Drone vliegen in Nederland

Hier vind je een compleet overzicht van de mooiste drone plekken van Nederland

In Nederland zijn er op dit moment 133 mooie drone locaties bekend

De mooiste dronelocaties van Nederland

 

Nederland heeft ontelbaar veel mooie plaatsen waar je kunt vliegen met je drone om daar de mooiste foto’s en filmpjes te maken. Daarom vind je hieronder alle bekende droneplaatsen in Nederland. Dit overzicht met dronelocaties wordt regelmatig aangevuld. 
Weet je zelf een mooie droneplaats? Geef deze aan ons door en wij vermelden die dronelocatie op deze site.

’s Gravenmoer – De Lage Brug

 

Hier kijk je uit over de ’s Gravenmoerse plassen. Een schitterend gebied om je drone even rond te laten vliegen. Bij De Lage Brug is ook een horeca gelegenheid met een kleine kaart. Wanneer de ophaalbrug open is, kun je hier naar toe. Deze locatie is alleen bereikbaar met de fiets of lopend (vanaf de doorgaande weg).

 

Adres:

Waspikseweg ’s Gravenmoer

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

[WPCR_SHOW POSTID=”ALL” ]

’s Heerenberg – Kasteel huis Bergh

 

Kasteel huis Bergh bekijken met je drone

Kasteel Huis Bergh is een middeleeuws kasteel dat gelegen is in het pittoreske stadje ’s Heerenberg in de provincie Gelderland, Nederland. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en heeft sindsdien vele veranderingen en uitbreidingen ondergaan.

Het kasteel diende als een verdedigingsfort in een strategische positie aan de grens van het hertogdom Gelre. Het werd bewoond door verschillende adellijke families, waaronder de heren en graven van Bergh, die hun naam aan het kasteel gaven.

Gedurende de eeuwen is Kasteel Huis Bergh meerdere malen verwoest en herbouwd. In de 14e eeuw werd het kasteel bijvoorbeeld gedeeltelijk verwoest tijdens de Gelderse Oorlogen. In de 17e eeuw werd het kasteel opnieuw uitgebreid en omgebouwd tot een comfortabel landhuis.

Een van de meest opvallende kenmerken van Kasteel Huis Bergh is de imposante toren, die ook wel de Donjon wordt genoemd. Deze toren is meer dan 800 jaar oud en is nog steeds intact. Het is een van de oudste en best bewaarde verdedigingstorens in Nederland.

Het kasteel herbergt ook een uitgebreide kunstcollectie. In de 19e eeuw werd het kasteel bewoond door Jan Herman van Heek, een textielfabrikant en kunstliefhebber. Hij verzamelde een indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en manuscripten. Deze collectie is nu te bewonderen in het kasteel en trekt vele kunstliefhebbers aan.

In de moderne tijd is Kasteel Huis Bergh opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen het kasteel verkennen, de prachtige tuinen bewonderen en meer te weten komen over de rijke geschiedenis ervan. Het kasteel organiseert ook regelmatig evenementen, zoals tentoonstellingen, concerten en middeleeuwse markten.

Kasteel Huis Bergh is een waardevol cultureel erfgoed en een belangrijke toeristische attractie in Nederland. Het vertelt het verhaal van de middeleeuwen en biedt bezoekers de mogelijkheid om een stap terug te nemen in de tijd en de rijkdom van de geschiedenis te ervaren.

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is een restaurant in de buurt.
Met dank Richard Weijens

‘s-Hertogenbosch – Citadel met een drone bekijken

 

De Citadel van Den Bosch bekijken met een drone

De Citadel in ‘s-Hertogenbosch, een historisch juweel en een visueel spektakel, is een ideale locatie voor dronefotografie. Dit bastion, gelegen in het hart van de stad, vertelt een verhaal dat diep geworteld is in de Nederlandse geschiedenis en tegelijkertijd een adembenemend uitzicht biedt voor moderne luchtfotografen.

Oorspronkelijk gebouwd in de vroege 17e eeuw, was de Citadel een essentieel onderdeel van de verdedigingswerken van ‘s-Hertogenbosch. Het fort was ontworpen om de stad te beschermen tegen invasies, vooral vanuit het zuiden. Het vijfhoekige ontwerp, typisch voor de Nederlandse vestingbouwkunst, is nog steeds duidelijk zichtbaar en draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht van de locatie.

Door de eeuwen heen heeft de Citadel verschillende rollen gespeeld, van een militair bastion tot een gevangenis, en uiteindelijk een plek voor vrede en contemplatie. Het heeft de tand des tijds doorstaan en is nu een belangrijk cultureel erfgoed. Tegenwoordig herbergt het complex het Brabants Historisch Informatie Centrum, waar bezoekers meer kunnen leren over de rijke geschiedenis van de regio.

Voor dronefotografen biedt de Citadel een unieke combinatie van historische architectuur en natuurlijke schoonheid. De goed bewaarde muren en bastions vormen een prachtig contrast met de groene landschappen en waterwegen die het omringen. In de lente en zomer zorgen bloeiende bloemen en weelderig groen voor een kleurrijk palet, terwijl de herfst een gouden gloed over het landschap werpt.

De rivier de Dieze, die langs de Citadel stroomt, voegt een extra dimensie toe aan het landschap. De reflecties van het water bieden een betoverend perspectief, vooral tijdens de gouden uurtjes van zonsopgang en zonsondergang. Dit, gecombineerd met de historische uitstraling van de Citadel, maakt het een droombestemming voor dronefotografie.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de militaire geschiedenis, biedt een dronevlucht boven de Citadel een unieke kans om de strategische ontwerpen en verdedigingswerken vanuit een vogelperspectief te bekijken. De symmetrische lay-out, gekoppeld aan het natuurlijke landschap, creëert een fascinerend geometrisch patroon dat van bovenaf gezien kan worden.

Naast de historische en esthetische waarde, speelt de Citadel ook een rol in de hedendaagse gemeenschap van ‘s-Hertogenbosch. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen, en de omliggende parken bieden een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad. Dit menselijke element voegt een levendige dimensie toe aan dronebeelden, omdat men de interactie tussen mens en natuur in een historische setting kan vastleggen.

De Citadel is niet alleen een prachtige locatie voor dronefotografie, maar ook een plaats die een diepe historische en culturele betekenis heeft. Het is een symbool van de Nederlandse veerkracht en innovatie in tijden van conflict en verandering. Voor dronefotografen die op zoek zijn naar een locatie die zowel visueel indrukwekkend als rijk aan verhalen is, is de Citadel in ‘s-Hertogenbosch een onvergetelijke bestemming.

Adres:

Zuid-Willemsvaart ’s Hertogenbosch

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

‘s-Hertogenbosch – De kastelen van Haverleij bezoeken met een drone

 

De kastelen van Haverleij met een drone bekijken

De kastelen van Haverleij… het klinkt wat historischer dan het in werkelijkheid is. Dit is een wijk die bestaat uit 8 kastelen. Het is een moderne wijk, die midden in groen staat. Om de kastelen heen ligt een groot golfterrein. Maar zoals de naam al een beetje doet vermoeden… de woningen zijn als een soort kasteel gebouwd, maar dan een stukje moderner.

 

Adres:

Haverley ‘s-Hertogenbosch

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

‘s-Hertogenbosch – De Moerputtenbrug bekijken met een drone

 

Bezoek de Moerputten met een drone

Het is mogelijk om een drone te vliegen bij de Moerputten, maar er zijn wel enkele regels waaraan je je moet houden. De Moerputten is namelijk een beschermd natuurgebied en het is daarom belangrijk om de natuur en de dieren die er leven niet te verstoren.

In een groen en vooral waterrijk gebied ligt de Moerputtenbrug. De brug is gebouwd in een moerassig gebied en ligt in een natuurreservaat. Het gebied bereik je door de auto parkeren bij de kruising van de Deutersestraat / Honderdmorgensedijk. Daarvandaan loop je richting de brug.

De brug zelf is ooit in gebruik geweest als spoorbrug, maar sinds een aantal jaren is dit alleen nog een voetgangersbrug. Deze brug maakt deel uit van het Halve Zolenpad.

Adres:

Deutersestraat ‘s-Hertogenbosch

Mag er gevlogen worden?

Niet bekend

‘s-Hertogenbosch – Drone vliegen bij De IJzeren vrouw

 

Met je drone over een meer vliegen bij ‘s-Hertogenbosch

De IJzeren Vrouw is een kunstmatig aangelegd meer in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. Het meer is ontstaan ​​door zandwinning voor de aanleg van de A2-snelweg in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

De naam “IJzeren Vrouw” is afgeleid van een legende over een vrouw die verdronken zou zijn in het meer en van wie men dacht dat haar ijzeren korset de oorzaak was van haar verdrinking. Het meer is sindsdien vernoemd naar deze legende.

Tegenwoordig is de IJzeren Vrouw een populaire recreatieplek waar mensen kunnen zwemmen, zonnebaden, varen, wandelen en fietsen. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in de buurt waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Almere – Het verlaten kasteel Almere

 

Kasteel Almere bekijken met een drone

Het Kasteel Almere staat op een afgesloten gebied. Dit terrein is (op het moment van schrijven) in ontwikkeling. Er staan een paar keten op het terrein, maar het Kasteel is wel zichtbaar. Voorzover we weten wordt er op dit moment niets mee gedaan. Het Kasteel is te zien vanaf het hekwerk. Daar is een grote parkeerplaats. Je kunt daarvandaan de drone de lucht in sturen en de omgeving goed bekijken.

 

Adres:

Oude Waterlandseweg  Almere

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming. Niet boven het terrein zelf. Maar wellicht wel met toestemming.

Alphen – ’t Zand Recreatieplas gezien met een drone

 

Verkenning van recreatieplas ’t Zand: Een natuurlijk speelparadijs

Een Oase van recreatie in Alphen

Recreatieplas ’t Zand, genesteld in de groene omgeving van Alphen, is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als bezoekers uit omliggende gebieden. Dit natuurlijke waterparadijs is het hele jaar door gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang, biedt een scala aan activiteiten zoals wandelen, fietsen en zwemmen, en dient als een pittoreske locatie voor diverse sportevenementen.

Een droomlocatie voor Dronevliegers

Voor dronevliegers onthult Recreatieplas ’t Zand een landschap van water en groen dat van bovenaf nog spectaculairder is. De combinatie van de recreatieplas met de omringende bossen en zandstranden vormt een idyllisch tafereel dat smeekt om vastgelegd te worden. Het biedt een unieke kans om de interactie tussen mens en natuur, de dynamiek van de seizoenen en de rustgevende symfonie van water en land te documenteren.

Activiteiten en voorzieningen

Recreatieplas ’t Zand is niet alleen een oase van rust en ontspanning maar ook een centrum voor actieve recreatie. Van zwemmen in het heldere water tot zonnebaden op het zandstrand, en van veldrijden tot paardensportevenementen, ’t Zand biedt voor ieder wat wils. Voor gezinnen met kinderen is het een perfecte locatie om een dagje uit te zijn, waar kinderen vrij kunnen spelen in het zand en het ondiepe water.

Regels en toegankelijkheid

Om de natuurlijke schoonheid en de veiligheid van Recreatieplas ’t Zand te behouden, zijn er enkele regels ingesteld, zoals betaald parkeren tijdens het hoogseizoen, en restricties voor het aanleggen van vuur en het meenemen van honden op het strandgedeelte. Deze maatregelen dragen bij aan een plezierige ervaring voor alle bezoekers.

Een Inspirerende bestemming voor iedereen

Recreatieplas ’t Zand, met zijn natuurlijke schoonheid en veelzijdige activiteitenaanbod, is een inspirerende bestemming voor iedereen, inclusief dronevliegers op zoek naar unieke landschappen. Het biedt een kans om de verbinding met de natuur te herontdekken, actief te zijn in de buitenlucht en onvergetelijke herinneringen te creëren met vrienden en familie.

Alphen – Een stukje natuur in Noord-Brabant

 

Verken de natuurlijke pracht van ’t Zand de Voskuil in Alphen, Noord-Brabant: Een paradijs voor de dronevlieger

In het zuidelijke hart van Nederland, in de provincie Noord-Brabant, ligt een adembenemend stukje natuurlijk paradijs dat wacht om ontdekt te worden: ’t Zand de Voskuil in Alphen. Dit schilderachtige gebied, dat een ware oase van rust en schoonheid biedt, is een droomplek voor dronevliegers die op zoek zijn naar spectaculaire luchtopnamen. Te midden van weelderige bossen, serene vijvers en uitgestrekte open velden, vormt dit natuurgebied het perfecte canvas voor luchtfotografie-avonturen.

De Betoverende Schoonheid van ’t Zand de Voskuil

Een groen paradijs

’t Zand de Voskuil staat synoniem voor ongerepte natuurlijke pracht. Hier, omringd door uitgestrekte groene bossen, waan je je als een ontdekkingsreiziger in je eigen achtertuin. De majestueuze boomtoppen bieden niet alleen schaduw en beschutting, maar vormen ook het thuis van talloze vogelsoorten die hun melodieën zingen hoog in de lucht. Elk seizoen brengt een nieuw kleurenpalet met zich mee, van de frisse lentegroenen tot de warme goudtinten van de herfst. Elke keer dat je ’t Zand de Voskuil verkent, is een bijzondere ervaring.

Prachtige waterpartijen

Naast de weelderige bossen biedt dit natuurlijke heiligdom ook een reeks betoverende waterpartijen, zoals vijvers en kabbelende beekjes. Deze serene wateren weerspiegelen de omringende schoonheid en zorgen voor een gevoel van kalmte en vrede. Hier kun je eenden en zwanen bewonderen die sierlijk over het water glijden, terwijl libellen dansen boven het oppervlak.

Het dronevlieger’s paradijs

Voor dronevliegers biedt ’t Zand de Voskuil een unieke kans om de wereld vanuit een nieuw perspectief te verkennen. De uitgestrekte open velden en betoverende landschappen maken dit gebied tot een ideale bestemming voor luchtfotografie-avonturen. Hier zijn enkele redenen waarom ’t Zand de Voskuil een paradijs is voor dronevliegers:

De uitgestrekte open velden en weidse landschappen bieden dronevliegers de ruimte en vrijheid om te vliegen zonder beperkingen. Het is een speeltuin van onbeperkte luchtruimte, waar je je creativiteit kunt laten stromen en epische opnames kunt maken.
’t Zand de Voskuil biedt een gevarieerd landschap met bossen, vijvers en open velden. Dit betekent dat je een breed scala aan natuurlijke elementen kunt vastleggen, van weelderige bossen in de lente tot de reflecterende wateren van de vijvers in de zomer.
Ieder seizoen transformeert dit gebied op magische wijze, en dronevliegers hebben de kans om de schoonheid van elk seizoen vast te leggen. Van de kleurrijke herfstbladeren tot de glinsterende sneeuw in de winter, ’t Zand de Voskuil biedt een scala aan visuele mogelijkheden.

Dit gebied herbergt ook diverse wilde dieren, zoals vogels, eekhoorns en misschien zelfs herten. Met een drone kun je deze dieren op een respectvolle afstand observeren zonder verstoring te veroorzaken.
De rust en stilte van ’t Zand de Voskuil maken het tot een ideale plek om adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen vast te leggen. De kleurrijke hemel die boven het landschap gloeit, is een schouwspel dat dronevliegers niet willen missen.

’t Zand de Voskuil in Alphen, Noord-Brabant, is een magische bestemming voor dronevliegers die op zoek zijn naar onvergetelijke luchtopnamen. Met zijn weelderige bossen, betoverende waterpartijen en seizoensgebonden pracht biedt dit natuurgebied een schat aan mogelijkheden voor luchtfotografie-avonturen. Of je nu een ervaren dronevlieger bent of net begint, ’t Zand de Voskuil zal je inspireren en verwonderen met zijn natuurlijke pracht en ruimte voor creativiteit.

Dus, haal je drone tevoorschijn, stijg op en laat je verrassen door de betoverende wereld van ’t Zand de Voskuil, waar de lucht vol is van mogelijkheden en de natuurlijke schoonheid eindeloos is.

Met dank aan Kevin

Amerongen – De eenzame Eik bezoeken met je drone

 

De eenzame eik in Amerongen bekijken met een drone

De eenzame Eik… dit is een boom (EIk) die zich midden in een soort pizza-punt bevindt. Het gebied waarbinnen deze boom staat is een grote cirkel. Van bovenaf gezien lijkt het een grote pizza, welke verdeeld is in zes stukken. Ieder stuk heeft zijn eigen planten/bomen soort. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier mooie foto’s maken.

 

Adres:

Amerongen

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming

Beesd – Landgoed Mariënwaerdt bekijken met je drone

 

Met je drone boven de Mariënwaerdt vliegen,

Een super mooi terrein.

Het landgoed is een particulier terrein en de eigenaar kan zijn eigen regels opstellen met betrekking tot het vliegen met drones op het terrein. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen met de eigenaar van het landgoed om te vragen of het toegestaan is om te vliegen met een drone. Wanneer je je netjes aan de regels houdt zal de eigenaar geen enkel probleem hebben met het verzoek of je hier met een drone mag vliegen. Maar vooraf vragen is wel zo netjes. Je kunt dit vragen bij de Stapelbakker (restaurant)

Er is dus horeca in de buurt en ruim voldoende parkeerplaats.

Beneden-Leeuwen – De Willem Alexanderbrug

 

De Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen

Sta klaar om je vaardigheden naar nieuwe hoogten te tillen terwijl we je meenemen naar de majestueuze Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen. Deze imposante brug, vernoemd naar niemand minder dan Koning Willem-Alexander zelf, biedt niet alleen een essentiële verbinding tussen de oevers, maar ook ongeëvenaarde kansen voor adembenemende dronevluchten.

De Technische Pracht van de Brug

De Willem Alexanderbrug is niet alleen een functioneel kunstwerk, maar ook een architectonisch meesterwerk dat de horizon van Beneden-Leeuwen siert. Met zijn slanke pijlers en gestroomlijnde ontwerp is de brug een lust voor het oog en een uitdaging voor de vaardigheden van elke dronepiloot. Terwijl je drone elegant boven de brug zweeft, krijg je de kans om de intrigerende details vast te leggen die het karakter van de brug definiëren.

De Betoverende Omgeving van Beneden-Leeuwen

Maar wacht, er is meer! Beneden-Leeuwen, gelegen in de provincie Gelderland, is een schatkamer van natuurlijke pracht en historische rijkdom. Terwijl je drone door de lucht danst, kun je de weelderige groene velden, kabbelende rivieren en charmante dorpjes vastleggen die deze regio zo speciaal maken. Vanaf je luchtpositie kun je de samenkomst van land en water verkennen, en de harmonie tussen mens en natuur bewonderen.

Beneden-Leeuwen en de majestueuze Willem Alexanderbrug zijn gelegen in de provincie Gelderland, die bekend staat om zijn diverse landschappen, historische steden en culturele schatten. Met haar rijke geschiedenis en ongerepte natuur is Gelderland een paradijs voor drone-enthousiastelingen die op zoek zijn naar unieke luchtopnamen.

Dus, beste dronevliegers, bereid je voor op een onvergetelijk avontuur boven de Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen en de betoverende omgeving van Gelderland. Laat je drone dansen door de lucht terwijl je de harmonie tussen architectuur en natuur vastlegt, en ontdek de schoonheid van dit prachtige stukje Nederland vanuit een nieuw perspectief.

