Met je drone vliegen boven Limburg

Hier vind je een groeiend overzicht van de mooiste drone plekken van de provincie Limburg

In Limburg zijn er 17 mooie drone locaties bekend

De mooiste dronelocaties van de provincie Limburg

Limburg heeft een aantal zeer mooie drone plaatsen. De mooiste dronelocaties van Limburg vind je terug op deze site.

Er worden steeds drone locaties toegevoegd. Hierbij ook voor jou de uitnodiging om jouw mooiste drone locaties toe te voegen aan deze site.

al 17 mooie drone locaties!

Droneregels

Voor de meest recente informatie over onderstaande dronelocaties, of het wel of niet is toegestaan om daar met je drone te vliegen, kun je kijken op de website van GoDrone. Hier vind je alle informatie over jouw dronelocatie.

 

Drone vliegen bij Kasteel de Kevelberg in Kessel

 

Drone vliegen in Kessel bij Kasteel de Kevelberg

Kasteel de Keverberg, gelegen in het schilderachtige Limburgse dorp Kessel, is een juweel van geschiedenis en moderne architectuur. Dit verhaal zal de unieke charme van het kasteel en zijn omgeving belichten, vooral gericht op dronevliegers die op zoek zijn naar betoverende locaties om te verkennen.

Ontdek de betovering van kasteel de Keverberg

Met zijn oorsprong in de 14e eeuw, biedt Kasteel de Keverberg een zeldzame combinatie van historische pracht en moderne renovatie. De fusie van het oude met het nieuwe creëert een visueel spektakel dat perfect is voor dronefotografie. Voor dronevliegers is het kasteel, met zijn ommuurde tuinen en fascinerende structuur, een onweerstaanbaar onderwerp.

Kasteel de Keverberg: Een verhaalrijk fort

De geschiedenis van Kasteel de Keverberg is rijk en veelzijdig, gevormd door eeuwen van conflicten, vernielingen en heropbouw. Deze verhalen voegen een diepere laag toe aan elke foto of video gemaakt door dronevliegers, waardoor hun beelden niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook cultureel betekenisvol.

Vliegen boven kasteel de Keverberg

Het kasteel, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas, biedt dronevliegers een unieke kans om zowel het water als de historische architectuur vast te leggen. Het is belangrijk dat dronevliegers zich bewust zijn van en zich houden aan de lokale vliegregels, om ervoor te zorgen dat hun hobby de rust van het kasteel en zijn bezoekers niet verstoort.

Het vastleggen van de perfecte Beelden

Voor het vastleggen van de perfecte dronebeelden van Kasteel de Keverberg, is timing cruciaal. Het vliegen tijdens het gouden uur kan bijvoorbeeld resulteren in prachtig verlichte opnames van de kasteelstructuren. Een vlucht rondom de torenspitsen kan een dramatisch perspectief bieden, terwijl een hoger genomen shot de symmetrie en de grandeur van het hele kasteel en de omliggende natuur toont.

Kasteel de Keverberg is niet alleen een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis, maar ook een adembenemende locatie voor dronefotografie. De combinatie van historische elementen en natuurlijke schoonheid maakt het een ideale bestemming voor dronevliegers. Met respect voor de regels en de omgeving kunnen zij de unieke schoonheid van dit kasteel op een nieuwe en spannende manier vastleggen en delen.

Drone vliegen bij Kasteel Horn in Horn

 

Dronevliegen bij Kasteel Horn in het Limburgse Horn

Kasteel Horn is een van de oudste nog intacte ringburchten in Nederland en dateert vermoedelijk uit de 10e of 11e eeuw. Het kasteel ligt op een natuurlijke verhoging nabij de Maas, wat in de middeleeuwen een strategische positie was. Oorspronkelijk lag het kasteel dicht bij de Maas, wat een natuurlijke barrière vormde. Echter, na een verandering in de loop van de Maas rond 1342, werd het kasteel afhankelijker van zijn eigen slotgracht voor verdediging.

De oudst bekende heerser van het gebied rond Horn is Engelbert van Horn, zoon van Dirk van Horn. In de middeleeuwen was het kasteel eigendom van roofridders die inkomen verkregen door tolheffing op de drukbevaren Maas. In 1450 werd Kasteel Horn het middelpunt en bestuurlijk centrum van het graafschap Horne, een zelfstandige ministaat. De laatste graaf in de dynastie Van Horne, Filips van Montmorency, speelde een significante rol in de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersers.

