucht is gevuld met het zoete aroma van deze prachtige bloemen, en je kunt je bijna voorstellen dat je zweeft temidden van een schilderij.

Tulpeiland’s Unieke Kenmerken

Wat dit eiland zo bijzonder maakt voor dronevliegers, is de verscheidenheid aan landschappen die het te bieden heeft. Van uitgestrekte bloemenvelden tot kronkelende paden door weelderige bossen en adembenemende uitzichten over het meer, Tulpeiland is een onuitputtelijke bron van visuele verrassingen.

De verfijnde afwisseling van hoogteverschillen en open ruimtes biedt eindeloze mogelijkheden voor spannende dronevluchten. Je kunt je drone langs de kustlijn laten glijden, de contouren van het eiland volgen terwijl de golven zachtjes op de oevers breken, en zelfs een opwindende vlucht maken tussen de bomen door in het betoverende bos.

Praktische Zaken voor Dronevliegers

Tulpeiland verwelkomt met open armen dronevliegers van alle niveaus, van beginners tot doorgewinterde professionals. Voor je gemak zijn er speciaal aangewezen start- en landingsgebieden op het eiland om de veiligheid te waarborgen en verstoring van de omgeving tot een minimum te beperken.

Om de ervaring voor iedereen plezierig te houden, vragen we dronevliegers om de lokale regelgeving en gedragscodes na te leven. Respecteer de rust van de natuur en andere bezoekers, en zorg ervoor dat je de prachtige flora en fauna van Tulpeiland niet verstoort.

Dronevliegersparadijs binnen Handbereik

Dankzij de inspanningen van lokale gemeenschappen en natuurbeschermingsorganisaties blijft Tulpeiland een schat die gekoesterd moet worden. Met behoud van haar natuurlijke schoonheid en vreugdevolle geest, is Tulpeiland een inspirerende bestemming waar dronevliegers de wereld van bovenaf kunnen verkennen.

Dus ontketen je drone en laat je fantasie de vrije loop op Tulpeiland in Zeewolde. Betoverende tulpen, uitgestrekte meren en weelderige bossen wachten op jouw vliegende camera. Leg deze onvergetelijke momenten vast en deel ze met de wereld. Dompel jezelf onder in de serene pracht van Tulpeiland en ontdek waarom dit een must-visit bestemming is voor elke dronevlieger die op zoek is naar magische luchtreizen.

Wil jij een drone locatie toevoegen? Dat kan hier!

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

9 + 12 =

De mooiste drone locaties in Nederland en buitenland

Wil je weten waar je mooie drone plaatsen kunt vinden

Zoek. Vind. Vul aan!