Bentwoud tussen Zoetermeer en Boskoop bezoeken met je drone

 

Ontdekking van het Bentwoud: Een paradijs voor dronevliegers

Een nieuw groen hart tussen Zoetermeer en Boskoop

Het Bentwoud, een relatief nieuw natuurgebied in Zuid-Holland, ligt sereen tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Dit gebied, dat gezamenlijk eigendom is van de provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer en beheerd wordt door Staatsbosbeheer, is een toonbeeld van natuurontwikkeling en recreatie in de Randstad. Met de aanplant van 2,5 miljoen bomen en struiken en de aanleg van 80 kilometer aan wandel- en fietspaden, vormt het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad en biedt het nu al een thuis aan vele bijzondere vogels, vlinders en planten.

Geschiedenis en Ontwikkeling

De geschiedenis van het Bentwoud is fascinerend, met het symbolisch planten van de eerste boom in 1999 als startsein voor de ontwikkeling van dit groene gebied. Na een periode van stagnatie in de aanplant, werd de aanleg van het bos in 2003 hervat, met een focus op biodiversiteit en natuurontwikkeling. In 2009 werd het Nationaal KinderBomenBos geopend, wat het Bentwoud een persoonlijke en emotionele dimensie geeft.

Een uitnodiging aan Dronevliegers

Voor dronevliegers biedt het Bentwoud een unieke kans om de groei en ontwikkeling van een nieuw bosgebied vanuit de lucht vast te leggen. De uitgestrekte natuur, met zijn diversiteit aan flora en fauna, biedt indrukwekkende beelden voor zowel de amateur- als de professionele dronevlieger. Van de sierlijke vlucht van de buizerd tot de verborgen waterpartijen, het Bentwoud biedt een ongeëvenaard canvas voor luchtfotografie.

Biodiversiteit en natuurbeleving

Het Bentwoud is niet alleen een prachtig gebied voor recreatie en natuurbeleving, maar ook een belangrijk habitat voor vele vogelsoorten. Vogelliefhebbers en dronevliegers kunnen hier unieke soorten spotten zoals de blauwborst, de grote zilverreiger en zelfs de zeldzame roerdomp. Het gebied nodigt uit tot ontdekking, of je nu te voet gaat, op de fiets of vanuit de lucht met een drone.

Respect voor de natuur

Als dronevlieger in het Bentwoud is het belangrijk om respect te hebben voor de natuur en de privacy van het gebied. Hoewel het verleidelijk kan zijn om dichtbij dieren te vliegen voor die perfecte opname, is het essentieel om verstoring te minimaliseren en de rust van het gebied te bewaren. Zo zorgen we ervoor dat het Bentwoud een veilige haven blijft voor zowel de natuur als de bezoekers.

Het Bentwoud, met zijn rijke historie, biodiversiteit en uitgestrekte natuur, biedt een uniek perspectief voor dronevliegers. Het biedt de kans om niet alleen prachtige beelden te schieten maar ook bij te dragen aan het documenteren van de ontwikkeling van dit jonge bos. Laten we de schoonheid van het Bentwoud vanuit alle hoeken vieren en bewaren voor toekomstige generaties.

Bentwoud in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Zuid-Holland. 

Met dank aan Ed,  www.familiedragt.nl

 

Berkel-Enschot – Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve bekijken met een drone

 

De abdij van koningshoeve: een vlucht door de tijd

Een spiritueel erfgoed in brabant

Diep genesteld in het Brabantse landschap ligt de Abdij van Koningshoeve, een plek waar rust, geschiedenis en spiritualiteit samenkomen. Deze abdij, gesticht in 1881, is niet alleen een thuis voor de monniken van de Cisterciënzer orde maar ook een plek van ambacht en toewijding. De Abdij van Koningshoeve is vooral bekend vanwege haar trappistenbier, een product van eeuwenoude brouwtradities die door de monniken tot op de dag van vandaag in ere worden gehouden.

De abdij door de jaren heen

Door de jaren heen heeft de Abdij van Koningshoeve zich ontwikkeld tot meer dan alleen een spiritueel toevluchtsoord. Het is een plaats waar cultuur, geschiedenis en ambacht samenkomen. De abdij fungeert als een brug tussen het verleden en het heden, waarbij de monniken zich inzetten voor duurzaamheid en gemeenschap, in lijn met hun spirituele waarden.

Een unieke blik vanuit de lucht

Voor dronevliegers biedt de Abdij van Koningshoeve een unieke gelegenheid om deze serene locatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Het vliegen over het uitgestrekte terrein met zijn imposante gebouwen, goed onderhouden tuinen en landerijen biedt een nieuwe blik op de schoonheid en rust die deze plek uitstraalt. Dronebeelden kunnen de architectonische pracht en de harmonieuze integratie van de abdij in het natuurlijke landschap op een indrukwekkende manier vastleggen.

De abdij vandaag de dag

De Abdij van Koningshoeve blijft een actieve gemeenschap waar de monniken leven volgens de regels van Sint-Benedictus. Naast het brouwen van bier, houden ze zich bezig met kaasmaken, het runnen van een boerderij, en het onderhouden van een gastenverblijf. Bezoekers zijn welkom om de abdij te verkennen, de producten te proeven en deel te nemen aan de gebedsdiensten, waardoor men een uniek inzicht krijgt in het leven binnen deze spirituele gemeenschap.

Het verkennen van de Abdij van Koningshoeve met een drone onthult niet alleen de fysieke schoonheid van deze plek maar nodigt ook uit tot reflectie over de diepere betekenis van toewijding, gemeenschap en duurzaamheid. Deze locatie biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en de voortdurende spirituele praktijk van de monniken te waarderen. Het is een herinnering aan de mogelijkheid om traditie en moderniteit te verenigen in een wereld die constant in beweging is. Voor dronevliegers en geschiedenisliefhebbers biedt de Abdij van Koningshoeve een onvergetelijke ervaring, waarbij de luchtbeelden een nieuwe dimensie toevoegen aan de waardering van dit bijzondere erfgoed.

Met dank aan Ron van RhsFoto

 

Beusichem – Recreatieterrein De Meent overvliegen met je drone

 

Met je drone vliegen in Beusichem.

Boven het recreatiegebied De Meent kun je geweldig met je drone vliegen.

De Meent is een openbaar park en recreatiegebied gelegen in het dorp Beusichem. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 11 hectare en is een populaire bestemming voor wandelaars, joggers, fietsers en andere recreanten.

De Meent heeft verschillende faciliteiten, waaronder een grote speeltuin voor kinderen, een voetbalveld, een basketbalveld en een skatebaan. Er zijn ook verschillende picknickplaatsen en bankjes waar je kunt genieten van de rustige omgeving en het uitzicht op de omliggende weilanden.

Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes door het park, waaronder een route die langs de Lek loopt en een route die door de aangrenzende bossen gaat. In de winter is er soms gelegenheid om te schaatsen op de aangelegde ijsbaan.

De Meent wordt ook gebruikt voor verschillende evenementen en festivals, zoals de jaarlijkse kermis en de Beusichemse Dweildag, een muziekfestival waarbij verschillende dweilorkesten optreden in het park en in het dorp.

Kortom, De Meent is een mooie en veelzijdige plek waar veel verschillende activiteiten mogelijk zijn en waar je kunt genieten van de natuur en de rustige omgeving en waar je je drone het hele gebied kunt laten afstruinen.

Bodegraven – Fort Wierickerschans

 

Fort Wierickerschans bekijken met je drone

Voor dronevliegers biedt Fort Wierickerschans, een historisch bastion uit 1673 en onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie, een unieke kans om de schoonheid en complexiteit van Nederlandse militaire architectuur en landschap van bovenaf te verkennen. Gelegen op een strategisch punt waar de Oude Rijn en de Enkele Wiericke samenkomen, biedt dit fort een fascinerend zicht op hoe water als verdedigingsmechanisme werd ingezet.

Dronefotografie bij Fort Wierickerschans: Een historische verkenning

De rijke historie van Fort Wierickerschans, vanaf zijn cruciale rol in het rampjaar 1672 tot aan zijn gebruik als buskruitmagazijn en later als interneringskamp, voegt een diepere laag toe aan elke foto of video gemaakt van dit gebied. De architectuur, waaronder het kruithuis uit 1747 en de toegangspoort uit 1783, tegen de achtergrond van het Groene Hart, biedt een uniek perspectief op het verleden en heden van Nederland.

De Magie van Fort Wierickerschans vastleggen

Het vastleggen van Fort Wierickerschans vanuit de lucht biedt dronevliegers de kans om niet alleen de indrukwekkende militaire architectuur te tonen, maar ook om de strategische betekenis van de locatie binnen de Oude Hollandse Waterlinie te belichten. De samenkomst van historie, natuur en waterwerken vormt een prachtig tableau dat vanuit de lucht op unieke wijze kan worden vastgelegd.

Fort Wierickerschans is niet alleen een plek van historisch belang, maar ook een bron van inspiratie voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke locaties in Nederland. Het biedt de perfecte mix van cultuurhistorie en natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale locatie is voor zowel beginnende als ervaren dronefotografen en -videografen.

Boertange – Vestingsdorp Bourtange met een drone bezoeken

 

Bourtange van bovenaf bekeken

Bourtange is een historisch vestingdorp gelegen in de provincie Groningen in Nederland. Het is vooral bekend vanwege zijn goed bewaarde vestingwerken uit de 16e eeuw. Hier volgt wat informatie over Bourtange en de regels met betrekking tot het vliegen met een drone in dat gebied:

Bourtange werd oorspronkelijk gebouwd in 1593 en diende als een verdedigingsfort tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het fort werd strategisch geplaatst op een kunstmatig verhoogd terrein omringd door grachten en bastions. Het was ontworpen volgens het zogenaamde ‘sterrenplan’, een uniek geometrisch patroon van vestingwerken dat de verdediging optimaliseerde. Na verloop van tijd verloor Bourtange zijn militaire betekenis en werd het een vreedzaam dorp.

Tegenwoordig is Bourtange een toeristische attractie waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het verleden. De originele vestingwerken zijn zorgvuldig gerestaureerd en het dorp is gevuld met historische gebouwen die een indruk geven van hoe het leven er destijds uitzag. Er zijn musea, winkels en restaurants die de geschiedenis van Bourtange en de omliggende regio presenteren.

In het geval van Bourtange, aangezien het een historisch dorp is en er mogelijk bezoekers aanwezig zijn, is het verstandig om voorzichtig te zijn en te zorgen dat je de drone niet in gevaarlijke situaties brengt. Het is raadzaam om contact op te nemen met de lokale autoriteiten of het beheer van Bourtange om te informeren naar eventuele specifieke regels of beperkingen met betrekking tot het vliegen met een drone in dat gebied. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten voldoet en op een verantwoorde manier gebruikmaakt van je drone in Bourtange.

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is een restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens voor het sturen van dit bericht.

Borger – De Hunebedden

 

De Hunebedden in Borger met een drone bekijken

De hunebedden in Borger behoren tot de bekendste en best bewaarde hunebedden in Nederland. Borger is gelegen in de provincie Drenthe en herbergt een cluster van hunebedden die een populaire toeristische attractie vormen en een belangrijk archeologisch erfgoed vertegenwoordigen.

In Borger zijn twee grote hunebedden te vinden: D27 en D28. Hier is wat meer informatie over elk van hen:

Hunebed D27: Dit hunebed staat ook bekend als het “Hunebedcentrum” en is een van de grootste en meest imposante hunebedden in Nederland. Het bestaat uit zes dekstenen en is oorspronkelijk gebouwd als een grafkamer. Hunebed D27 is te vinden in een parkachtige omgeving waar bezoekers kunnen rondlopen en het monument van dichtbij kunnen bekijken. Ook is er een bezoekerscentrum genaamd het “Hunebedcentrum” in de buurt dat informatie biedt over de geschiedenis en archeologie van hunebedden.

Hunebed D28: Dit hunebed heeft vier dekstenen en is iets kleiner dan D27, maar het is nog steeds indrukwekkend. Het bevindt zich ook in de buurt van het Hunebedcentrum en is toegankelijk voor het publiek.

Zowel hunebed D27 als D28 zijn toegankelijk voor bezoekers en bieden de mogelijkheid om een glimp op te vangen van het prehistorische leven in Nederland. Het Hunebedcentrum in Borger is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van hunebedden, de mensen die ze hebben gebouwd en de archeologie van de regio.

Als je van plan bent om de hunebedden in Borger te bezoeken, raad ik je aan om voorafgaand aan je bezoek de openingstijden en eventuele toegangsvoorwaarden te controleren, aangezien deze informatie kan variëren.

Met dank aan Richard Weijens

Borger – Hunebedden bij Borge met een drone bekijken

 

De Hunebedden van Borge

Het is niet zondermeer toegestaan om met een drone boven de hunebedden in Borger te vliegen zonder toestemming van de eigenaar van de grond waarop de hunebedden zich bevinden. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat deze historische locaties beschermd worden en dat er bepaalde regels en wetten zijn om hun behoud te garanderen.

Als je van plan bent om te vliegen met een drone boven de hunebedden in Borger, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en wetten die gelden voor het vliegen met drones in Nederland en om toestemming te vragen aan de eigenaar van de grond waarop de hunebedden zich bevinden. Ook is het belangrijk om respectvol om te gaan met deze historische locaties en er voor te zorgen dat er geen schade wordt toegebracht aan deze bijzondere monumenten.

 

Adres:

Hunebedstraat 27 Borger

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Breskens – De Vuurtoren met je drone bezoeken…

 

Dronevliegen bij de vuurtoren van Breskens

De Vuurtoren van Breskens, gebouwd in 1867 en ontworpen door Quirinus Harder, is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren in Nederland. Deze unieke, zwart-wit geverfde, achtkantige toren bevindt zich aan de zeedijk bij de Westerschelde. Oorspronkelijk deel van een lichtlijn voor de scheepvaart, is de vuurtoren na de Tweede Wereldoorlog, waarin hij tijdelijk buiten werking was, weer in gebruik genomen. Sinds 2015 is de toren open voor publiek en beheerd door de Stichting Vuurtoren Breskens. Voor dronevliegers biedt deze locatie een prachtig uitzicht en unieke beelden van zowel de historische structuur als de omliggende natuur en wateren.

Voor dronevliegers biedt de Vuurtoren van Breskens een unieke gelegenheid om de historische architectuur en maritieme schoonheid vast te leggen. Gelegen bij de ingang van de Westerschelde, biedt het vliegen hier een spectaculair uitzicht op zowel de toren als het dynamische waterlandschap, wat bijdraagt aan indrukwekkende luchtfotografie en -videografie. Dit gebied, rijk aan verhalen en natuurlijke pracht, is een must-visit voor elke drone-enthousiast.

Buinen – Lofar Supertep

 

LOFAR (Low-Frequency Array) is een radiotelescoopnetwerk dat in verschillende Europese landen is verspreid, waaronder Nederland. Het is ontworpen om op lage frequenties signalen uit het heelal te detecteren. Een van de LOFAR-locaties bevindt zich in Buinen, een dorp in de provincie Drenthe in Nederland.

De LOFAR-superterp in Buinen is een verzameling van antennes die zijn geplaatst op een verhoogd platform. Het bestaat uit duizenden kleine dipoolantennes die verspreid zijn over een groot gebied. Deze antennes verzamelen radiogolven met een frequentiebereik van ongeveer 10 tot 240 MHz. Door het combineren van de signalen van de verschillende antennes kan LOFAR zeer gedetailleerde beelden van de radiohemel maken.

LOFAR heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder het bestuderen van pulsars, sterrenstelsels, kosmische straling en de evolutie van het heelal. Het is een belangrijk instrument in de astronomie en heeft bijgedragen aan verschillende wetenschappelijke ontdekkingen.

Kortom, de LOFAR-superterp in Buinen is een onderdeel van het LOFAR-radiotelescoopnetwerk en wordt gebruikt voor het bestuderen van radiogolven uit het heelal.

 

Er is geen specifieke parkeerplaats in de buurt Geen idee of er een restaurant in de buurt is.

Met dank aan Richard Weijens

 

Culemborg – de Spoorbrug met je drone bekijken

 

De spoorbrug van Culemborg: Een perfecte plek voor dronevliegen

De spoorbrug van Culemborg is een opvallende structuur met een rijke geschiedenis, hoewel de oorspronkelijke brug uit de 19e eeuw in de jaren 80 is vervangen. Deze nieuwe brug biedt nog steeds een geweldige locatie voor dronevliegers. In dit artikel zullen we de geschiedenis van de oorspronkelijke brug verkennen, de ideale omstandigheden voor dronevliegen bespreken en waarom de nieuwe brug een populaire bestemming is geworden voor luchtfotografie-enthousiastelingen.

Geschiedenis van de oorspronkelijke spoorbrug van Culemborg

De oorspronkelijke spoorbrug van Culemborg, gebouwd als onderdeel van de spoorlijn Utrecht – ‘s-Hertogenbosch in 1868, was een technisch hoogstandje in zijn tijd. Helaas werd de brug tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd door geallieerde bombardementen. Na de oorlog werd de beslissing genomen om de oorspronkelijke brug te vervangen door een modernere structuur.

De spoorbrug: Ideale plek voor dronevliegen

De spoorbrug van Culemborg biedt uitstekende omstandigheden voor dronevliegers om van hun hobby te genieten. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire bestemming is:

De brug bevindt zich aan de oevers van de rivier de Lek en biedt een schilderachtig uitzicht op het omliggende landschap. Met de rivier en het groen eromheen is het nog steeds een geweldige plek voor luchtfotografie.

Andere activiteiten in de lucht…

In Schalkwijk is een plek waar hangglyders en parachutisten de lucht in worden geholpen. Hierdoor zijn er wel beperkingen voor dronevliegers.

De spoorbrug van Culemborg blijft een aantrekkelijke bestemming voor dronevliegers vanwege de schilderachtige locatie, beperkt verkeer en historische achtergrond. Zorg ervoor dat je de regels en veiligheidsvoorschriften volgt om een veilige en plezierige ervaring te hebben terwijl je de prachtige omgeving van Culemborg vastlegt met je drone. Veel plezier met vliegen!

Adres:

Culemborg

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming, hou airmap ik de gaten

Culemborg – Fort Everdingen overvliegen met je drone

 

Als je de Goilberdingendijk richting Everdingen / Vianen rijdt, kom je lang een paar forten van de Hollandse Waterlinie. Het eerste fort, fort Spoel is ook leuk om even omheen te vliegen. Het tweede fort ligt ongeveer 1 km verder op. Dit fort staat op een soort eiland, verbonden aan de Lek. Dit is een mooie omgeving en daarbij ook een mooi fort om helemaal omheen te vliegen.

Adres:

Noodweg 2 Everdingen

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming

Culemborg – Fort Spoel bezoeken met je drone

 

Als je de Goilberdingendijk richting Everdingen / Vianen rijdt, kom je lang een paar forten van de Hollandse Waterlinie. Het eerste fort, fort Spoel is ook leuk om even omheen te vliegen.  Op Fort Spoel worden diverse activiteiten georganiseerd. Er is daar ook een groot horeca bedrijf (Kaatje aan de Lek).

Er ligt om het fort een grote gracht. Ook dit is een mooi fort om een lekker omheen te kunnen vliegen.