Kasteel Horn voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt Kasteel Horn een unieke kans om de historische schoonheid van de ringburcht vast te leggen. De ligging van het kasteel, de architecturale kenmerken zoals de vier ronde hoektorens, en de omliggende natuurlijke landschappen bieden een prachtig canvas voor luchtfotografie.

Hoewel het kasteel zelf particulier eigendom is en niet vrij toegankelijk, is het omliggende park wel toegankelijk voor wandelaars. Dit biedt mogelijkheden om het kasteel en zijn omgeving vanuit verschillende hoeken te verkennen en vast te leggen.

Inspiratie uit de geschiedenis

Het verhaal van Kasteel Horn, met zijn historische betekenis en dramatische veranderingen door de eeuwen heen, kan dienen als inspiratiebron voor dronevliegers. De beelden kunnen verrijkt worden door de rijke historie van het kasteel en de regio, waardoor elke opname niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook verhalend en boeiend is.

Kasteel Horn is een locatie die zowel schoonheid als historie uitstraalt, ideaal voor dronevliegers die op zoek zijn naar een unieke plek om hun vaardigheden te tonen en de rijke Nederlandse geschiedenis vast te leggen. Met een zorgvuldige benadering en respect voor de locatie kunnen dronepiloten de pracht van Kasteel Horn op een unieke wijze vastleggen en delen.

Genhout – De Sint Hubertus molen bekijken met een drone

 

Dronevliegen bij de Hubertusmolen in Genhout

Genhout is een dorp in de gemeente Beek in de provincie Limburg, Nederland. De Sint Hubertusmolen is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp. Het is een windmolen die in 1882 werd gebouwd en oorspronkelijk werd gebruikt om graan te malen.

In de jaren 60 van de vorige eeuw raakte de molen in verval en werd hij niet meer gebruikt. In 1978 werd de molen gerestaureerd en sindsdien is hij weer regelmatig in bedrijf. De molen is open voor publiek en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

De Sint Hubertusmolen is een zogenaamde beltmolen, wat betekent dat hij op een verhoogde belt of heuvel staat. Hierdoor kan de wind beter worden opgevangen. De molen heeft twee koppels maalstenen en een haverpletter.

De molen is eigendom van de gemeente Beek en wordt beheerd door een stichting. Naast de molen staat een molenaarshuis, waarin tegenwoordig een bakkerij is gevestigd die gebruikmaakt van het meel dat in de molen wordt gemalen.

Bij de molen is ook een restaurant. Er is voldoende parkeerplaats.

Gennep – ’t Genneperhuis

 

Ontdek de Pracht van Het Genneperhuis: Een Dronelocatie in het Hart van Gennep, Limburg

In het betoverende landschap van Limburg, omgeven door weelderige groene velden en kabbelende riviertjes, vinden we het Genneperhuis, een historische locatie die doordrenkt is van verhalen uit het verleden. Voor drone-enthousiastelingen die op zoek zijn naar de perfecte plek om hun vliegkunsten te tonen en adembenemende luchtfoto’s te maken, is het Genneperhuis in Gennep een ware schat. Ga mee op een reis door de geschiedenis en de schoonheid van deze fascinerende locatie.

Een Korte Terugblik op de Geschiedenis van Het Genneperhuis

Het Genneperhuis, ook wel bekend als Fort Sint-Michaël, is een indrukwekkend historisch bouwwerk dat zijn oorsprong vindt in de 14e eeuw. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd als klooster en later omgebouwd tot een verdedigingswerk dat een cruciale rol speelde in de militaire geschiedenis van Nederland. Gelegen aan de samenvloeiing van de Niers en de Maas, diende het Genneperhuis als een strategisch bolwerk dat de toegang tot de Maas en de Rijn controleerde.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) en de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersing, speelde het Genneperhuis een belangrijke rol in het conflict. Het fort was regelmatig het toneel van hevige gevechten en belegeringen. Het is een plek waar geschiedenis werd geschreven, en de littekens van die turbulente tijden zijn nog steeds zichtbaar in de verweerde muren en grachten.

Naast zijn militaire functie diende het Genneperhuis ook als gevangenis. Het was berucht vanwege de slechte omstandigheden waaronder gevangenen werden vastgehouden. Sommigen beweren zelfs dat het Genneperhuis de inspiratiebron was voor het beroemde verhaal van de “Kerker van Gavere,” waarin gevangenen werden blootgesteld aan onmenselijke behandelingen.

In de loop der eeuwen heeft het Genneperhuis verschillende transformaties ondergaan en heeft het verschillende eigenaren gehad. Tegenwoordig is het een intrigerende ruïne die getuigt van zijn rijke en complexe geschiedenis. De overblijfselen van het fort zijn omgeven door weelderige natuur, wat het een prachtige en schilderachtige locatie maakt voor dronefotografie.

Het Genneperhuis vanuit de Lucht

Voor degenen die de schoonheid van het Genneperhuis vanuit een ander perspectief willen ervaren, is het gebruik van een drone een uitstekend idee. De ruïnes van het fort, omringd door een lappendeken van groene velden en de kronkelende Niers, vormen een betoverend tafereel vanuit de lucht.

Met een drone kun je de verdedigingsmuren en bastions van het Genneperhuis vanuit alle hoeken vastleggen. De luchtfoto’s onthullen de complexe architectuur en de overblijfselen van torens die ooit uitkeken over het omliggende landschap. De contouren van het fort worden prachtig geaccentueerd door de schaduwen die in het zachte zonlicht worden geworpen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van de geschiedenis van het Genneperhuis, biedt een drone ook de mogelijkheid om overblijfselen van verdedigingswerken van bovenaf te bestuderen. Je kunt de contouren van oude grachten en wallen volgen, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de strategische betekenis van deze locatie tijdens militaire conflicten.

De Omringende Natuurpracht

Het Genneperhuis wordt niet alleen gekenmerkt door zijn historische betekenis, maar ook door zijn idyllische ligging. De weelderige natuur rondom het fort biedt dronefotografen talloze mogelijkheden om adembenemende beelden vast te leggen.

De Niers, een schilderachtige rivier die langs het Genneperhuis stroomt, is een opvallend kenmerk van het landschap. Met een drone kun je de kronkelende loop van de rivier vastleggen en de reflecties van de bomen en wolken in het kalme water vastleggen. Het resultaat is een serie luchtfoto’s die de sereniteit en schoonheid van de natuurlijke omgeving rondom het Genneperhuis weerspiegelen.

Seizoenen veranderen de aard van het Genneperhuis en zijn omgeving, waardoor het een dynamische locatie is voor dronefotografie. In de lente kunnen dronefotografen genieten van de bloeiende flora en de frisse groene tinten van de bomen en struiken. De zomer brengt warme zonneschijn en een overvloed aan kleur, terwijl de herfst het landschap transformeert in een schilderachtig tafereel van rood, oranje en geel blad.

Het Genneperhuis in Gennep, Limburg, biedt niet alleen een fascinerende glimp van de Nederlandse geschiedenis, maar ook een onvergetelijke ervaring voor drone-enthousiastelingen. Met zijn oude muren, omringd door weelderige natuur, is het Genneperhuis een ideale locatie om prachtige luchtfoto’s te maken en de schoonheid van Limburg vanuit een ander perspectief te ervaren.

Terwijl je drone hoog boven de ruïnes zweeft, kun je de geschiedenis van deze plek voelen en tegelijkertijd genieten van de serene schoonheid van de omringende natuur. Het Genneperhuis is een van die zeldzame locaties waar het verleden en het heden samenkomen, en het gebruik van een drone biedt een unieke manier om deze magie vast te leggen.

Dus, als je een drone hebt en op zoek bent naar een betoverende plek om te verkennen en te fotograferen, hoef je niet verder te zoeken dan het Genneperhuis in Gennep, Limburg. Het is een plek waar geschiedenis en natuur samenkomen, en waar je de kunst van het dronevliegen kunt ervaren op een manier die je nog lang zal bijblijven. Pak je drone en laat je meevoeren naar de betoverende wereld van Het Genneperhuis.

Met dank aan Visioaer.nl

 

Kasteel Bleijenbeek in Afferden met je drone bekijken

 

Drone vliegen bij Kasteel Bleijenbeek in Afferden

Kasteel Bleijenbeek in Afferden, nu een intrigerende ruïne, heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Deze locatie is bijzonder boeiend voor drone-enthousiastelingen, die door hun lens een uniek perspectief op dit historische monument kunnen vastleggen.