 

Adres:

Goilberdingeweg 40 Culemborg

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming

De meeste dieren zijn bang voor drones

 

Ga niet met je drone boven een weiland hangen waar dieren relatief dichtbij je drone zijn. De meeste dieren zien dit toch wel als een bedreiging. Ga met respect om met alle dieren. Ook het navliegen van vogels is niet fijn voor de vogels. 

Wanneer je trouwens roofvogels ziet in de buurt van waar je aan het vliegen bent, dan is het beter je drone binnen te halen. Bepaalde vogels kunnen jouw drone zien als prooi en kunnen je drone aanvallen. Daarbij is het mogelijk dat je drone beschadigd raakt, maar erger is als een roofvogel probeert je drone uit de lucht te halen en daarbij ernstig verwond raakt.

De Vuurtoren van Hellevoetsluis bekijken met een drone

 

De vuurtoren van Hellevoetsluis bekijken met je drone

De vuurtoren van Hellevoetsluis is een historisch monument met een rijke geschiedenis. Hij is gebouwd in 1822, wat hem bijna twee eeuwen oud maakt. Ontworpen door Jan Valk en gebouwd door K. van Golverdingen, staat deze ronde, witte, bakstenen vuurtoren met twee verdiepingen bij de haveningang van Hellevoetsluis, aan het Haringvliet Dit maakt de vuurtoren niet alleen een essentieel onderdeel van de maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis, maar ook een fascinerend onderwerp voor dronevliegers die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van historische monumenten vanuit de lucht.

Hellevoetsluis zelf is een stad met een rijke maritieme geschiedenis. ooit was het de thuishaven van de nederlandse marine, en de sporen van dit verleden zijn nog steeds zichtbaar in de oude vesting, de droogdokken en de historische schepen die trots in de haven liggen. maar het is de vuurtoren, met zijn onmiskenbare silhouet, die een bijzonder verhaal vertelt – een verhaal van licht, hoop en navigatie.

Met dank aan Kevin Beljaars

Deventer – Worp plantsoen bezoeken met je drone

 

Met je drone naar Deventer

Er is daar een ruime parkeerplaats waar ook ruimte genoeg is om je drone op te laten stijgen. Het is hier bijzonder gaaf om met je drone langs de IJssel te vliegen. Er staat hier verder ook een mooie molen en een paar bruggen en een schitterend zicht op de stad.

Kom je met de auto: Er is parkeerplaats in de buurt van deze locatie Handig om misschien te weten: Er is een restaurant in de buurt.

Met dank aan Erwin voor het doorgeven van deze drone locatie.

Doorneburg – Kasteel Doorneburg bekijken met je drone

 

Ontdek de magische schoonheid van Kasteel Doornenburg vanuit de lucht: Een ultieme plek voor dronevliegers

In het hart van Nederland, verscholen in het weelderige groen van Gelderland, ligt Kasteel Doornenburg, een historische parel die wacht op ontdekking vanuit een uniek perspectief: de lucht. Dronevliegers opgelet: als je op zoek bent naar een locatie die zowel je creatieve zin als je honger naar avontuur voedt, dan is Kasteel Doornenburg jouw volgende bestemming.Verken het kasteel met je drone.

Voordat we de lucht in gaan, duiken we kort in de rijke geschiedenis van Kasteel Doornenburg. Daterend uit de 9e eeuw, staat dit kasteel bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en fascinerende geschiedenis. Het complex omvat een voorburcht en een hoofdburcht, verbonden door een houten brug, waardoor het een fotogenieke locatie is vanuit elke hoek.

Voor dronevliegers biedt Kasteel Doornenburg een unieke kans om architecturale schoonheid en historisch erfgoed vast te leggen. De uitgestrekte groene landschappen, waterpartijen en de robuuste uitstraling van het kasteel bieden een veelzijdig palet voor zowel beginners als ervaren dronepiloten.

Fotografie Tips

Gouden Uur: Plan je vlucht tijdens het gouden uur voor die magische gloed over het landschap en het kasteel.
Verschillende Perspectieven: Experimenteer met verschillende hoogtes en hoeken om de diversiteit van het kasteel en de omgeving vast te leggen.
Compositie: Gebruik de regel van derden om je foto’s een visuele balans te geven. Laat het kasteel en de natuurlijke elementen samenwerken in je compositie.

Respect voor de Locatie

Terwijl je de schoonheid van Kasteel Doornenburg vastlegt, is het essentieel om respect te tonen voor het erfgoed en de natuur. Vermijd verstoring van de flora en fauna en zorg ervoor dat je geen afval achterlaat.

Drone club Nederland

 

Drone Club Nederland is een steeds groter wordende club met droneliefhebbers, verspreid over heel Nederland.

Je kunt je aanmelden via Facebook

Drone vliegen bij Kasteel de Kevelberg in Kessel

 

Drone vliegen in Kessel bij Kasteel de Kevelberg

Kasteel de Keverberg, gelegen in het schilderachtige Limburgse dorp Kessel, is een juweel van geschiedenis en moderne architectuur. Dit verhaal zal de unieke charme van het kasteel en zijn omgeving belichten, vooral gericht op dronevliegers die op zoek zijn naar betoverende locaties om te verkennen.

Ontdek de betovering van kasteel de Keverberg

Met zijn oorsprong in de 14e eeuw, biedt Kasteel de Keverberg een zeldzame combinatie van historische pracht en moderne renovatie. De fusie van het oude met het nieuwe creëert een visueel spektakel dat perfect is voor dronefotografie. Voor dronevliegers is het kasteel, met zijn ommuurde tuinen en fascinerende structuur, een onweerstaanbaar onderwerp.

Kasteel de Keverberg: Een verhaalrijk fort

De geschiedenis van Kasteel de Keverberg is rijk en veelzijdig, gevormd door eeuwen van conflicten, vernielingen en heropbouw. Deze verhalen voegen een diepere laag toe aan elke foto of video gemaakt door dronevliegers, waardoor hun beelden niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook cultureel betekenisvol.

Vliegen boven kasteel de Keverberg

Het kasteel, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas, biedt dronevliegers een unieke kans om zowel het water als de historische architectuur vast te leggen. Het is belangrijk dat dronevliegers zich bewust zijn van en zich houden aan de lokale vliegregels, om ervoor te zorgen dat hun hobby de rust van het kasteel en zijn bezoekers niet verstoort.

Het vastleggen van de perfecte Beelden

Voor het vastleggen van de perfecte dronebeelden van Kasteel de Keverberg, is timing cruciaal. Het vliegen tijdens het gouden uur kan bijvoorbeeld resulteren in prachtig verlichte opnames van de kasteelstructuren. Een vlucht rondom de torenspitsen kan een dramatisch perspectief bieden, terwijl een hoger genomen shot de symmetrie en de grandeur van het hele kasteel en de omliggende natuur toont.

Kasteel de Keverberg is niet alleen een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis, maar ook een adembenemende locatie voor dronefotografie. De combinatie van historische elementen en natuurlijke schoonheid maakt het een ideale bestemming voor dronevliegers. Met respect voor de regels en de omgeving kunnen zij de unieke schoonheid van dit kasteel op een nieuwe en spannende manier vastleggen en delen.

Drone vliegen bij Kasteel Horn in Horn

 

Dronevliegen bij Kasteel Horn in het Limburgse Horn

Kasteel Horn is een van de oudste nog intacte ringburchten in Nederland en dateert vermoedelijk uit de 10e of 11e eeuw. Het kasteel ligt op een natuurlijke verhoging nabij de Maas, wat in de middeleeuwen een strategische positie was. Oorspronkelijk lag het kasteel dicht bij de Maas, wat een natuurlijke barrière vormde. Echter, na een verandering in de loop van de Maas rond 1342, werd het kasteel afhankelijker van zijn eigen slotgracht voor verdediging.

De oudst bekende heerser van het gebied rond Horn is Engelbert van Horn, zoon van Dirk van Horn. In de middeleeuwen was het kasteel eigendom van roofridders die inkomen verkregen door tolheffing op de drukbevaren Maas. In 1450 werd Kasteel Horn het middelpunt en bestuurlijk centrum van het graafschap Horne, een zelfstandige ministaat. De laatste graaf in de dynastie Van Horne, Filips van Montmorency, speelde een significante rol in de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersers.

Kasteel Horn voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt Kasteel Horn een unieke kans om de historische schoonheid van de ringburcht vast te leggen. De ligging van het kasteel, de architecturale kenmerken zoals de vier ronde hoektorens, en de omliggende natuurlijke landschappen bieden een prachtig canvas voor luchtfotografie.

Hoewel het kasteel zelf particulier eigendom is en niet vrij toegankelijk, is het omliggende park wel toegankelijk voor wandelaars. Dit biedt mogelijkheden om het kasteel en zijn omgeving vanuit verschillende hoeken te verkennen en vast te leggen.

Inspiratie uit de geschiedenis

Het verhaal van Kasteel Horn, met zijn historische betekenis en dramatische veranderingen door de eeuwen heen, kan dienen als inspiratiebron voor dronevliegers. De beelden kunnen verrijkt worden door de rijke historie van het kasteel en de regio, waardoor elke opname niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook verhalend en boeiend is.

Kasteel Horn is een locatie die zowel schoonheid als historie uitstraalt, ideaal voor dronevliegers die op zoek zijn naar een unieke plek om hun vaardigheden te tonen en de rijke Nederlandse geschiedenis vast te leggen. Met een zorgvuldige benadering en respect voor de locatie kunnen dronepiloten de pracht van Kasteel Horn op een unieke wijze vastleggen en delen.

Drone vliegen met regen

 

Kun je met je drone gaan vliegen als het regent?

De vraag is meer hoe leuk of het is om met je drone te gaan vliegen als het regent. De lens van de camera wordt nat, waardoor je al een niet al te mooi beeld krijgt. Het meeste regenwater weggeslagen worden en veel drones zullen er wel tegen kunnen. Een beetje water moet geen kwaad kunnen, maar we raden het af. Elektriciteit en water zijn nou eenmaal geen goede combinatie.

Je ziet misschien nog wel eens filmpjes voorbij komen met drones die in een forse regenbui aan het vliegen zijn. Er kan bij diverse type drones regenwater lekken richting de accupunten… en daar houden ze niet van.

 

Drone vliegen vanaf een boot

 

Kun je met een drone vliegen vanaf een boot en hoe gaat dat dan met landen?

Ja, je kunt vanaf een boot gewoon vliegen met je drone. Maar er zijn even een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je met je drone gaat vliegen vanaf een boot. Een boot ligt over het algemeen nooit helemaal stil. Deze verplaatst zich steeds tot wel een tot tientallen meters. Maar laten we uitgaan van een gemiddelde boot.

Het is namelijk zo, dat als de RTHome locatie is ingesteld, dan is dat op basis van een GPS-locatie. Wanneer de boot verplaatst is, en je zou de RTH (Return to Home) functie gebruiken… dan vliegt je drone terurg naar de eerst opgegeven locatie. Jouw drone komt niet af op je afstandsbediening. Zeker wanneer je boot in beweging is, is dat wel iets waar je rekening mee moet houden. De drone gaat terug naar de RTH locatie en zal uiteindelijk toch een keer gaan landen als de accu het begeeft.

Dit geldt ook voor de RTH opdracht nadat de verbinding verstoort is geraakt. Ook dan vliegt jouw drone terug naar de GPS locatie die opgeslagen is toen je de drone liet stijgen. Als je daar rekening mee houdt, kun je veilig op het water vliegen met je drone.

Droneclub Amersfoort

 

Er is nog geen nadere info bekend over Droneclub Amersfoort 

Droneclub Brabant

 

Droneclub Brabant is opgericht in 2021

Drone Club Brabant probeert eens in de maand een meeting te organiseren. Op deze meetings wordt er gevlogen met verschillende type drones van Mavic Mini, FPV tot aan Inspire 2. Op zo’n dag wordt er natuurlijk niet alleen gevlogen ook wordt er onderling informatie gedeeld onder het genot van een gratis bakje koffie of thee en wat lekkers erbij. Drone of geen drone iedereen is welkom.

Je kunt Droneclub Brabant bereiken via de Facebookgroep. KLIK HIER

Droneclub Gelderland

 

Droneclub Gelderland

Droneclub Gelderland is nog in oprichting. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dat hier vermeld.

Droneclub Limburg

 

Droneclub Limburg heet iedereen welkom

Het streven is om 12 x per jaar een meeting te organiseren. De meetings zijn kosteloos bij te wonen. Ook als je geen drone hebt ben je van harte welkom. Je kunt bij de Drone Club Limburg komen proefvliegen. Er is daar een drone die voor deze doeleinden gebruikt kan worden. Met een ervaren drone piloot maak je dan een proefvlucht.

Tijdens de meetings kan er gebruik gemaakt worden van laadfaciliteiten.

Je kunt Droneclub Limburg bereiken via de Facebookgroep. KLIK HIER of de de website te bezoeken: KLIK HIER VOOR DE SITE

Droneclub Noord-Holland

 

Droneclub Noord-Holland is opgestart in januari 2023.

Het doel van Droneclub Noord-Holland is om regelmatig bij elkaar te komen en te vliegen. Verder is het ook de bedoeling elkaar tips en adviezen te geven en alle leden te ondersteunen met deze drone hobby.

Meer informatie vind je op de facebookpagina van de Droneclub.  of ga naar de websitte van Droneclub Noord-Holland

Droneclub Utrecht

 

Droneclub Utrecht

Er is nog geen info over de Drone club Utrecht

Droneclub Zeeland

 

Droneclub Zeeland is vooral actief op Facebook. Bezoek de facebookpagina om lid te worden.

Durgerdam – Drone vliegen onder de rook van Amsterdam

 

Durgerdam vanuit de Lucht met je Drone

Durgerdam: Waar Traditionele Schoonheid Samenkomt met Moderne Vliegkunst

Het schilderachtige dorpje Durgerdam, gelegen aan de rand van het betoverende Buiten IJ, staat bekend om zijn ouderwetse charme en adembenemende landschappen. Maar wat als ik je vertel dat er een nieuwe manier is om deze prachtige plek te verkennen, een manier die je een vogelvluchtperspectief biedt dat je nooit eerder hebt gezien? Dat klopt, we hebben het over dronevliegen boven of bij Durgerdam! Stap aan boord terwijl we je meenemen op een virtuele reis door de lucht, waarbij traditie en technologie samenkomen voor een onvergetelijk avontuur.

De magie van Durgerdam van bovenaf

Wanneer je denkt aan Durgerdam, denk je waarschijnlijk aan schilderachtige huisjes, kronkelende dijkjes en uitgestrekte vergezichten. Stel je nu voor dat je deze pittoreske elementen vanuit de lucht kunt bewonderen, als een moderne ontdekkingsreiziger die het landschap verkent met behulp van geavanceerde technologie. Terwijl je drone zachtjes boven de licht kronkelende weg zweeft en de zon weerkaatst op het kalme water van het Buiten IJ, wordt de tijd even stilgezet en ervaar je de schoonheid van Durgerdam op een geheel nieuwe manier.

Een dans van contrasten

Een van de meest opvallende aspecten van dronevliegen boven Durgerdam is de manier waarop traditionele elementen samenkomen met moderne vliegkunst. Terwijl je drone over de oude (veel) houten huizen glijdt, vormt zich een prachtig contrast tussen het historische dorp en de technologische vooruitgang die je drone vertegenwoordigt. Het is een dans van oud en nieuw, waarbij de grenzen van de verbeelding worden verlegd en nieuwe perspectieven worden geboden aan degenen die bereid zijn de lucht in te gaan.

Golden hour magie: De zonsopgang en zonsondergang bieden vaak het meest indrukwekkende licht voor je drone-opnamen. Probeer tijdens deze ‘gouden uren’ te vliegen voor verbluffende beelden.

Dronetechnologie opent nieuwe deuren voor avontuurlijke geesten die verder willen kijken dan het traditionele. Durgerdam, met zijn ongerepte landschappen en charmante omgeving, leent zich perfect voor een luchtreis die je nog lang bij zal blijven. Dus, dronevliegers, bereid je voor om de lucht in te gaan en het wonder van Durgerdam van bovenaf te ervaren. Vanuit de lucht biedt dit pittoreske dorpje een unieke combinatie van geschiedenis, natuur en moderne technologie, allemaal vastgelegd in de bewegingen van je vliegende metgezel.

Dussen – Kasteel Dussen bekijken met jouw drone

 

De eeuwenoude pracht van kasteel dussen

Een tijdreis door de geschiedenis

Kasteel Dussen, genesteld in het Brabantse landschap, vertelt een verhaal dat teruggaat tot de 14e eeuw. Het begon allemaal naast het stroompje ‘de Dusse’, waar Arent van der Dussen de opdracht gaf om een woontoren om te bouwen tot een kasteel. De fundamenten van dit kasteel, inclusief de kelders, dateren nog uit die periode. De geschiedenis van het kasteel is diep verweven met de Sint-Elisabethsvloed van 1421, die het bijna volledig in een ruïne veranderde, en de daaropvolgende wederopbouw in 1456 onder leiding van Floris I van der Dussen.

De invloed van conflicten en liefde

Door de eeuwen heen heeft Kasteel Dussen veel meegemaakt, waaronder de bezetting door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Deze periode liet het kasteel in verval achter, maar de vrede die volgde werd aangegrepen door Baron van Gent, Walraven, om het kasteel weer in ere te herstellen, inclusief de toevoeging van een Toscaanse zuilengalerij.

De volgende eeuwen brachten het kasteel in handen van verschillende adellijke families door huwelijken en erfenissen, waarbij het kasteel vaak werd gebruikt als onderkomen voor kloostergemeenschappen of als gemeentehuis. Ondanks deze veranderingen bleef de architectonische pracht van het kasteel, waaronder de kenmerkende toegangspoort en torens, behouden.

Kasteel dussen vandaag de dag

Tegenwoordig is Kasteel Dussen een centrum van cultuur en geschiedenis, beheerd door de Stichting Vrienden Kasteel Dussen. Deze stichting organiseert rondleidingen, voorstellingen, concerten en lezingen om het kasteel als cultureel-historisch erfgoed uit te dragen. De prachtige locatie, inclusief de Toscaanse zuilengalerij uit de 17e eeuw, biedt een unieke charme en sfeer die bezoekers uitnodigt om de rijke geschiedenis en pracht van het kasteel te komen beleven.

Een inspiratiebron voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt Kasteel Dussen een fascinerende kans om deze historische locatie vanuit de lucht te verkennen. Het kasteel, omringd door een brede slotgracht en verscholen in het groen, biedt vanuit elke hoek een adembenemend uitzicht dat het unieke karakter en de tijdloze schoonheid van het kasteel benadrukt.

Kasteel Dussen is meer dan alleen een gebouw; het is een levende getuige van de Nederlandse geschiedenis, die verhalen vertelt van oorlog, wederopbouw, liefde en gemeenschap. Het biedt een unieke kans om terug te stappen in de tijd en de pracht van het Nederlandse culturele erfgoed te ervaren. Voor zowel geschiedenisliefhebbers als dronevliegers is Kasteel Dussen een must-see bestemming die blijft inspireren en verwonderen.