De Oorsprong van kasteel Bleijenbeek

De eerste bebouwing op de locatie van het kasteel dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het kasteel is waarschijnlijk ontstaan aan het einde van de 14e eeuw, nadat een eerder kasteel in Afferden, gelegen aan de Maas, werd verwoest. Het gebied rondom het kasteel, bekend als ’s Heerenwaard, werd verplaatst naar een locatie meer naar het oosten, aan de weg naar Goch. Deze nieuwe locatie bood strategische voordelen, met vennen en moerassen als natuurlijke verdedigingslinies.

Een tumultueuze geschiedenis

In 1405 kwam het kasteel in bezit van de familie Schenck van Nijdeggen, die het gedurende ongeveer drie eeuwen beheerste. Onder hun leiding werd de oorspronkelijke structuur, een boerderij met een woontoren, uitgebreid tot een volwaardig middeleeuws kasteel. Het kasteel speelde een rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarbij het grote schade opliep, maar in de tweede helft van de 17e eeuw werd het hersteld.

De ondergang en de huidige staat

Het kasteel bleef intact tot de Tweede Wereldoorlog, toen het in februari 1945 door Britse bommenwerpers werd gebombardeerd. Dit bombardement veranderde het kasteel in een ruïne. Sindsdien is het kasteel nooit meer herbouwd. In 2009 is de Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek opgericht, die zich inzet voor de consolidatie en restauratie van de ruïne, om zowel de historie als de natuurlijke habitat van het gebied te behouden.

Kasteel Bleijenbeek voor drone liefhebbers

Voor drone-liefhebbers biedt de ruïne van Kasteel Bleijenbeek een fascinerend onderwerp. De overblijfselen van het kasteel, gelegen in het prachtige landschap van Limburg, vormen een indrukwekkend tafereel dat vanuit de lucht nog indrukwekkender is. Het biedt een unieke kans om de contrasten tussen de oude ruïnes en het omliggende landschap vast te leggen, en om een stukje vergeten geschiedenis weer tot leven te brengen door middel van luchtfotografie.

De ruïne van Kasteel Bleijenbeek is niet alleen een stille getuige van het verleden, maar ook een bron van inspiratie voor moderne avonturiers en kunstenaars die de schoonheid van verval en de kracht van natuurlijke wedergeboorte willen vastleggen.

Kasteel Huys Heijen in Heijen bekijken met een drone

 

Drone vliegen bij Kasteel Huys Heijen: Een kasteel met een verhaal

Kasteel Huys Heijen in Heijen, nu een schilderachtige kasteel, vertelt het verhaal van vergankelijkheid en de tand des tijds. Dit kasteel, met haar overblijfselen die dateren uit de middeleeuwen, biedt een fascinerend beeld van het verleden.

De geschiedenis van Kasteel Huys Heijen begint in de 14e eeuw, toen het oorspronkelijk werd gebouwd als een verdedigingswerk. Door de eeuwen heen heeft het kasteel verschillende aanvallen, belegeringen en wisselingen van eigenaren meegemaakt. 

De Architecturale Overblijfselen

Wat nu rest van Kasteel Huys Heijen zijn de fascinerende delen die nog steeds de grandeur van weleer uitstralen. De overblijfselen van muren, torens en fundamenten bieden een uniek inzicht in de bouwstijlen en structuren van middeleeuwse kastelen in Nederland.

Een kasteel in de Hedendaagse Tijd

Als een kasteel biedt Kasteel Huys Heijen een unieke charme. Het is een geliefde plek voor wandelaars, geschiedenisliefhebbers en fotografen. De combinatie van historische architectuur en de natuurlijke omgeving creëert een schilderachtig en soms haast mystiek tafereel.

Drone Vliegen bij Kasteel Huys Heijen

Het vliegen met een drone bij dit kasteel biedt een unieke kans om de historische overblijfselen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Kasteel Huys Heijen vertelt een verhaal van vervlogen tijden, vergankelijkheid en de schoonheid die hieruit kan voortkomen. Het verkennen van deze plek met een drone kan zowel een eerbetoon aan zijn geschiedenis zijn als een manier om de schoonheid van dit kasteel op een moderne manier vast te leggen.

Kerkrade – Limburg Kasteel Erenstein

 

Kasteel Erenstein in Kerkrade

Kasteel Erenstein is een prachtig kasteel gelegen in Kerkrade, Nederland. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot die tijd. Oorspronkelijk diende het als een versterkte burcht, maar door de eeuwen heen heeft het verschillende transformaties ondergaan.

Het kasteel wordt omgeven door een mooi park en ligt in een schilderachtige omgeving. Tegenwoordig fungeert Kasteel Erenstein als een hotel en restaurant, waar mensen niet alleen kunnen genieten van de historische sfeer, maar ook van de gastronomie en de prachtige omgeving.

Het is een populaire plek voor evenementen, bruiloften en andere speciale gelegenheden vanwege de charmante setting en de historische allure. Met zijn rijke geschiedenis en zijn huidige functie als hotel en restaurant blijft Kasteel Erenstein een trekpleister voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en culinaire ervaringen.

Er is voldoende parkeerplaats en er is ook een gelegenheid om iets te drinken in de buurt.

Met dank aan Hans Dikken

 

Landgraaf – De Watertoren

 

De watertoren van Landgraaf bezoeken met een drone

De Watertoren in Landgraaf is op dit moment in gebruik als Brasserie waar je boven kunt eten en kunt genieten van een schitterend uitzicht. Maar andersom is natuurlijk voor de drone-liefhebbers veel leuker. De Watertoren in Landgraaf is een mooi object om jouw drone een kijkje rondom te geven.

Bij de watertoren zelf kun je terecht voor iets te eten of te drinken. Er is voldoende parkeerplaats in de buurt.

Met dank aan Johan van Heuven

 

Maastricht – Chateau Neercanne vanuit je drone bekijken

 

Chateau Neercanne met je drone bekijken

Chateau Neercanne is onder andere bekend als mooie trouwlocatie. Maar los van dat, is dit een schitterend kasteel. Het kasteel heeft een mooie tuin en ook de omgeving is bijzonder fraai.

Adres:

Von Dopfflaan Maastricht

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming. Maar of je ook zo over het kasteel zelf mag vliegen is niet bekend.

Thorn – De Kerk van Thorn met je drone bezichtingen

 

Drone vliegen in het Limburgse Thorn

Thorn, bekend als het ‘witte stadje’ in Limburg, is een droomlocatie voor dronevliegers. Met zijn historische witgekalkte huizen, de imposante Abdijkerk, en schilderachtige straatjes, biedt Thorn een uniek decor voor luchtfotografie. De omgeving, gekenmerkt door de Maasplassen, biedt naast cultureel erfgoed ook prachtige natuur. Voor dronevliegers is het belangrijk de lokale regelgeving te respecteren. Dit pittoreske stadje, rijk aan geschiedenis en omgeven door water, belooft betoverende beelden vanuit de lucht.

Vliegen met je drone bij kasteel Well in Well

 

Met je drone vliegen bij Kasteel Well in het Limburgse Well

Kasteel Well, gelegen in Limburg, is een historisch kasteel met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 14e eeuw. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd als een waterburcht, ligt iets verwijderd van de rivier in een moerassig gebied. De unieke ligging en architectuur van het kasteel maken het een bijzonder interessant onderwerp voor drone-liefhebbers.

In de 15e eeuw werd Kasteel Well uitgebreid met een aarden wal voor verdediging, waarbij een geul ontstond die gevuld werd met water en zo de (buiten)grachten vormde. Op elke hoek van deze wal stond waarschijnlijk een verdedigingstoren. Een van deze torens, de torenmolen, is nog steeds aanwezig als ruïne.

Over de eeuwen heen heeft Kasteel Well verschillende eigenaren gehad en diverse transformaties ondergaan. De familie De Liedel was eigenaar van het kasteel van 1771 tot 1852, nadat ze het hadden geërfd van gravin de Pas de Feuquières. In 1944 liep het kasteel schade op door oorlogshandelingen, maar het werd later hersteld.

Het kasteel is momenteel eigendom van Emerson College uit Boston, dat het gebruikt als een locatie voor het bieden van een brede oriëntatie op Europa aan zijn studenten. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor bezoekers.

Vanuit de lucht biedt Kasteel Well een prachtig panorama dat de historische en natuurlijke schoonheid van de regio Limburg benadrukt. De combinatie van de watergrachten, de ruïne van de torenmolen, en de goed bewaarde hoofdburcht en voorburcht maken het een fascinerend onderwerp voor luchtfotografie. De drone-liefhebbers kunnen de rijke geschiedenis en architectuur van Kasteel Well vanuit een uniek perspectief vastleggen, wat bijdraagt aan de waardering van dit culturele erfgoed

Wil jij een drone locatie toevoegen? Dat kan hier!

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

3 + 15 =

De mooiste drone locaties in Nederland en buitenland

Wil je weten waar je mooie drone plaatsen kunt vinden

Zoek. Vind. Vul aan!