Een West – Zwartendijksterschans met je drone bezoeken

 

Met je drone boven de Friese Waterlinie vliegen

De Zwartendijksterschans maakt deel uit van de Friese Waterlinie. Dit bouwwerk kent een ruime geschiedenis en is een mooie plek om te dronen. Rondom dit oude fort liggen grachten. Deze staan meestal droog. Dit fort is een overblijfsel van de tachtigjarige oorlog. (Ergens rond 1593 gebouwd). Dit geheel is een mooi gebied om met jouw drone rond te vliegen.

 

Adres:

Zwartendijkse Schans Een West

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Emmen – De Broken Circle

 

De Broken Circle bekijken met een drone

De Broken Circle/Spiral Hill is een beroemd land art-werk dat is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson. Het werk bevindt zich in Emmen, Nederland. Het is een van de belangrijkste voorbeelden van land art, een kunstvorm die de natuurlijke omgeving als canvas gebruikt.

De Broken Circle, die in 1971 werd voltooid, bestaat uit een cirkelvormige greppel met een diameter van 220 meter die is uitgegraven in een zandvlakte. Naast de cirkel ligt de Spiral Hill, een kegelvormige heuvel met een hoogte van 15 meter en een spiraalvormig pad dat naar de top leidt. De materialen die zijn gebruikt bij de constructie van het werk zijn voornamelijk zand en aarde uit de directe omgeving.

De betekenis van het werk is onderhevig aan interpretatie, zoals bij veel kunstwerken. Smithson was geïnteresseerd in het onderzoeken van de relatie tussen kunst en natuurlijke omgeving. Met de Broken Circle/Spiral Hill wilde hij de interactie tussen de geometrische vormen van de cirkel en de spiraal en de organische, veranderlijke omgeving verkennen.

Het werk van Smithson is niet permanent en verandert in de loop der tijd door natuurlijke processen zoals erosie en vegetatiegroei. Dit maakt het werk een levendige ervaring die afhankelijk is van de omgeving en de tijd waarin het wordt ervaren.

De Broken Circle/Spiral Hill is een belangrijke bezienswaardigheid geworden en trekt kunstliefhebbers en toeristen van over de hele wereld aan. Het werk vertegenwoordigt het idee van kunst in de openbare ruimte en de relatie tussen mens en natuur.

Er is voldoende parkeerplaas in de buurt, het is onbekend of je er ook iets kunt eten of drinken.

Met dank aan Richard Weijens

Emmen – Het Voetbalstadion

 

Voetbalstadion Emmen bezoeken met een drone

Het voetbalstadion in Emmen is de thuishaven van voetbalclub FC Emmen. Het stadion staat bekend als De Oude Meerdijk en heeft een capaciteit van ongeveer 8.600 toeschouwers. Het stadion werd oorspronkelijk geopend in 1977 en heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan om aan de moderne eisen te voldoen.

FC Emmen is een Nederlandse voetbalclub die werd opgericht in 1925 . Het team heeft in de afgelopen jaren enkele promoties naar de Eredivisie weten te behalen en heeft daardoor ook in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie gespeeld.

Het stadion is gelegen aan de Meerdijk, in de buurt van het centrum van Emmen. Naast voetbalwedstrijden worden er ook andere evenementen georganiseerd in het stadion, zoals concerten en andere sportevenementen. De Oude Meerdijk biedt faciliteiten zoals tribunes, kleedkamers, een persruimte en horecavoorzieningen voor bezoekers.

Het stadion en de club hebben een trouwe achterban die de wedstrijden van FC Emmen ondersteunt. Het is een belangrijk onderdeel van de sportcultuur en de gemeenschap in Emmen en de regio.

In de buurt is voldoende parkeerplaats, en in de buurt kun je ook iets eten of drinken.

Met dank aan Richard Weijens.

Enkhuizen – Naviduct Krabbersgat

 

Het Naviduct Krabbersgat in Enkhuizen

Voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke en adembenemende locaties om hun vaardigheden en creativiteit te tonen, is het Naviduct Krabbersgat in Enkhuizen een ware schat om te ontdekken. Dit meesterwerk van techniek en ontwerp biedt niet alleen een indrukwekkende ervaring vanuit de lucht, maar ook een kans om de harmonie tussen menselijke innovatie en natuurlijke pracht te aanschouwen.

Terwijl je drone stijgt boven het Naviduct Krabbersgat, ontvouwt zich een prachtig schouwspel van vorm en functie. Het aquaduct snijdt als een slanke ader door de aarde, terwijl schepen met gratie onder het verhoogde wegdek glijden. De symmetrische lijnen en geometrische precisie van dit bouwwerk vormen een boeiend contrast met het organische blauw van het omringende water en de uitgestrekte luchten.

Als je je drone langs de dijk manoeuvreert, kun je de interactie tussen mens en techniek vastleggen. Het samenspel van brug, aquaduct en sluis vertelt een verhaal van ingenieuze oplossingen die de mensheid in staat stellen om te navigeren door de krachten van de natuur. Elk detail, van de draaiende sluizen tot de gestroomlijnde vorm van het aquaduct, nodigt uit tot verkenning vanuit elke hoek.

Wanneer de zon zich achter de horizon nestelt, verandert het Naviduct Krabbersgat in een betoverend schouwspel van licht en schaduw. De weerkaatsing van de zon op het water en de contouren van het bouwwerk zorgen voor een schilderachtig tafereel dat je dronecamera met precisie kan vastleggen. Of het nu ochtendgloren is of avondschemering, deze locatie biedt altijd een magische ambiance voor onvergetelijke luchtfoto’s.

Voor dronevliegers is het Naviduct Krabbersgat niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een bron van creatieve mogelijkheden. Het vangen van de perfecte hoek, het spel van licht en schaduw vastleggen en de interactie tussen mens en omgeving verbeelden – dit alles maakt van het Naviduct Krabbersgat een must-visit locatie op de dronevliegerskaart. Dus laat je drone opstijgen en vang de pracht van dit moderne waterbouwkundige wonder vanuit de lucht.

Exloërmond – De Zandafgraving

 

Exloërmond bezoeken met een drone

Exloërmond is een dorp in de provincie Drenthe in Nederland. Het maakt deel uit van de gemeente Borger-Odoorn. Het dorp ligt in het oostelijke deel van de provincie, dicht bij de grens met de provincie Groningen.

Exloërmond bestaat eigenlijk uit twee delen: 1e Exloërmond en 2e Exloërmond. Het zijn veenkoloniale nederzettingen die zijn ontstaan in de 19e eeuw tijdens de vervening van het gebied. Vroeger was turfwinning een belangrijke economische activiteit in deze regio.

De Exloërkijl is een recreatieplas gelegen in 1e Exloërmond. Het is een populaire plek voor zowel lokale bewoners als toeristen om te genieten van wateractiviteiten, zoals zwemmen, vissen en zeilen. De plas is ontstaan door de voormalige zandwinning die daar plaatsvond. Rondom de Exloërkijl zijn wandel- en fietspaden aangelegd, waardoor bezoekers ook kunnen genieten van de omliggende natuur.

De omgeving van Exloërmond biedt ook andere recreatiemogelijkheden, zoals wandelen en fietsen in de uitgestrekte bossen en heidevelden van de provincie Drenthe. In de buurt van Exloërmond liggen ook andere interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het Hunebedcentrum in Borger, waar je meer te weten kunt komen over de prehistorische hunebedden die in dit gebied te vinden zijn.

Kortom, Exloërmond is een dorp in Drenthe met de Exloërkijl als een aantrekkelijke recreatieplas in de omgeving. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van verschillende buitenactiviteiten te midden van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is (voor zover bekend) geen restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens

Exloo – Het Molenveld

 

Het Molenveld in Exloo met de drone bezoeken

Het Molenveld is niet alleen een prachtig wandelgebied maar hier kan je ook geweldig mooi vliegen.
Het Molenveld in Exloo is een bekend natuurgebied in de provincie Drenthe, Nederland. Het is een heidegebied dat deel uitmaakt van het uitgestrekte natuurgebied “De Hondsrug”. Het Molenveld staat bekend om zijn prachtige landschap, met uitgestrekte heidevelden, bossen en vennen.

Het gebied is populair onder wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege de rustige en schilderachtige omgeving. Het biedt verschillende wandel- en fietspaden die bezoekers de mogelijkheid geven om van de natuur te genieten en de lokale flora en fauna te verkennen.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Het Molenveld ook een historische betekenis. In het gebied zijn sporen gevonden van menselijke activiteit die teruggaan tot de prehistorie. Er zijn archeologische vondsten gedaan, waaronder grafheuvels en urnenvelden, die wijzen op vroege bewoning van het gebied.

Het Molenveld is een belangrijk leefgebied voor verschillende planten- en diersoorten. Je kunt er onder andere heideplanten, zoals struikhei en dophei, vinden, evenals verschillende soorten vogels, vlinders en kleine zoogdieren.

Al met al is Het Molenveld in Exloo een prachtige plek waar bezoekers kunnen genieten van de natuur, wandelen, fietsen en de rijke geschiedenis van het gebied kunnen ontdekken.

Er is in de buurt ruim gelegenheid om te parkeren.

Met dank aan Berry Huizing-Majoor voor het doorgeven van deze drone locatie.

https://bhmdrone.webnode.nl

 

Exloo – Natuurgebied De Hondsrug bekijken met je drone

 

De hondsrug bij Exloo

De Hondsrug is een langgerekt heuvelgebied met bos en heide, dat zich uitstrekt over een groot deel van Drenthe. Er zijn diverse mooie plekken om te vliegen met je drone, bijvoorbeeld bij het Balloërveld of de Boswachterij Exloo.

Galder – Galderse meren met een drone bezoeken

 

Drone vliegen bij de Galderse Meren

De Galderse Meren is een gebied van recreatieplassen ten zuiden van Breda met een zandstrand en zwem-, duik- en surfmogelijkheden. Het gebied ligt aan het Mastbos en de Galderse Heide en is genoemd naar het nabijgelegen dorp Galder.
De Galderse meren zijn een prachtig recreatiegebied in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Hieronder vind je een paar leuke feiten over de Galderse meren:

De Galderse meren zijn ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de A16 snelweg. Na het winnen van het zand is het gebied volgelopen met water en is het nu een populair recreatiegebied. De Galderse meren zijn een geweldige plek om te zwemmen, te zonnen, te wandelen en te fietsen. Er zijn ook verschillende watersporten mogelijk, zoals windsurfen en kanoën.

Het water in de Galderse meren is van uitstekende kwaliteit en wordt regelmatig getest op veiligheid en hygiëne. Het gebied rond de Galderse meren is rijk aan flora en fauna, met veel verschillende soorten vogels en planten die er voorkomen.

In de zomer worden er regelmatig evenementen georganiseerd rond de Galderse meren, zoals festivals en concerten. 

De Galderse meren zijn een geliefde plek voor vissers. Er zwemmen verschillende soorten vis in het water, zoals karper, baars en snoek. Kortom, de Galderse meren zijn een fantastische plek om te genieten van de natuur en allerlei activiteiten te ondernemen en vooral ook om hier lekker met de drone te gaan vliegen en de mooiste foto’s te maken of filmpjes te schieten met jouw drone!

Geffen – Molen Zeldenrust met je drone bekijken

 

Een rondje met de drone vliegen om Molen  Zelden Rust

De Molen Zelden Rust is een bekende windmolen in Geffen, Nederland. Het is een stenen beltmolen met een rieten kap en een wiekenkruis. De molen staat aan de Heesterseweg in Geffen en is een karakteristiek kenmerk van het landschap in die omgeving.

De oorspronkelijke molen werd in 1895 gebouwd en diende aanvankelijk als korenmolen. Later werd de functie van de molen uitgebreid naar het malen van veevoer. In 1970 werd de molen buiten bedrijf gesteld en raakte in verval.

Gelukkig werd de molen in 1980 gerestaureerd en weer in gebruik genomen. Sindsdien wordt de molen regelmatig in bedrijf gesteld en is het mogelijk om de molen te bezoeken. Bij voldoende wind worden er nog steeds graan en veevoer gemalen. De Molen Zelden Rust is een belangrijk historisch monument en een populaire attractie in Geffen.

Genhout – De Sint Hubertus molen bekijken met een drone

 

Dronevliegen bij de Hubertusmolen in Genhout

Genhout is een dorp in de gemeente Beek in de provincie Limburg, Nederland. De Sint Hubertusmolen is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp. Het is een windmolen die in 1882 werd gebouwd en oorspronkelijk werd gebruikt om graan te malen.

In de jaren 60 van de vorige eeuw raakte de molen in verval en werd hij niet meer gebruikt. In 1978 werd de molen gerestaureerd en sindsdien is hij weer regelmatig in bedrijf. De molen is open voor publiek en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

De Sint Hubertusmolen is een zogenaamde beltmolen, wat betekent dat hij op een verhoogde belt of heuvel staat. Hierdoor kan de wind beter worden opgevangen. De molen heeft twee koppels maalstenen en een haverpletter.

De molen is eigendom van de gemeente Beek en wordt beheerd door een stichting. Naast de molen staat een molenaarshuis, waarin tegenwoordig een bakkerij is gevestigd die gebruikmaakt van het meel dat in de molen wordt gemalen.

Bij de molen is ook een restaurant. Er is voldoende parkeerplaats.

Gennep – ’t Genneperhuis

 

Ontdek de Pracht van Het Genneperhuis: Een Dronelocatie in het Hart van Gennep, Limburg

In het betoverende landschap van Limburg, omgeven door weelderige groene velden en kabbelende riviertjes, vinden we het Genneperhuis, een historische locatie die doordrenkt is van verhalen uit het verleden. Voor drone-enthousiastelingen die op zoek zijn naar de perfecte plek om hun vliegkunsten te tonen en adembenemende luchtfoto’s te maken, is het Genneperhuis in Gennep een ware schat. Ga mee op een reis door de geschiedenis en de schoonheid van deze fascinerende locatie.

Een Korte Terugblik op de Geschiedenis van Het Genneperhuis

Het Genneperhuis, ook wel bekend als Fort Sint-Michaël, is een indrukwekkend historisch bouwwerk dat zijn oorsprong vindt in de 14e eeuw. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd als klooster en later omgebouwd tot een verdedigingswerk dat een cruciale rol speelde in de militaire geschiedenis van Nederland. Gelegen aan de samenvloeiing van de Niers en de Maas, diende het Genneperhuis als een strategisch bolwerk dat de toegang tot de Maas en de Rijn controleerde.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) en de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersing, speelde het Genneperhuis een belangrijke rol in het conflict. Het fort was regelmatig het toneel van hevige gevechten en belegeringen. Het is een plek waar geschiedenis werd geschreven, en de littekens van die turbulente tijden zijn nog steeds zichtbaar in de verweerde muren en grachten.

Naast zijn militaire functie diende het Genneperhuis ook als gevangenis. Het was berucht vanwege de slechte omstandigheden waaronder gevangenen werden vastgehouden. Sommigen beweren zelfs dat het Genneperhuis de inspiratiebron was voor het beroemde verhaal van de “Kerker van Gavere,” waarin gevangenen werden blootgesteld aan onmenselijke behandelingen.

In de loop der eeuwen heeft het Genneperhuis verschillende transformaties ondergaan en heeft het verschillende eigenaren gehad. Tegenwoordig is het een intrigerende ruïne die getuigt van zijn rijke en complexe geschiedenis. De overblijfselen van het fort zijn omgeven door weelderige natuur, wat het een prachtige en schilderachtige locatie maakt voor dronefotografie.

Het Genneperhuis vanuit de Lucht

Voor degenen die de schoonheid van het Genneperhuis vanuit een ander perspectief willen ervaren, is het gebruik van een drone een uitstekend idee. De ruïnes van het fort, omringd door een lappendeken van groene velden en de kronkelende Niers, vormen een betoverend tafereel vanuit de lucht.

Met een drone kun je de verdedigingsmuren en bastions van het Genneperhuis vanuit alle hoeken vastleggen. De luchtfoto’s onthullen de complexe architectuur en de overblijfselen van torens die ooit uitkeken over het omliggende landschap. De contouren van het fort worden prachtig geaccentueerd door de schaduwen die in het zachte zonlicht worden geworpen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van de geschiedenis van het Genneperhuis, biedt een drone ook de mogelijkheid om overblijfselen van verdedigingswerken van bovenaf te bestuderen. Je kunt de contouren van oude grachten en wallen volgen, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de strategische betekenis van deze locatie tijdens militaire conflicten.

De Omringende Natuurpracht

Het Genneperhuis wordt niet alleen gekenmerkt door zijn historische betekenis, maar ook door zijn idyllische ligging. De weelderige natuur rondom het fort biedt dronefotografen talloze mogelijkheden om adembenemende beelden vast te leggen.

De Niers, een schilderachtige rivier die langs het Genneperhuis stroomt, is een opvallend kenmerk van het landschap. Met een drone kun je de kronkelende loop van de rivier vastleggen en de reflecties van de bomen en wolken in het kalme water vastleggen. Het resultaat is een serie luchtfoto’s die de sereniteit en schoonheid van de natuurlijke omgeving rondom het Genneperhuis weerspiegelen.

Seizoenen veranderen de aard van het Genneperhuis en zijn omgeving, waardoor het een dynamische locatie is voor dronefotografie. In de lente kunnen dronefotografen genieten van de bloeiende flora en de frisse groene tinten van de bomen en struiken. De zomer brengt warme zonneschijn en een overvloed aan kleur, terwijl de herfst het landschap transformeert in een schilderachtig tafereel van rood, oranje en geel blad.

Het Genneperhuis in Gennep, Limburg, biedt niet alleen een fascinerende glimp van de Nederlandse geschiedenis, maar ook een onvergetelijke ervaring voor drone-enthousiastelingen. Met zijn oude muren, omringd door weelderige natuur, is het Genneperhuis een ideale locatie om prachtige luchtfoto’s te maken en de schoonheid van Limburg vanuit een ander perspectief te ervaren.

Terwijl je drone hoog boven de ruïnes zweeft, kun je de geschiedenis van deze plek voelen en tegelijkertijd genieten van de serene schoonheid van de omringende natuur. Het Genneperhuis is een van die zeldzame locaties waar het verleden en het heden samenkomen, en het gebruik van een drone biedt een unieke manier om deze magie vast te leggen.

Dus, als je een drone hebt en op zoek bent naar een betoverende plek om te verkennen en te fotograferen, hoef je niet verder te zoeken dan het Genneperhuis in Gennep, Limburg. Het is een plek waar geschiedenis en natuur samenkomen, en waar je de kunst van het dronevliegen kunt ervaren op een manier die je nog lang zal bijblijven. Pak je drone en laat je meevoeren naar de betoverende wereld van Het Genneperhuis.

Met dank aan Visioaer.nl

 

Groningen – Dinopark Tenaxx

 

Tenaxx bekijken met een drone

Tenaxx is een recreatiepark gelegen in het Groningse dorp Wedde, in Nederland. Het park biedt verschillende activiteiten en attracties voor bezoekers van alle leeftijden. Tenaxx is vooral bekend om zijn uitgebreide collectie dinosaurusskeletten en fossielen.

In het Dino & Fossielenpark van Tenaxx kunnen bezoekers een indrukwekkende verzameling van levensgrote dinosaurusmodellen bewonderen. Deze modellen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geven een realistisch beeld van hoe deze prehistorische dieren eruitzagen. Naast de modellen zijn er ook fossielen te zien en kunnen bezoekers meer leren over de geschiedenis van de dinosauriërs.
Er is voldoende parkeerplaats.

Met dank aan Richard Weijens

 

Haaren – Kasteel Haaren met een drone bekijken

 

Kasteel Haren bezoeken met een drone

Kasteel Haren is een historisch kasteel gelegen in het dorp Haren, dat deel uitmaakt van de gemeente Oss in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het kasteel wordt ook wel Kasteel Harenberg genoemd.

Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende als verdedigingswerk. Het bestond uit een woontoren en een omringende gracht. In de loop der eeuwen heeft het kasteel verschillende eigenaren gehad en zijn er diverse verbouwingen en uitbreidingen geweest. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende functies gehad, waaronder als landhuis, boerderij en herberg.

Tegenwoordig is Kasteel Haren een beschermd rijksmonument en is het in particulier bezit. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek, maar de karakteristieke buitenkant is wel te bewonderen. Het bestaat uit een hoofdgebouw met bijgebouwen en wordt omgeven door een gracht en een parkachtige tuin.

Kasteel Haren is een belangrijk historisch en cultureel erfgoed in de regio. Het draagt bij aan het karakter en de identiteit van het dorp Haren en herinnert aan een tijdperk van kastelen en landgoederen in Nederland. Het is een geliefde locatie voor fotografie, en de omgeving leent zich goed voor wandelingen en het verkennen van de natuur.

Haarzuilens – Kasteel de Haar

 

Dronevliegen bij Kasteel Haarzuilens

Kasteel Haarzuilens is een beschermd monument. Er zijn  regels die van toepassing zijn op het vliegen met een drone boven deze locatie. In principe is het toegestaan om met een drone te vliegen rond het kasteel.

Het is ook belangrijk om te controleren of er specifieke regels of beperkingen gelden voor het vliegen met drones in de omgeving van Kasteel Haarzuilens, bijvoorbeeld als er een tijdelijke no-fly zone is ingesteld vanwege evenementen of andere omstandigheden. Controleer daarom altijd de actuele informatie op de website van de Rijksoverheid over het vliegen met drones in de buurt van het kasteel.

Adres:

Kasteellaan 1 Utrecht

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, mag je er niet zonder meer vliegen, maar wel boven openbaar terrein.

Hagestein – De Sluizen met een drone bekijken

 

De sluizen bij Hagestein bekijken met een drone

Bij Hagestein zijn de sluizen, deze stuw regelt, samen met nog 2 andere sluizen, de waterhuishouding in Nederland.

Op gezette tijden staan deze sluizen open, of zijn ze juist gesloten, maar in beide gevallen is het super gaaf om hier te vliegen met jouw drone. Er is een parkeerplaats naast de sluizen. Je moet hier wel rekening houden met de bomen, want die zijn redelijk groot… en voor je het weet kun je je drone niet meer volgen door de dikke bebossing. Er is ruimte genoeg

 

Adres:

Lekdijk 7 Vianen (tussen Vianen en Everdingen)

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming

Hank – De Zuid Hollandse Molen is een mooie drone plek

 

De Zuid Hollandse molen met de drone bekijken

De Zuid Hollandse Molen, ook wel bekend als “De Eendracht,” is een historische windmolen gelegen in het dorpje Hank, in de provincie Noord-Brabant, Nederland. De molen is een van de weinige overgebleven traditionele windmolens in de regio.

De molen werd oorspronkelijk gebouwd in 1764 en diende als korenmolen. Het was destijds een belangrijke faciliteit voor de lokale boerengemeenschap, omdat het graan kon malen en bloem produceerde voor brood en andere voedingsmiddelen.

Na jaren van bedrijvigheid en dienstbaarheid aan de gemeenschap, raakte de molen in verval en werd uiteindelijk buiten gebruik gesteld in de vroege 20e eeuw. Het gebouw raakte in verval en dreigde verloren te gaan.

Gelukkig werd in de jaren 80 een restauratieproject gestart om de molen te behouden en te herstellen. Met de inzet van lokale vrijwilligers en fondsenwerving werd Hank – De Zuid Hollandse Molen gerestaureerd tot zijn voormalige glorie. Het metselwerk, de wieken en het binnenwerk werden zorgvuldig gereconstrueerd.

Vandaag de dag is Hank – De Zuid Hollandse Molen een bezienswaardigheid en een belangrijk historisch monument in de regio. Het trekt bezoekers aan die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse molengeschiedenis en de traditionele techniek van het malen van graan met windenergie.

De molen is ook regelmatig in bedrijf en produceert nog steeds meel, zij het op kleinere schaal dan in vroegere tijden. Het wordt vaak gebruikt door lokale bakkers en enthousiaste thuisbakkers om hoogwaardig meel te verkrijgen voor het maken van ambachtelijk brood en gebak.

Hank – De Zuid Hollandse Molen is een levendig symbool van het Nederlandse culturele erfgoed en een herinnering aan het belang van de windmolens in de geschiedenis van het land. Het blijft een bron van trots voor de lokale gemeenschap en een geliefde attractie voor bezoekers van Hank en daarbuiten.

Heeswijk-Dinther – Kasteel Heeswijk met een drone bezoeken

 

Kasteel Heeswijk Dinther bekijken met een drone

Heeswijk-Dinther is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Een van de prominente bezienswaardigheden van dit dorp is Kasteel Heeswijk, een prachtig kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Hier zijn enkele interessante feiten over Kasteel Heeswijk:

Geschiedenis
Kasteel Heeswijk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1080. Het kasteel heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan, van een middeleeuws kasteel tot een statig herenhuis. Het is een van de oudste bewoonde kastelen van Nederland.

Architectuur
Het kasteel is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur vermengd met latere stijlen. Het heeft kenmerkende elementen zoals torens, een gracht, een binnenplaats en een imposante ophaalbrug. Het kasteel is omgeven door een uitgestrekt landgoed met tuinen, bossen en vijvers.

Binnen in Kasteel Heeswijk kun je genieten van de prachtig ingerichte kamers, waarvan sommige nog steeds de originele middeleeuwse elementen bevatten. Het kasteel herbergt ook een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van het kasteel en de regio.

Kasteel Heeswijk is niet alleen een historische locatie, maar ook een levendig cultureel centrum. Het organiseert regelmatig evenementen zoals tentoonstellingen, concerten, lezingen en theaterstukken. Deze evenementen dragen bij aan de levendige sfeer van het kasteel en trekken zowel locals als toeristen aan.

De omgeving van Kasteel Heeswijk biedt ook tal van mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. Het landgoed rondom het kasteel is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Bovendien bevindt het dorp Heeswijk-Dinther zich in de buurt van andere historische steden zoals ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen, die een bezoek waard zijn.

Kasteel Heeswijk is niet alleen een historisch monument, maar ook een plek waar je kunt genieten van cultuur, natuur en evenementen. Het is zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en schoonheid.

Heijningen – Fort Sabina gezien vanuit een drone

 

Ontdek fort Sabina: een paradijs voor dronevliegers

Introductie tot fort Sabina Verborgen in de groene velden van Heijningen, biedt Fort Sabina een unieke mix van historisch erfgoed en natuurlijke schoonheid. Dit monument, een onderdeel van de Zuiderwaterlinie, spreekt tot de verbeelding van elke bezoeker en biedt dronevliegers een spectaculair canvas voor hun luchtfotografie en -videografie.

De rijke geschiedenis van fort Sabina

Gebouwd in de 19e eeuw, heeft Fort Sabina gediend als een verdedigingswerk dat deel uitmaakt van een groter netwerk van forten en vestingen. De geschiedenis ervan, doordrenkt met verhalen van soldaten en strategieën, geeft elke opname een extra laag betekenis.

Waarom fort Sabina ideaal is voor dronevliegers

Fort Sabina is niet alleen visueel indrukwekkend, maar biedt ook gevarieerde landschappen die uitnodigen tot verkenning vanuit de lucht. Van de robuuste fortmuren en droge grachten tot de omliggende natuur, elke vlucht onthult nieuwe perspectieven en verborgen details.

Voorbereiding op je dronevlucht

Voor je opstijgt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit omvat het controleren van de lokale regelgeving rond dronegebruik, het plannen van je vluchtroute en het zorgen voor de veiligheid van zowel je drone als de omgeving.

Fort Sabina is een verborgen juweel voor dronevliegers, met zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen. Door je te houden aan de richtlijnen en met respect voor de omgeving te vliegen, kun je unieke beelden vastleggen die de tijd en schoonheid van deze locatie weerspiegelen.

Het is handig om je drone accu te nummeren

 

Waarom is het handig om je drone accu’s te nummeren?

Je accu’s worden natuurlijk regelmatig gebruikt als je gaat vliegen met je drone. Maar soms gebruik je maar één accu, of misschien twee. Die laad je dan weer op en je stopt er weer eentje in je drone. Maar welke je het meest gebruikt weet je vaak niet. De oplossing is om ze te nummeren en een logboekje bijhouden. Als je dat doet, dan weet je welke accu het meest gebruikt wordt. Zo zorg je er dan automatisch zelf voor dat er niet meer een accu is die extreem veel gebruikt wordt en er zijn ook geen accu’s meer die alleen maar opgeladen worden zonder dat ze gebruikt worden. Zo slijten ze minder hard en heb je langer plezier van je accu.

Hilversum – De Hoorneboegse Heide

 

De Hoorneboegse Heide: Een Avontuur voor Dronevliegers

De Hoorneboegse Heide: Waar de Hemel de Heide Kust

Maak je klaar om je propellers te laten zoemen en je dronevaardigheden naar nieuwe hoogten te tillen, want we gaan op een betoverende reis naar De Hoorneboegse Heide. Dit juweel van de natuur, gelegen in het hart van Nederland, belooft niet alleen adembenemende luchtopnamen, maar ook een avontuur doordrenkt van mysterie en schoonheid.

De Dans van Licht en Schaduw

Stel je voor dat je drone zachtjes opstijgt boven de paarse gloed van bloeiende heide, terwijl de eerste zonnestralen de dauwdruppels op de bladeren doen glinsteren als juwelen. De Hoorneboegse Heide is een schilderachtig toevluchtsoord waar de natuur een meesterwerk schildert met licht en schaduw. Terwijl je drone boven de uitgestrekte heide zweeft, kun je de wisselwerking tussen de elementen vastleggen, en de sfeer van de omgeving omzetten in adembenemende beelden.

Een Mysterieus Luchtballet

De Hoorneboegse Heide is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een broeinest van verhalen en legendes. Terwijl je drone zich door de lucht beweegt, zul je merken dat de heidevelden en bossen fluisteren over oude tijden en verborgen schatten. Laat je drone voorzichtig rondvliegen, alsof het de geheimen van de natuurlijke wereld ontrafelt. Elk hoekje en gaatje heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en jij hebt de eer om deze verhalen in beeld te vangen.

De Hoorneboegse Heide ligt in het prachtige Nederland, omringd door een divers landschap van groene bossen, kronkelende rivieren en historische steden. Deze heide is als een diamant in het hart van het land en biedt dronevliegers de kans om de natuurlijke rijkdom en historische betekenis van Nederland vast te leggen.

Pak je drone en ga op ontdekking in De Hoorneboegse Heide. Laat je drone dansen door de lucht terwijl je de betoverende schoonheid en het mysterie van dit stukje natuurlijke pracht vastlegt. Het is een avontuur dat je niet snel zult vergeten, en een kans om de hemel en de heide te laten samenkomen in een magisch luchtballet.

Hoe moet je lithium-polymeer accu’s bewaren

 

De meeste drones hebben een lithium-polymeer accu. Anderen noemen dit een li-po accu. Wil je lang plezier hebben van deze accu’s dan wordt geadviseerd deze te bewaren in een half gevulde toestand. Zo blijven deze langer op spanning. Voor het opladen zelf geldt dat je ze het best zo langzaam mogelijk moet opladen. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de accu kapot gaat.

Het is aan te raden de accu’s in ieder geval op een droge, maar ook brandvrije plek te bewaren. Denk hierbij aan een stalen bak of een betonnen vloer waar geen brandbare materialen in de buurt staan. Hoewel er geen gevallen bekend zijn van schade door een accu wordt dit wel vanuit de accu leverancier geadviseerd.

Je drone meenemen in het vliegtuig

 

Mag je drone mee het vliegtuig in?

Ja… je drone mag je in ieder geval wel meenemen. Die mag in je ruimbagage, maar je drone mag ook in de handbagage. Neem je drone mee met de ruimbagage, pak deze dan goed in. In ieder geval moet je je droen zo verpakken dat deze niet beschadigd raakt tijdens het transporteren van je bagage.

Voor je drone accu geldt een ander verhaal:

Maar let op: Voor de accu geldt een ander verhaal! Doordat de meeste drones gebruik maken van een Lithium-polymeeraccu, zijn er speciale voorschriften voor het meenemen van accus’. Even los van de vraag of je überhaupt wel mag vliegen in het land van bestemming, is het belangrijk dat de accu’s veilig meegenomen worden. Per vliegtuigmaatschappij zijn er regels voor het vervoeren van accu’s. Kijk dus altijd eerst op de site van de luchtvaartmaatschappij.

Voor de Lithium-polymeer acuu’s (Li-Po) zijn speciale cases. De zogenaamde lipo-safety bags zijn ontwikkeld zodat je accu niet zo maar in de brand kan vliegen tijdens de reis. Je moet er overigens wel voor zorgen dat de accu’s ontladen zijn.

Kasteel Bleijenbeek in Afferden met je drone bekijken

 

Drone vliegen bij Kasteel Bleijenbeek in Afferden

Kasteel Bleijenbeek in Afferden, nu een intrigerende ruïne, heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Deze locatie is bijzonder boeiend voor drone-enthousiastelingen, die door hun lens een uniek perspectief op dit historische monument kunnen vastleggen.

De Oorsprong van kasteel Bleijenbeek

De eerste bebouwing op de locatie van het kasteel dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het kasteel is waarschijnlijk ontstaan aan het einde van de 14e eeuw, nadat een eerder kasteel in Afferden, gelegen aan de Maas, werd verwoest. Het gebied rondom het kasteel, bekend als ’s Heerenwaard, werd verplaatst naar een locatie meer naar het oosten, aan de weg naar Goch. Deze nieuwe locatie bood strategische voordelen, met vennen en moerassen als natuurlijke verdedigingslinies.

Een tumultueuze geschiedenis

In 1405 kwam het kasteel in bezit van de familie Schenck van Nijdeggen, die het gedurende ongeveer drie eeuwen beheerste. Onder hun leiding werd de oorspronkelijke structuur, een boerderij met een woontoren, uitgebreid tot een volwaardig middeleeuws kasteel. Het kasteel speelde een rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarbij het grote schade opliep, maar in de tweede helft van de 17e eeuw werd het hersteld.

De ondergang en de huidige staat

Het kasteel bleef intact tot de Tweede Wereldoorlog, toen het in februari 1945 door Britse bommenwerpers werd gebombardeerd. Dit bombardement veranderde het kasteel in een ruïne. Sindsdien is het kasteel nooit meer herbouwd. In 2009 is de Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek opgericht, die zich inzet voor de consolidatie en restauratie van de ruïne, om zowel de historie als de natuurlijke habitat van het gebied te behouden.

Kasteel Bleijenbeek voor drone liefhebbers

Voor drone-liefhebbers biedt de ruïne van Kasteel Bleijenbeek een fascinerend onderwerp. De overblijfselen van het kasteel, gelegen in het prachtige landschap van Limburg, vormen een indrukwekkend tafereel dat vanuit de lucht nog indrukwekkender is. Het biedt een unieke kans om de contrasten tussen de oude ruïnes en het omliggende landschap vast te leggen, en om een stukje vergeten geschiedenis weer tot leven te brengen door middel van luchtfotografie.

De ruïne van Kasteel Bleijenbeek is niet alleen een stille getuige van het verleden, maar ook een bron van inspiratie voor moderne avonturiers en kunstenaars die de schoonheid van verval en de kracht van natuurlijke wedergeboorte willen vastleggen.

Kasteel Huys Heijen in Heijen bekijken met een drone

 

Drone vliegen bij Kasteel Huys Heijen: Een kasteel met een verhaal

Kasteel Huys Heijen in Heijen, nu een schilderachtige kasteel, vertelt het verhaal van vergankelijkheid en de tand des tijds. Dit kasteel, met haar overblijfselen die dateren uit de middeleeuwen, biedt een fascinerend beeld van het verleden.

De geschiedenis van Kasteel Huys Heijen begint in de 14e eeuw, toen het oorspronkelijk werd gebouwd als een verdedigingswerk. Door de eeuwen heen heeft het kasteel verschillende aanvallen, belegeringen en wisselingen van eigenaren meegemaakt. 

De Architecturale Overblijfselen

Wat nu rest van Kasteel Huys Heijen zijn de fascinerende delen die nog steeds de grandeur van weleer uitstralen. De overblijfselen van muren, torens en fundamenten bieden een uniek inzicht in de bouwstijlen en structuren van middeleeuwse kastelen in Nederland.

Een kasteel in de Hedendaagse Tijd

Als een kasteel biedt Kasteel Huys Heijen een unieke charme. Het is een geliefde plek voor wandelaars, geschiedenisliefhebbers en fotografen. De combinatie van historische architectuur en de natuurlijke omgeving creëert een schilderachtig en soms haast mystiek tafereel.

Drone Vliegen bij Kasteel Huys Heijen

Het vliegen met een drone bij dit kasteel biedt een unieke kans om de historische overblijfselen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Kasteel Huys Heijen vertelt een verhaal van vervlogen tijden, vergankelijkheid en de schoonheid die hieruit kan voortkomen. Het verkennen van deze plek met een drone kan zowel een eerbetoon aan zijn geschiedenis zijn als een manier om de schoonheid van dit kasteel op een moderne manier vast te leggen.

Kasteel Ravensteyn – Heenvliet met je drone bezoeken

 

Kasteel Ravensteyn in Heenvliet

Kasteel Ravesteyn, gelegen in het pittoreske dorp Heenvliet in Zuid-Holland, is een plek waar geschiedenis en moderniteit elkaar ontmoeten. Dit verhaal verkent zowel het rijke verleden van het kasteel als de hedendaagse aantrekkingskracht voor drone-enthousiastelingen.

Het verleden: Een geschiedenis van macht en pracht

In de 13e eeuw, toen Nederland nog in zijn kinderschoenen stond, werd Kasteel Ravesteyn opgericht. Het kasteel, destijds bekend als ‘Huis te Heenvliet’, werd gebouwd door de machtige familie Van Ravesteyn, wiens invloed in de regio ongeëvenaard was. Gedurende de eeuwen heen, speelde het kasteel een cruciale rol in de lokale politiek en economie.

Het kasteel kende zijn gloriedagen in de 15e en 16e eeuw. Met zijn robuuste torens, sierlijke kantelen en diepe grachten, was het niet alleen een verdedigingswerk, maar ook een symbool van welvaart. Binnen de muren vonden weelderige feesten en belangrijke bijeenkomsten plaats, waardoor het kasteel een centrum van macht en prestige werd.

Helaas, zoals vele kastelen uit deze periode, kende ook Ravesteyn zijn ondergang. Door de eeuwen heen raakte het in verval. Tijdens de 80-jarige oorlog werd het kasteel zwaar beschadigd en uiteindelijk in de 19e eeuw grotendeels gesloopt, waarbij alleen de indrukwekkende toren en enkele bijgebouwen overbleven.

Het heden: Een paradijs voor drone-enthousiastelingen

Vandaag de dag is Kasteel Ravesteyn een fascinerende ruïne, die getuigt van een roemrijk verleden. De overgebleven toren, met zijn verweerde stenen en mysterieuze aura, trekt vele bezoekers, waaronder drone-liefhebbers. Het kasteel, omgeven door uitgestrekte groene velden en waterpartijen, biedt een uniek landschap voor luchtfotografie.

Drone-piloten zijn vooral geïnteresseerd in het vastleggen van de unieke mix van natuur en historische architectuur. Vanuit de lucht is de volledige omvang van het kasteel, inclusief de omliggende grachten en tuinen, in volle glorie te zien. De variatie van seizoenen biedt bovendien een steeds veranderend palet van kleuren en texturen, waardoor het kasteel een geliefd onderwerp blijft door het jaar heen.

Regelgeving en respect

Voor drone-vliegers is het echter belangrijk om rekening te houden met de regels en voorschriften die gelden rond het vliegen met drones. Het respecteren van de privacy en rust van de omwonenden, evenals het beschermen van de natuur en het erfgoed, is essentieel. Gelukkig biedt het ruime gebied rondom het kasteel genoeg mogelijkheden om veilig en verantwoord te vliegen, terwijl men toch adembenemende beelden kan vastleggen.

Met dank aan Kevin Beljaars

 

Kerkrade – Limburg Kasteel Erenstein

 

Kasteel Erenstein in Kerkrade

Kasteel Erenstein is een prachtig kasteel gelegen in Kerkrade, Nederland. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot die tijd. Oorspronkelijk diende het als een versterkte burcht, maar door de eeuwen heen heeft het verschillende transformaties ondergaan.

Het kasteel wordt omgeven door een mooi park en ligt in een schilderachtige omgeving. Tegenwoordig fungeert Kasteel Erenstein als een hotel en restaurant, waar mensen niet alleen kunnen genieten van de historische sfeer, maar ook van de gastronomie en de prachtige omgeving.

Het is een populaire plek voor evenementen, bruiloften en andere speciale gelegenheden vanwege de charmante setting en de historische allure. Met zijn rijke geschiedenis en zijn huidige functie als hotel en restaurant blijft Kasteel Erenstein een trekpleister voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en culinaire ervaringen.

Er is voldoende parkeerplaats en er is ook een gelegenheid om iets te drinken in de buurt.

Met dank aan Hans Dikken

 

Kornwerderzand – Afsluitdijk met je drone bezoeken

 

Drone vliegen bij de afsluitdijk

De Afsluitdijk is een belangrijk monument in Nederland en verbindt Noord-Holland met Friesland. Met een drone kun je indrukwekkende luchtopnames maken van de dijk en het omliggende landschap. Bij de Lorentzsluis kun je mooie drone opnames maken. Mocht je interessant vinden, hier is ook een museum, het Kazemattenmuseum.

Landgraaf – De Watertoren

 

De watertoren van Landgraaf bezoeken met een drone

De Watertoren in Landgraaf is op dit moment in gebruik als Brasserie waar je boven kunt eten en kunt genieten van een schitterend uitzicht. Maar andersom is natuurlijk voor de drone-liefhebbers veel leuker. De Watertoren in Landgraaf is een mooi object om jouw drone een kijkje rondom te geven.

Bij de watertoren zelf kun je terecht voor iets te eten of te drinken. Er is voldoende parkeerplaats in de buurt.

Met dank aan Johan van Heuven

 

Lelystad – De Hurkende man

 

De Hurkende man

Het kunstwerk van de hurkende man werd geïnstalleerd op een pier bij de sluizen in Lelystad. De constructie van het kunstwerk omvatte het aanleggen van een fundament en de opbouw van het stalen kunstwerk zelf.

Het kunstwerk weegt ongeveer 60.000 kilogram. De fabricage van het kunstwerk werd uitgevoerd door een Schotse firma die gespecialiseerd is in het maken van hoogspanningsmasten. Het kunstwerk werd onthuld op 17 september 2010 door de kunstenaar, in samenwerking met gedeputeerde Van Diessen en wethouder Fackeldey van Lelystad.

Je kunt er leuk omheen vliegen en genieten van de beelden, waaronder ook de sluizen.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, en meestal staat er wel een kraampje waar je wat kunt eten en drinken.

Lienden – Molen de Marsch bekijken met je drone

 

Wanneer je over dijk van Kesteren richting Lienden rijdt, zie je bij Lienden deze molen midden in het veld staan. 

Molen de Marsch is een leuk plekje om vanaf de dijk naar toe te dronen. 

 

Adres:

Marsdijk (dat is echt bij de Molen zelf) of anders Rijnbanddijk Lienden

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Maastricht – Chateau Neercanne vanuit je drone bekijken

 

Chateau Neercanne met je drone bekijken

Chateau Neercanne is onder andere bekend als mooie trouwlocatie. Maar los van dat, is dit een schitterend kasteel. Het kasteel heeft een mooie tuin en ook de omgeving is bijzonder fraai.

Adres:

Von Dopfflaan Maastricht

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming. Maar of je ook zo over het kasteel zelf mag vliegen is niet bekend.

Marken – De haven en het stadje Marken

 

Marken

Een waar paradijs voor dronevliegers! Dit pittoreske Nederlandse pareltje, gelegen te midden van uitgestrekte polders en omringd door het kalme water van het Markermeer, biedt een unieke en adembenemende ervaring voor liefhebbers van luchtfotografie.

Zodra je drone de lucht in stijgt boven Marken, wordt je getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht. De kenmerkende houten huizen met hun levendige kleuren en puntige daken vormen een betoverend contrast met het weidse landschap en het heldere blauw van het meer. Vlieg langs de kronkelende straatjes die door het dorp slingeren, omlijst door een opeenstapeling van bloeiende tuinen en historische bouwwerken. Elk beeld dat je vastlegt, vertelt een verhaal van traditie en tijdloze schoonheid.

Terwijl je drone zachtjes over de oude haven zweeft, krijg je de kans om de vissersboten te bewonderen die vreedzaam dobberen op het glinsterende water. De vuurtoren, die trots over het landschap waakt, is een iconische bezienswaardigheid die je vanuit elke hoek kunt vastleggen. Als de zon langzaam ondergaat, kleurt de lucht zich in een palet van warme tinten, wat resulteert in een betoverend schouwspel dat je dronecamera perfect kan vastleggen.

Vergeet niet om de karakteristieke klompenmakerij en de traditionele klederdracht van dichtbij te bekijken. Deze unieke elementen weerspiegelen het rijke erfgoed van Marken en bieden intrigerende onderwerpen voor je drone-opnames.

Het prachtige Marken biedt niet alleen visuele pracht, maar ook een gevoel van rust en gemeenschapszin. Terwijl je drone door de lucht zweeft, kun je de warmte van dit dorpje bijna voelen en de unieke sfeer vastleggen die het te bieden heeft.

Dus dronevliegers, laat je verbeelding de vrije loop en verken de magie van Marken vanuit de lucht. Vang de schoonheid van de houten huizen, de serene haven en het schilderachtige landschap zoals alleen jouw drone dat kan. Marken wacht op je, klaar om ontdekt en vereeuwigd te worden in adembenemende luchtfoto’s die een blijvende indruk zullen achterlaten.

Megen –
Het clarissenklooster Sint-Josephsberg

 

Het Clarissenklooster van Megen (let op, er is nog een klooster)

De clarissen die in 1721 in Megen hun intrek namen, waren afkomstig uit het klooster Elisabethsdal te Boxtel, in 1513 gesticht vanuit het Vlaamse Hoogstraten. In 1717 hadden zij hun klooster op last van de toenmalige overheid moeten verlaten. Aanvankelijk kregen zij onderdak in hun stichtingsklooster.
Rond 1720 pachtten de zusters een stuk grond in Megen. Het graafschap Megen was namelijk een enclave van godsdienstvrijheid in Brabant. De zusters troffen bij aankomst in Megen enkel een onbewoonbare ruïne aan van het kasteel van de Megense graven.
In 1720 begon men met de bouw van het klooster. Enkele zusters kwamen uit Hoogstraten naar Megen om toezicht te houden op de werkzaamheden. Zij woonden in een eenvoudig huis, dat de pastoor van Megen gehuurd had. Op 30 april 1721 kon de hele gemeenschap, bestaande uit 23 zusters, het nieuwe klooster ‘Sint-Josephsberg’ betrekken.

Wanneer je hier over het terrein wilt vliegen met je drone, is het beleefd om van te voren toestemming te vragen. Het is namelijk niet bekend of hier gewoon met je drone gevlogen mag worden (boven het terrein).

Megen – Het Minderbroeders Klooster overvliegen met je drone

 

Drone vliegen bij het Minderbroedersklooster.

Het Minderbroedersklooster is een klooster van de minderbroeders of franciscanen. Het Minderbroedersklooster is gevestigd in Megen en werd gesticht in de 17e eeuw. Het klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Megen en de regio. Zo was het klooster onder meer een centrum van geloofsleven en spiritualiteit, en hebben veel minderbroeders een belangrijke rol gespeeld in de zielzorg en het onderwijs.

Dit is voorzover bekend een afgesloten terrein. Vraag om toestemming om boven het terrein te kunnen vliegen.

Met je drone bij de Maasbrug bij Nederasselt vliegen

 

De historische waarde van de maasbrug bij Nederasselt / Grave

Een cruciaal strijdtoneel

De Maasbrug bij Nederasselt en Grave nam tijdens de Tweede Wereldoorlog een centrale plaats in binnen de militaire strategieën van zowel de geallieerden als de Duitsers. Deze brug diende als een essentiële verbinding over de Maas en was van groot belang voor de logistieke operaties en de verplaatsing van troepen. De controle over deze brug kon de krachtsverhoudingen in de regio aanzienlijk beïnvloeden en was daarom vaak het toneel van hevige gevechten.

De impact op de geschiedenis

Het gebied rondom de Maasbrug kent vele verhalen van heldendom, tragedie en de onwrikbare wil om te overleven. De strijd die hier werd geleverd, heeft diepe sporen nagelaten in zowel het landschap als in de harten van de lokale gemeenschap. De gevechten rond de brug waren niet alleen bepalend voor de uitkomst van operaties zoals Market Garden, maar ook voor de uiteindelijke bevrijding van Nederland.

De maasbrug door de lens van jouw drone

Voor dronevliegers biedt de Maasbrug een fascinerend onderwerp. Het vliegen boven deze historische locatie biedt een unieke blik op de strategische ligging en het ontwerp van de brug. Dronebeelden kunnen de verhalen uit het verleden op een nieuwe en boeiende manier tot leven wekken, waardoor een breder publiek de kans krijgt om de geschiedenis vanuit een ander perspectief te ervaren.

De maasbrug als monument

Vandaag de dag dient de Maasbrug niet alleen als een praktische oversteek maar ook als een herinneringsmonument. Het is een plek waar bezoekers stil kunnen staan bij de offers die gebracht zijn voor de vrijheden die we nu genieten. De brug verbindt niet alleen twee oevers met elkaar, maar ook heden en verleden.

Het verkennen van de Maasbrug bij Nederasselt en Grave met een drone biedt een prachtige kans om een stukje Nederlandse geschiedenis vanuit de lucht te aanschouwen. Deze locatie, die ooit een cruciale rol speelde in de oorlog, blijft een bron van inspiratie en reflectie. Door de brug en haar omgeving van boven te bekijken, krijgen we niet alleen een visueel spektakel te zien, maar ook een dieper begrip van de complexiteit en de impact van de oorlogsjaren op Nederland. Zo blijft de geschiedenis van de Maasbrug een essentieel onderdeel van ons collectief geheugen en een belangrijke les voor toekomstige generaties.

Met dank aan Ron van RHS Foto

 

Met je drone bij Fort Honswijk – Bij Tull en ’t Waal vliegen

 

Fort Honswijk: Een verborgen parel voor dronevliegers

Gelegen in het hart van Nederland, omarmd door de kronkelende Lek en verscholen onder het groene bladerdek van de Utrechtse landschappen, ligt Fort Honswijk. Dit historische fort, een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is een must-visit locatie voor elke dronevlieger op zoek naar de perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en architectuur.

Dit was het

Gebouwd in de 19e eeuw, diende Fort Honswijk als een bastion ter bescherming tegen invasies. Met zijn indrukwekkende toren, kazematten en een doolhof aan gangen, vertelt elk hoekje van dit fort een verhaal uit een tijd waarin moed en strategie de sleutels tot overleving waren. Het verleden van Fort Honswijk is rijk aan verhalen van soldaten die het onbekende trotseerden, iets wat elke dronevlieger vanuit de lucht kan herbeleven door de historische architectuur en de omliggende waterwerken te verkennen.

Gaaf voor dronevliegers

Vandaag de dag is Fort Honswijk getransformeerd tot een adembenemende locatie voor dronevliegers. De combinatie van water, groen en eeuwenoude muren biedt een uniek canvas voor zowel beginners als ervaren dronepiloten. Het vliegen boven dit historische monument, terwijl je de architectonische pracht en de natuurlijke schoonheid vanuit vogelperspectief vastlegt, is een onvergetelijke ervaring. Fort Honswijk biedt dronevliegers de kans om hun vliegvaardigheden te testen en tegelijkertijd content te creëren die zowel visueel verbluffend is als historisch verrijkend.

De ligging van het fort

Het fort ligt strategisch nabij Houten, makkelijk bereikbaar via de A27 en biedt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Utrechtse landschappen. De ligging aan de Lek maakt het niet alleen een pittoreske plek voor luchtopnames, maar biedt ook diverse mogelijkheden voor recreatie in de buurt. Na een dag vol avontuurlijk vliegen, kunnen dronevliegers ontspannen in een van de lokale horecagelegenheden.

Vlak bij Werk aan de Korte Uitweg (Fort WKU)

Vanaf Fort Honswijk kun je (op een iets snelleree manier) het beste lopend of met de fiets naar Fort WKU. Of je moet bereid zijn een stukje om te rijden met de auto.

Werk aan de Korte Uitweg, vaak afgekort tot Fort WKU, is een kleiner werk dat deel uitmaakt van dezelfde verdedigingslinie. Dit fort was bedoeld als ondersteunend element binnen het grotere netwerk van forten en verdedigingswerken. In tegenstelling tot de grotere forten, hadden deze kleinere werken vaak een specifieke taak zoals het beschermen van een sluissysteem of het dienen als vooruitgeschoven post.

De Verbinding: Een Ondergrondse Tunnel

Tussen Fort Honswijk en Fort WKU zou een ondergrondse tunnel liggen. Deze tunnel diende waarschijnlijk als een strategische route voor het veilig verplaatsen van troepen, voorraden of berichten tussen de forten tijdens belegeringen of aanvallen. Het bestaan van dergelijke tunnels was een onderdeel van de ingenieuze militaire architectuur van de waterlinie, ontworpen om de verdedigingsmogelijkheden te maximaliseren zonder de positie te verraden aan de vijand.

Horeca bij Fort WKU

Fort WKU heeft zich in recente jaren ontwikkeld tot een locatie die zowel historisch als cultureel van waarde is, met horecavoorzieningen die bezoekers welkom heten. Deze faciliteiten bieden een rustige plek waar bezoekers kunnen genieten van een versnapering in een historische setting. De horeca bij Fort WKU draagt bij aan de beleving van het fort als een plek van ontmoeting en ontspanning, waar de geschiedenis tastbaar wordt in een groene en vredige omgeving.

Culturele en historische betekenis

De connectie tussen Fort Honswijk en Fort WKU, versterkt door de mogelijke aanwezigheid van een ondergrondse tunnel, benadrukt de complexiteit en de gelaagdheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als verdedigingsmechanisme. Het onderzoeken van deze forten en hun verband biedt een fascinerende inkijk in de Nederlandse militaire geschiedenis en de ingenieuze toepassing van landschap en architectuur in de landsverdediging.

Het bezoeken van deze locaties biedt niet alleen een educatieve ervaring maar ook een unieke kans om te genieten van de natuur en de rust die deze historische plekken vandaag de dag bieden. Met de toevoeging van horecavoorzieningen wordt een bezoek aan Fort WKU en de verkenning van zijn connectie met Fort Honswijk een verrijkende ervaring die de historische, culturele en natuurlijke schoonheid van Nederland viert. 

Muiden – Muiderslot Muiden

 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming boven het Muiderslot te vliegen met een drone. Het Muiderslot is een beschermd rijksmonument en er gelden strikte regels om schade en verstoring van de omgeving te voorkomen.

Als je toch wilt vliegen met uw drone boven het Muiderslot, dan moet je toestemming vragen aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij kunnen je meer informatie geven over de voorwaarden en vereisten voor het verkrijgen van een vergunning.

Je kunt wel vanaf de dijk bij het kasteel je drone de lucht in sturen. In dat geval kun je met een respectabele afstand rondom het kasteel vliegen.

Adres:

Herengracht 1 Muiden

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Nationaal park De Alde Feanen met je drone bezoeken

 

Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen: Dit natuurgebied is een van de meest bijzondere en diverse natuurgebieden van Friesland. Met een drone kun je het uitgestrekte moerasgebied, de rietlanden en de vele vogels die er leven prachtig vastleggen.

Neeltje Jans – Oosterscheldekering met een drone bekijken

 

Dronen bij de Neeltje Jans

In het hart van de Nederlandse provincie Zeeland, waar land en water elkaar ontmoeten, ligt een technologisch meesterwerk dat niet alleen de kracht van menselijke innovatie aantoont, maar ook de indrukwekkende band tussen de mens en de natuur. Dit verhaal neemt je mee naar de majestueuze Oosterscheldekering en het kunstmatige eiland Neeltje Jans, waar avonturiers met drones de kans krijgen om een unieke en adembenemende ervaring te beleven.

Het is vroeg in de ochtend, wanneer de eerste stralen van de zon de horizon beginnen te kleuren. De lucht is helder en stil, slechts doorbroken door het geluid van de kabbelende golven en het zachte ruisen van de wind. Op dit magische tijdstip stijgt een drone op vanaf het eiland Neeltje Jans, dat zich als een moderne wachter midden in de Oosterschelde bevindt. De drone stijgt langzaam op en geeft de piloot een vogelperspectief op een van de meest indrukwekkende waterbouwkundige projecten ter wereld.

Onder de drone ontvouwt zich een adembenemend schouwspel van technologie en natuurlijke grootsheid. De Oosterscheldekering, ook wel bekend als de Stormvloedkering, strekt zich uit over de uitgestrekte wateren van de Oosterschelde. Het is een symfonie van bewegende delen, staal en beton die harmonieus samenwerken om het water te beteugelen en tegelijkertijd de ecologie van het gebied te behouden.

Terwijl de drone boven de kering zweeft, wordt de schaal van dit project pas echt duidelijk. Enorme pilaren rijzen uit het water omhoog, met daartussen schuiven van stalen deuren die, wanneer gesloten, de krachtige Noordzee buiten houden en het land beschermen tegen overstromingen. De drone vliegt tussen de pilaren door en geeft een ongeëvenaard zicht op de precisie en robuustheid van de constructie.

Maar het verhaal gaat niet alleen over technologie. Terwijl de drone verder zweeft, komen de vogels in beeld. Zij zijn de bewoners van dit gebied en hebben zich aangepast aan de dynamiek van eb en vloed. Zeehonden gluren nieuwsgierig omhoog vanaf de zandbanken en lijken zich bewust te zijn van de drone die hoog boven hen zweeft.

De zon klimt hoger aan de hemel en werpt een warme gloed over het water. De drone neemt de kijker mee langs de contouren van de kering, over de sluizen en dammen die een delicate balans creëren tussen mens en natuur. Het verhaal van de Oosterscheldekering en Neeltje Jans wordt zo niet alleen een verhaal van technologische prestaties, maar ook van respect en harmonie met de omringende omgeving.

Dit is het moment waarop avontuurlijke dronepiloten de kans hebben om een onvergetelijk beeld vast te leggen, een beeld dat zowel de grootsheid van menselijke inspanning als de nederige pracht van de natuur vastlegt. Terwijl de drone langzaam terugkeert naar het eiland, blijft het beeld van de Oosterscheldekering en Neeltje Jans in de lucht hangen, als een herinnering aan de grenzeloze mogelijkheden van technologie en de tijdloze schoonheid van de wereld om ons heen.

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

 
#Drone verloren#

Oostvoorne

Datum waarop drone verloren is geraakt: 14-10-2023
De drone had een Fly-away
De locatie waar dit betrekking op heeft: Oostvoorne
Merk Drone: ZLL – Type Drone: SG908 pro max
Registratienummer (eerst vier tekens)
Omschrijving ter plekke:
Drone met 13 satellieten en goede wifi verloor alle verbinding en werd stuurloos bij paviljoen de Kogeloven in Oostvoorne. Ondanks zoektocht blijft de drone onvindbaar. —————————————————————————–
Wijze van contact: 06 58 94 71 83 beljaars.kb@gmail.com

Deze melding vervalt automatisch op zondag 21 april 2024

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

 
#Drone gevonden#

Heinkenszand, buurt Warande/Dorpsstraat

Datum waarop de drone gevonden: 03-12-2023
De drone is gevonden in: Heinkenszand, buurt Warande/Dorpsstraat
Merk Drone: P8 – Type Drone: P8.drone
Registratienummer: xxxx Omschrijving ter plekke:
bebouwde kom Heinkenszand —————————————————————————–
Wijze van contact: arjenpouwer@kpnplanet.nl

Deze melding vervalt automatisch op woensdag 12 juni 2024

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

 
#Drone verloren#

Nistelrode

Datum waarop drone verloren is geraakt: 19-01-2024
De drone is gewoon zoek geraakt
De locatie waar dit betrekking op heeft: Nistelrode
Merk Drone: Dji mavick pro 3 – Type Drone: mavick pro 3
Registratienummer (eerst vier tekens)
Omschrijving ter plekke:
Ik woon op de blauwesteenweg 13 de drone is tussen de huizen geland Boekweit straat en Kerkveld in Nistelrode . iIk ben naar de molen gevlogen —————————————————————————–
Wijze van contact: 0653889559 ajoldenkamp@me.com

Deze melding vervalt automatisch op zaterdag 20 juli 2024

Oegstgeest – Landgoed kasteel Oud Poelgeest

 

Drone vliegen bij Kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest is een landgoed en kasteel gelegen in Oegstgeest, Nederland. Het landgoed omvat ongeveer 10 hectare grond en het kasteel zelf dateert uit de 17e eeuw.

Het kasteel is gebouwd in opdracht van Adriaan van der Does, een voormalige burgemeester van Leiden. Het was oorspronkelijk een buitenplaats, maar het kasteel werd later uitgebreid en omgebouwd tot een landhuis.

In de loop der jaren is het kasteel verschillende keren verbouwd en gerenoveerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als Duitse commandopost, en na de oorlog werd het gebruikt als kantoorruimte en conferentiecentrum.

Sinds 2004 is Kasteel Oud Poelgeest eigendom van de Stichting Oud-Poelgeest. Het landgoed wordt gebruikt als conferentiecentrum, trouwlocatie en evenementenlocatie, en het kasteel is tevens te bezichtigen.

Op het landgoed bevinden zich ook een aantal andere gebouwen, waaronder een koetshuis en een kapel. Het landgoed wordt omringd door een park en er zijn verschillende wandelpaden en tuinen te vinden.

Als algemene regel geldt dat je niet zonder toestemming mag vliegen met een drone boven privéterrein, zoals het landgoed van Kasteel Oud Poelgeest. Het is dan ook belangrijk om vooraf toestemming te vragen aan de eigenaar of beheerder van het landgoed voordat je met een drone gaat vliegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om iets te drinken bij Kasteel Oud Poelgeest. Het landgoed beschikt over een restaurant, genaamd “Restaurant Koetshuis de Burcht”, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Oudemolen – Nationaal park Drentsche Aa met je drone bezoeken

 
De Drentsche Aa is een prachtig beekdalgebied met bossen, heidevelden en historische boerderijen. Het is een populaire plek voor wandelaars en fietsers, maar ook voor dronevliegers.

Pesse – Natuur in de Drenthe

 

De Boerenveenseplassen bezoeken met je drone

Tussen Hoogeveen en Pesse natuurgebied boerveenseplassen.
Het reservaat Boerenveensche plassen bestaat uit een groot uitgestrekt terrein met heide, grote waterplassen en vennen. Het is een gebied dat er het jaar door steeds weer anders uitziet. Drijfnat en kurkdroog wisselen hier – zowel in ruimte als in de tijd – af. Vogels vinden het fijn om hier te pauzeren. In het heidegebied rond de Boerenveensche Plassen zijn verschillende bijzondere planten te vinden. Vliegen mag alleen met toestemming.

Adres:

Pesse Drenthe

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, mag er zonder toestemming niet gevlogen worden

Ingezonden door:

Glenn Hoekstra

Poederoijen – Slot Loevestein

 

Slot Loevestein bekijken met een drone

Slot Loevestein is een middeleeuws kasteel gelegen in de provincie Gelderland in Nederland. Het is een van de bekendste en best bewaarde kastelen van het land. Het kasteel ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Maas en de Waal, in de gemeente Zaltbommel.

Slot Loevestein heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een verdedigingswerk om het strategisch belangrijke gebied te bewaken. Door de eeuwen heen werd het kasteel meerdere malen verbouwd en uitgebreid.

Een van de bekendste gebeurtenissen in de geschiedenis van Slot Loevestein vond plaats in de 17e eeuw. In 1621 werd Hugo de Groot, een beroemde Nederlandse rechtsgeleerde en schrijver, gevangengezet in het kasteel. Hij ontsnapte echter in 1621 door zich te verstoppen in een boekenkist. Deze ontsnapping wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de Nederlandse geschiedenis.

Tegenwoordig is Slot Loevestein een populaire toeristische attractie en museum. Het kasteel is opengesteld voor het publiek en biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van het kasteel te ontdekken. Er zijn tentoonstellingen die het verhaal van Hugo de Groot en zijn ontsnapping vertellen, evenals andere aspecten van het kasteelleven door de eeuwen heen.

Daarnaast zijn er regelmatig evenementen, rondleidingen en activiteiten georganiseerd in Slot Loevestein. Bezoekers kunnen het kasteel verkennen, de verdedigingswerken en de prachtige omgeving bewonderen, en genieten van een sfeervolle en historische ervaring.

Kasteel Loevestein zelf is een privé bezit. Vliegen met een drone kan alleen na toestemming. Er is ruim voldoende parkeerplaats en bij het kasteel zelf is een horeca gelegenheid.

Recreatiegebied Bernisse gezien vanuit jouw drone

 

Recratiegebied Bernisse

Recreatiegebied Bernisse, een idyllisch stukje natuur in Zuid-Holland, gelegen tussen de dorpen Heenvliet, Zuidland, Abbenbroek, en Simonshaven, biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en recreatieve mogelijkheden. Dit gebied, aantrekkelijk voor zowel natuurliefhebbers als drone-enthousiastelingen, heeft een unieke charme die zowel in zijn verleden als in het heden ligt.

Het Verleden: Van waterbeheer tot recreatiegebied

De Bernisse, oorspronkelijk een riviertje, speelde een cruciale rol in het waterbeheer van de regio. In de loop der jaren werd dit gebied, door menselijk ingrijpen en natuurlijke processen, omgevormd tot een uitgestrekt waterrijk gebied. Deze transformatie was niet alleen belangrijk voor de waterhuishouding maar creëerde ook nieuwe mogelijkheden voor recreatie en natuurbehoud.

In de 20e eeuw, toen de focus op recreatie en natuurschoon toenam, werd Recreatiegebied Bernisse ontwikkeld. Met de aanleg van wandelpaden, zwemgebieden, en picknickplekken werd het gebied toegankelijk gemaakt voor het publiek. De Bernisse werd een populaire bestemming voor dagjesmensen uit de regio en daarbuiten, die op zoek waren naar rust en ontspanning in de natuur.

Het heden: Een drone-fotograaf’s paradijs

Vandaag de dag is Recreatiegebied Bernisse een ware trekpleister voor natuurfotografen en drone-piloten. De combinatie van open water, groene oevers, en diversiteit aan flora en fauna biedt een schat aan fotomogelijkheden. Van bovenaf gezien vormen de kronkelende waterwegen, de diverse vegetatie en de interactie tussen mens en natuur een fascinerend visueel spektakel.

Drone-enthousiastelingen vinden in Bernisse een ideaal gebied om hun vaardigheden te oefenen en unieke beelden vast te leggen. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van indrukwekkende landschapsfoto’s en video’s, vooral tijdens de gouden uren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer het licht het landschap in een betoverende gloed zet.

Respect voor de natuur en omgeving

Het is voor drone-piloten belangrijk om zich bewust te zijn van de regels en richtlijnen die gelden voor het vliegen in dit gebied. Respect voor de natuur en de dieren die er leven is essentieel. Dit betekent dat men moet vermijden om dieren te storen en altijd een veilige afstand moet bewaren tot de natuur en andere recreanten.

Met dank aan Kevin Beljaars

 

Rheden – Rhederlaag – Recreatiegebied bezoeken met je drone

 

Rhederlaag met een drone bekijken

Rhederlaag is een mooie recreatiegebied dicht bij Rheden, om de hoek bij Arnhem. Al sinds zestiger jaren wordt er zand en grind gewonnen in het gebied Rhederlaag. Hiermee werd is het gebied gevormd tot wat het nu is. Het staat bekend als het grootste watersportgebied van Oost-Nederland.

Rijswijk (gld) – Steenfabriek met je drone bezoeken

 

Tegen de rand van rivier de Nederrijn staat een oude steenfabriek. De weg ernaartoe is vrij begaanbaar. Het terrein is verboden toegang. Dit terrein wordt bewaakt met camera’s. Het geeft een redelijk bijzonder beeld om hier met jouw drone te vliegen. De fabriek is al een aantal jaren niet meer in gebruik en is al in een redelijk vervallen staat.

Adres:

Roodvoet Rijswijk (Gld)

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming

Ruinen – nationaal park Dwingelderveld met je drone bezoeken

 

Nationaak park Dwingelveld met je drone bezoeken

Nationaal park Dwingelderveld is een uitgestrekt natuurgebied met bos, heide en vennetjes. Er zijn diverse uitkijktorens en uitzichtpunten waar je een prachtig uitzicht hebt over het landschap en waar je veilig met een drone kunt vliegen.

 

Houd er rekening mee dat het vliegen met drones in sommige gebieden mogelijk beperkt is vanwege natuurbeschermingswetgeving. Check dus altijd vooraf de geldende regels en richtlijnen en respecteer de natuur en de privacy van anderen.

Ruurlo – Kasteel Ruurlo

 

Kasteel Ruurlo bezoeken met een drone

Het kasteel is op dit moment ingericht als museum. Museum More. Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie. Geen idee of er een restaurant in de buurt is, maar het is mooi gebied.

Met dank aan Rene Wolf

Foto RWfoto.nl

 

Spijkerboor – Spijkerboor gebied met je drone bezoeken

 

Het Fort bij Spijkerboor is een verdedigingswerk uit de negentiende eeuw dat zich bevindt in de buurt van het dorp Spijkerboor in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een linie van verdedigingswerken die tussen 1880 en 1920 is gebouwd om Amsterdam te beschermen in geval van oorlog.

Het Fort bij Spijkerboor is gebouwd tussen 1889 en 1911 en diende als onderdeel van de verdedigingslinie. Het fort bestaat uit diverse gebouwen en kazematten, omgeven door een grote gracht en aarden wallen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het fort tijdelijk gebruikt als opslagplaats voor munitie.

Het Fort bij Spijkerboor is tegenwoordig opengesteld voor publiek en is te bezoeken als museum. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het fort en meer leren over de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam en de rol van het fort in de verdediging van Nederland.

Het Fort bij Spijkerboor is een beschermd monument en daarom gelden er beperkingen voor het vliegen met een drone in de directe omgeving van het fort. Het vliegen met drones is in principe verboden binnen een straal van 3 kilometer rondom luchthavens, zoals Schiphol, maar ook de nabijgelegen luchthaven van Lelystad.

Het is daarom waarschijnlijk niet toegestaan om met een drone te vliegen in de directe omgeving van het fort, maar lokaal informeren kan in dit geval geen kwaad.

Westdijk 46 Westbeemster

Stadskanaal – Voormalig station

 

Treinstation van Stadskanaal met een drone bezoeken

Het treinstation van Stadskanaal, ook wel bekend als Station Stadskanaal, heeft een rijke geschiedenis. Het station is onderdeel van de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal, die oorspronkelijk in 1905 werd geopend. De lijn diende als een belangrijke verbinding tussen de stad Zwolle en de regio Stadskanaal in de provincie Groningen, Nederland.

Het station van Stadskanaal werd gebouwd in de typische stijl van de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij (NOLS), de maatschappij die verantwoordelijk was voor de aanleg en exploitatie van de spoorlijn. Het station bestond uit een hoofdgebouw met een stationshal en een aangrenzend perron. Het NOLS-stationstype in Stadskanaal was het zogenaamde “Vierde klasse middel”, een eenvoudiger ontwerp dan de grotere stations langs de lijn.

Gedurende vele jaren heeft het station van Stadskanaal een belangrijke rol gespeeld in het vervoer van passagiers en goederen in de regio. De spoorlijn werd voornamelijk gebruikt voor het transport van turf, dat destijds een belangrijke industrie was in het gebied. Daarnaast zorgde de treinverbinding voor de mogelijkheid van personenvervoer, waardoor inwoners van Stadskanaal en omliggende plaatsen gemakkelijk toegang hadden tot andere steden.

Echter, met de opkomst van alternatieve vervoersmiddelen zoals auto’s en bussen, begon de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal geleidelijk aan zijn populariteit te verliezen. In 1953 werd het personenvervoer op de lijn stopgezet, en in de jaren daarna volgde ook het goederenvervoer. Het station van Stadskanaal raakte in verval en werd uiteindelijk gesloten.

Gelukkig werd het station later heropend, zij het in een iets andere hoedanigheid. Het spoorwegmuseum STAR (Stichting Stadskanaal Rail) heeft zich ingezet om de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal nieuw leven in te blazen. Sinds 1994 rijden er historische stoomtreinen op het traject, inclusief een stop bij Station Stadskanaal.

Het station van Stadskanaal is nu een charmante halte waar reizigers kunnen genieten van een nostalgische treinrit met stoomtreinen. Het biedt ook onderdak aan het museum STAR, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de spoorwegen in de regio en de rol van het station in het verleden.

Het herstel van de stoomtreindiensten en de heropening van het station hebben bijgedragen aan het behoud van de historische waarde van het spoortraject en het station zelf. Ze bieden ook een unieke ervaring voor zowel inwoners als toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke spoorweggeschiedenis van Stadskanaal en omgeving.

 

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is (voor zover bekend) geen restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens

 

Stavoren – Vliegen bij de haven

 

Stavoren bezoeken met een drone

Bij de haven in Stavoren staan een aantal heel gaaf gekleurde huisjes. Wanneer je hier met je drone gaat vliegen kun je zien hoe mooi al die kleuren tot uiting komen. Stavoren heeft meerdere havens, die zijn overigens ook de moeite waard, maar deze ziet er wel gaaf uit, met al die mooie kleurde huizen.

Steenoven Tull en ’t Waal bekijken met je drone

 

Steenoven van Ossenwaard bezoeken met je drone

De steenfabriek Ossenwaard, gelegen nabij het schilderachtige Tull en ’t Waal, biedt een fascinerende blik op het industriële verleden van Nederland. Deze voormalige steenoven, operationeel van circa 1870 tot 1978, speelde een cruciale rol in de baksteenproductie, een industrie die centraal staat in de Nederlandse bouwgeschiedenis. De duurzaamheid van de geproduceerde waalformaat stenen en de architectonische waarde van de oven zelf zijn getuigen van vakmanschap en industriële innovatie. Door de jaren heen evolueerde de fabriek met de toevoeging van een machinekamer in 1916 en een nieuwe oven in 1927, ontworpen door ir. J.J. Wentink, die tot in de jaren ’70 in gebruik bleef.

De locatie op het Stuweiland, dat in 1955 door de aanleg van de stuwen van Hagestein een eiland werd, voegt een extra laag toe aan het verhaal van Ossenwaard. Dit eiland is enkel toegankelijk vanuit Tull en ‘t Waal en biedt naast industriële geschiedenis ook een unieke natuurlijke omgeving. Het project “Ruimte voor de Rivier” van Rijkswaterstaat heeft het gebied verder getransformeerd, met plannen voor de fabriek om als ruïne te blijven bestaan, dienend als onderkomen voor vleermuizen en mogelijk de ontwikkeling van luxe landgoederen.

Tull en ’t Waal zelf is een dorp met een rijke geschiedenis, dat teruggaat tot de 12e eeuw toen het gebied voor turfwinning werd ontgonnen. Het dorp bestaat uit de kernen ’t Waal en Tull, met historische boerderijen die dateren uit de 17e en 18e eeuw. De nabijheid van de Lek en de Honswijkerplas biedt prachtige natuurscènes en recreatiemogelijkheden, zoals wandelen langs de uiterwaarden. Het dorp, nu onderdeel van de gemeente Houten, heeft zijn landelijke charme weten te behouden, ondanks de veranderingen door de eeuwen heen.

Stuw van Hagestein

Het sluizencomplex Hagestein, in de nabijheid van de steenfabriek, vormt een belangrijk onderdeel van de waterregulatie in het gebied. Dit complex speelt een cruciale rol in het beheer van waterstanden in de rivier de Lek en draagt bij aan de bescherming tegen overstromingen. Hoewel de sluizen zelf niet toegankelijk zijn voor publiek, benadrukken ze de interactie tussen mens en natuur en de ingenieuze Nederlandse watermanagementtechnieken.

De combinatie van industriële geschiedenis, natuurlijke schoonheid en technologische vooruitgang maakt de omgeving van de steenfabriek Ossenwaard en Tull en ’t Waal een boeiend onderwerp voor dronevliegers en liefhebbers van cultureel erfgoed. De verlaten structuren van de fabriek, de schilderachtige dorpjes en de dynamische rivierlandschappen bieden talloze mogelijkheden voor zowel fotografie als verkenning vanuit de lucht, waarbij elke vlucht ongetwijfeld nieuwe ontdekkingen oplevert.

Ter Apel – Het Klooster bekijken met je drone

 

Het Klooster in Ter Apel bezoeken met een drone

Het klooster in Ter Apel, Groningen, is een betoverende plek met een rijke geschiedenis en serene schoonheid. Het gotische gebouw en de binnenplaats stralen een rustige sfeer uit. De kapel, met gebrandschilderde ramen en zacht gezang, biedt een moment van innerlijke rust. Het klooster herbergt ook cultureel erfgoed en de omliggende tuinen zijn een oase van groen. Helaas is het vliegen met een drone over het klooster niet toegestaan, om de rust en privacy van de plek te behouden. Wil je er vliegen, vraag dan om toestemming. Je kunt uiteraard ook er voor kiezen iets verder weg te blijven en er netjes omheen te vliegen…

Met dank aan Weijens voor het doorgeven.

Ter Apel – Kasteel/Kloosterboerderij

 

De Kloosterboerderij van Ter Apel met een drone bekijken

Een bijzondere plek om even je drone uit te laten. Dit is een oude boerderij/klooster/kasteel. Je kunt je auto hier goed parkeren. Er is niet heel veel bekend over deze Kloosterboerderij.

Dank aan Richard Weijens voor het maken van deze foto’s

Valthermond – Het langste dorplint van Nederland

 

Valthermond in Drenthe

Valthermond is een klein dorp gelegen in de provincie Drenthe, in het noordoosten van Nederland. Het maakt deel uit van de gemeente Borger-Odoorn. Hoewel Valthermond een relatief kleine gemeenschap is, heeft het een interessante geschiedenis en unieke kenmerken.

Geschiedenis:
Valthermond is ontstaan als een veenkolonie aan het begin van de 20e eeuw. Het was oorspronkelijk bedoeld als een nederzetting voor arbeiders die werkten in de veenafgravingen in de omgeving. Het gebied was vroeger bedekt met uitgestrekte veengebieden, en de kanalen werden gebruikt voor het vervoeren van turf. Naarmate de veenwinning afnam, groeide Valthermond uit tot een agrarische gemeenschap.

Kenmerken:
Een opvallend kenmerk van Valthermond is het kanaal dat door het dorp loopt, genaamd het Valthermondervaart. Dit kanaal speelde een belangrijke rol in de veenafgraving en wordt nu gebruikt voor recreatieve doeleinden zoals varen en vissen.

Het dorp heeft een mix van oudere en nieuwere huizen, waarbij de oudere huizen vaak nog herinneren aan de tijd van de veenkolonie. Valthermond heeft een hechte gemeenschapssfeer en er zijn verschillende verenigingen en activiteiten die door de inwoners worden georganiseerd.

In de omgeving van Valthermond zijn er diverse natuurgebieden, zoals het Valtherbos en het Ter Apelerbos, waar bezoekers kunnen genieten van wandelingen en fietstochten.

Valthermond is een klein dorp in Drenthe met een rijke geschiedenis als veenkolonie. Het dorp biedt een rustige en landelijke omgeving, ideaal voor liefhebbers van natuur en een hechte gemeenschap.

Het bijzondere aan dit dorp is dat er een soort lint getoond wordt wanneer je boven dit gebied vliegt. Exact tussen de veengronden zie je de rijen huizen.

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is een restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens

Vianen – Recreatieplas De Put bezoeken met je drone

 

Drone vliegen bij de Put in Vianen

Recreatieplas de Put is een populaire recreatieplek gelegen in het zuiden van de Nederlandse stad Vianen, in de provincie Utrecht.

Dit is een leuke plek om met jouw drone even lekker boven het water te vliegen.

Deze plas is ontstaan als gevolg van zandwinning voor de aanleg van de A2 snelweg en is sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een drukbezochte plek voor zwemmen, zonnebaden, vissen en andere activiteiten.

Het water van de plas is relatief schoon en er is een strand met een grasveld waar je kunt zonnen en picknicken. Daarnaast zijn er ook verschillende sportfaciliteiten, zoals een beachvolleybalveld, een voetbalveld, een jeu de boules-baan en een speeltuin voor kinderen. Er zijn ook mogelijkheden om te waterskiën en te wakeboarden op de plas. Dat is natuurlijk sowieso al leuk om met je drone dit te volgen.

Recreatieplas de Put is in de zomermaanden (mei tot september) geopend en er wordt toezicht gehouden door reddingsbrigades. Er zijn kleedruimtes, toiletten en een kiosk waar snacks, drankjes en ijsjes verkrijgbaar zijn.

Op deze locatie worden overigens ook regelmatig bijeenkomsten georganiseerd door droneclubs. Wil je hier meer over weten, word dan lid van een droneclub. Lidmaatschap is vaak gratis.

 

Vliegen boven water

 

Kun je met je drone vliegen boven water?

Jazeker, en je kunt er ook nog eens hele mooie beelden schieten. Maar of dat zomaar kan… Meestal wel. Er zijn gevallen bekend waarbij de drone gewoon in het water is gevallen. Maar er is niet bekend of dan geprobeerd werd de drone te laten landen… op het water.

Het is natuurlijk de schrik van iedere drone vlieger om de drone in het water te zien vallen. Je kunt in ieder geval wel voorkomen dat je drone zinkt nadat deze in het water is gekomen. Hier is een speciale kit voor te koop. Dergelijke kits zijn op diverse websites te koop. Je moet dan alleen nog even voor een boot zorgen zodat je er ook nog bij kunt als je drone echt te water is geraakt. (of zwemmen, maar het hangt er een beetje vanaf waar je drone terecht is gekomen…)

 

Vliegen met je drone bij kasteel Well in Well

 

Met je drone vliegen bij Kasteel Well in het Limburgse Well

Kasteel Well, gelegen in Limburg, is een historisch kasteel met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 14e eeuw. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd als een waterburcht, ligt iets verwijderd van de rivier in een moerassig gebied. De unieke ligging en architectuur van het kasteel maken het een bijzonder interessant onderwerp voor drone-liefhebbers.

In de 15e eeuw werd Kasteel Well uitgebreid met een aarden wal voor verdediging, waarbij een geul ontstond die gevuld werd met water en zo de (buiten)grachten vormde. Op elke hoek van deze wal stond waarschijnlijk een verdedigingstoren. Een van deze torens, de torenmolen, is nog steeds aanwezig als ruïne.

Over de eeuwen heen heeft Kasteel Well verschillende eigenaren gehad en diverse transformaties ondergaan. De familie De Liedel was eigenaar van het kasteel van 1771 tot 1852, nadat ze het hadden geërfd van gravin de Pas de Feuquières. In 1944 liep het kasteel schade op door oorlogshandelingen, maar het werd later hersteld.

Het kasteel is momenteel eigendom van Emerson College uit Boston, dat het gebruikt als een locatie voor het bieden van een brede oriëntatie op Europa aan zijn studenten. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor bezoekers.

Vanuit de lucht biedt Kasteel Well een prachtig panorama dat de historische en natuurlijke schoonheid van de regio Limburg benadrukt. De combinatie van de watergrachten, de ruïne van de torenmolen, en de goed bewaarde hoofdburcht en voorburcht maken het een fascinerend onderwerp voor luchtfotografie. De drone-liefhebbers kunnen de rijke geschiedenis en architectuur van Kasteel Well vanuit een uniek perspectief vastleggen, wat bijdraagt aan de waardering van dit culturele erfgoed

Vliegen op het strand, gebruik een dronepad

 

Wanneer je van plan bent om je drone mee te nemen naar het strand, dan doe jer goed aan om iets mee te nemen waarvandaan je drone kan stijgen. Doe je dit vanaf het losse zand, dan is de kans groot dat je de motor van de drone die vaak brushless is, te slopen. Zand maakt onherstelbare schade aan de electromotor. Door de aanzuiging van en de verplaatsing van lucht komt er al gauw rotzooi in de motor van je drone terecht.

Wanneer je gebruik maakt van een dronepad, voorkom je boel ellende. Voordeel hiervan is ook dat de drone zijn start-plaats herkent, waardoor deze ook weer gemakkelijk kan terugkeren als het contact met je drone op wat voor wijze dan ook verstoord is geraakt. Een drone-pad kost hooguit een paar tientjes.

Voorst – Kasteel de Nijenbeek met je drone bekijken

 

Nijenbeek, Het Hooge Huis bezoeken met je drone

Nijenbeek, in de omgeving ook wel bekend als het Hooge Huis, is een ruïne aan de oever van de Voorsterbeek, een oude bedding van de IJssel ten noordoosten van de Nederlandse plaats Voorst. Tegenwoordig ligt het op zo’n 200 meter van de IJssel. Het kasteel, of beter gezegd deze ruïne is gemakkelijk bereikbaar.

Er is niet echt een grote parkeerplaats bij dit kasteel en voorzover bekend ook geen horeca.

Vrijhoeve Capelle – Kasteel Zuidewijn

 

De vergeten pracht van kasteel zuidewijn: een luchtperspectief

Een duik in de geschiedenis

Kasteel Zuidewijn, verborgen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vertelt het verhaal van overleven en herstel door de eeuwen heen. Oorspronkelijk getroffen door de Sint-Elisabethsvloed in 1421, verhuisde de naam Zuidewijn naar ‘De Stenen Camer’, een bestaande edelmanswoning die het fundament vormde voor het huidige kasteel. Door de jaren heen heeft het kasteel vele eigenaren gekend, van de familie Van Merwede in de 15e eeuw tot de familie De Roy van Zuydewijn, die het kasteel nog altijd bezit【20†bron】【22†bron】.

Architectuur door de eeuwen heen

De architectuur van Kasteel Zuidewijn is een weerspiegeling van verschillende tijdperken, beginnend met het oudste gedeelte uit de 16e eeuw, gevolgd door toevoegingen uit de 17e en 18e eeuw. De kapel, bijgebouwd in 1738, en de latere verbouwingen geven het kasteel zijn unieke karakter

Een verborgen juweel voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt Kasteel Zuidewijn een zeldzame kans om een stukje verborgen geschiedenis vast te leggen. Hoewel het kasteel zelf niet open is voor publiek, biedt de omgeving, gelegen in het natuurgebied Westelijke Langstraat, een prachtig landschap om te verkennen vanuit de lucht. De combinatie van water, groen en de historische architectuur van het kasteel zorgt voor adembenemende beelden.

Tips voor het vliegen bij kasteel zuidewijn

Respecteer de privacy: Het kasteel is particulier bewoond. Zorg ervoor dat je tijdens het vliegen de privacy van de bewoners respecteert en geen 
Maak gebruik van het gouden uur: Voor de mooiste beelden vlieg je tijdens het gouden uur, wanneer de zon laag staat en het landschap in een warme gloed zet.

Kasteel Zuidewijn is een fascinerende locatie voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke perspectieven op Nederlandse historie en natuur. De rijke geschiedenis, gecombineerd met de natuurlijke schoonheid van de omgeving, maakt dit een niet te missen bestemming voor elke drone-enthousiasteling. Het vliegen bij Kasteel Zuidewijn biedt niet alleen de kans om prachtige beelden vast te leggen, maar ook om de verhalen van het verleden vanuit een nieuw perspectief te vertellen.

Vrouwenpolder – Natuurgebied Oranjezon bezoeken met een drone

 

Oranjezon bezoeken voor droneliefhebbers

Natuurgebied Oranjezon is een prachtig natuurgebied gelegen op het voormalige eiland Walcheren, in de provincie Zeeland in Nederland. Het gebied is ongeveer 400 hectare groot en bestaat uit duinen, bossen, stranden en plassen.

Natuurgebied Oranjezon is een belangrijk natuurgebied in Nederland vanwege de diverse flora en fauna die er te vinden zijn. Het is bijvoorbeeld de thuisbasis van verschillende soorten vogels, waaronder de zeldzame nachtzwaluw en de tapuit. Ook zijn er verschillende soorten vlinders te vinden in het gebied, waaronder de argusvlinder en de heivlinder.

Het natuurgebied is vrij toegankelijk en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Ook zijn er diverse uitkijkpunten waar je een prachtig uitzicht hebt over de duinen, bossen en stranden.

Natuurgebied Oranjezon is een uitstekende plek om te genieten van de natuur en te ontspannen in een rustige en vredige omgeving. Het is dan ook een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals die graag willen genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuur.

Wageningen – De Blauwe Kamer overvliegen met een drone

 

De Blauwe kamer met je drone bekijken

Tussen Rhenen en Wageningen ligt aan de Nederrijn het landgoed De Blauwe Kamer. Dit is een mooi gebied om te wandelen en een mooi gebied om te dronen.

Let op: Bewoners zijn er niet altijd van gediend dat hier gevlogen wordt. Hou de drone dus min mogelijk (of eigenlijk dus helemaal niet) boven de bewoonde plekken. Het object zelf is een oude steenfabiek. De ovens staan er nog en zijn overwoekerd. De schoorsteen is een leuk object om te bestuderen met je drone.

 

Adres:

Tussen Rhenen en Wageningen

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Wedde – Burcht Wedde

 

Burcht Wedde in Groningen bezoeken met een drone

Burcht Wedde is een middeleeuws kasteel gelegen in het dorp Wedde in de provincie Groningen, Nederland. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende als verdedigingswerk tegen invallen vanuit het oosten. Het is een van de oudste nog bestaande burchten in Nederland.

Burcht Wedde bestaat uit een grote vierkante woontoren en een ringmuur met kantelen. Het was oorspronkelijk omgeven door een gracht, maar deze is in de loop der tijd gedeeltelijk gedempt. Het kasteel heeft verschillende eigenaren gehad en heeft verschillende functies gehad, zoals verdedigingswerk, woonhuis en zelfs een school.

Tegenwoordig is Burcht Wedde opengesteld voor publiek. Je kunt het kasteel bezoeken en een rondleiding krijgen om meer te leren over de geschiedenis van het gebouw. Het is ook mogelijk om het terrein rondom het kasteel te verkennen, waar je mooie wandelingen kunt maken. Burcht Wedde wordt ook regelmatig gebruikt als locatie voor evenementen, zoals middeleeuwse markten en concerten.

Kortom, Burcht Wedde is een historisch kasteel in Wedde, Groningen, dat dateert uit de 14e eeuw. Het is een populaire toeristische attractie en een plek waar je meer kunt leren over de middeleeuwse geschiedenis van Nederland.

Met dank aan Richard Weijens

Westenschouwen – De Duinen

 

Drone vliegen bij Westenschouwen

Laat je meenemen naar het betoverende landschap van Westenschouwen, een parel in de provincie Zeeland waar de natuur in al haar glorie tot leven komt en waar dronevliegers de kans krijgen om de schoonheid van bovenaf te ervaren.

Een vroege ochtend in Westenschouwen, wanneer de zon haar eerste stralen werpt over de duinen en stranden. Het geluid van de golven die zachtjes op de kust breken, vermengt zich met het gezang van de vogels die ontwaken. Dit is het moment waarop dronevliegers hun drones laten opstijgen, klaar om het adembenemende landschap van Westenschouwen vanuit een geheel nieuw perspectief vast te leggen.

De drone stijgt op en zweeft over de uitgestrekte duinen die zich als zachte golven uitstrekken langs de kustlijn. Het zand lijkt bijna fluweelzacht van bovenaf, en de verschillende tinten groen van de begroeiing contrasteren prachtig met het blauw van de zee. Het is een lappendeken van kleuren en texturen die samen een schilderachtig beeld vormen.

Terwijl de drone hoger stijgt, worden de contouren van de vuurtoren Westenschouwen zichtbaar. Deze karakteristieke toren, die trots oprijst boven de duinen, heeft door de jaren heen vele schepen veilig door de wateren van de Noordzee geloodst. Vanuit de lucht lijkt de vuurtoren als een baken van geschiedenis te staan, omringd door de natuurlijke pracht van de omgeving.

Naarmate de drone verder vliegt, komen de uitgestrekte bossen van Boswachterij Westenschouwen in zicht. Dit natuurgebied biedt een oase van rust en biodiversiteit, waar eeuwenoude bomen samenkomen met kronkelende paden en heldere meertjes. De drone vliegt tussen de boomtoppen door, en geeft een betoverend uitzicht op de gevarieerde flora en fauna die dit gebied zo uniek maken.

En dan, als de dag vordert, wordt de dronevlieger getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de brede stranden van Westenschouwen. Met de golven die zachtjes op de kust rollen en de wind die door het zand speelt, is het een uitnodiging voor de drone om langzaam over de kustlijn te zweven en de harmonie tussen land en zee vast te leggen.

Terwijl de zon langzaam ondergaat en een gouden gloed over het landschap werpt, keert de drone terug naar de basis, met in zijn digitale geheugen een schat aan onvergetelijke beelden van Westenschouwen. Dit is een plek waar de schoonheid van de natuur en de mogelijkheden van moderne technologie samenkomen, en waar dronevliegers de kans krijgen om een visuele symfonie van land, zee en lucht vast te leggen.

Westenschouwen is niet alleen een bestemming, maar een ervaring die je voor altijd bijblijft. Een plek waar de camera van een drone niet alleen beelden vastlegt, maar ook herinneringen creëert die de tand des tijds zullen doorstaan.

Wijchen – Museum Kasteel Wijchen

 

Met je drone bij Kasteel Wijchen vliegen.

Kasteel Wijchen is een kasteel gelegen in het gelijknamige plaatsje Wijchen in de provincie Gelderland, Nederland. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad, zoals een residentie, een gevangenis en een gemeentehuis. Sinds 1974 is het kasteel opengesteld voor publiek en fungeert het als museum.

Het kasteel heeft een rechthoekige plattegrond met vier ronde torens op de hoeken. Het kasteel is omgeven door een gracht en is te bereiken via een ophaalbrug.

Het kasteel is een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks vele bezoekers. Het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. 

Wijk bij Duurstede – Sluizen Amsterdam-Rijnkanaal met een drone bekijken

 

De sluizen bij Wijk bij Duurstede

Vlak bij Wijk bij Duurstede, aan de Nederrijn / Amsterdam -Rijnkanaal vind je de sluizen van Wijk bij Duurstede,

Je kunt hier gemakkelijk je auto kwijt en er is ruimte genoeg om hier je drone de lucht in te jagen. Het is een mooi gezicht om de sluizen van bovenaf te filmen, maar ook om hier mooie filmpje te maken van het schutten.

Adres:

Wijk bij Duurstede

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Word lid van een droneclub

 

Het is vaak interessant om lid te worden van een droneclub in de buurt. Het voordeel hiervan is dat er altijd leden zijn die verstand hebben van bepaalde zaken waar je online weinig of niets van leest. Een lidmaatschap kost je vaak niets, verplicht je tot niets, maar levert je dus wel een boel informatie op.

 

Woudenberg – De Pyramide van Austerlitz met je drone bekijken

 

Dronevliegen bij de Pyramide van Austerlitz

De pyramide van Austerlitz vind je Woudenberg. Dit is een leuke locatie om te bezoeken. Je kunt met jouw drone op een leuke wijze om de pyramide heenvliegen. Daarbij is het ook heel mooi omdat je vanaf dit punt een mooi uitzicht hebt over de Utrechtse Heuvelrug.

De Pyramide van Austerlitz, gelegen in het hart van Nederland nabij Utrecht, is een unieke en fascinerende locatie voor dronefotografie. Dit historische monument, opgericht in 1804, biedt zowel een indrukwekkend verhaal als een visueel aantrekkelijk landschap voor enthousiaste dronefotografen.

De Pyramide, oorspronkelijk opgericht door Franse soldaten onder leiding van generaal Marmont, was bedoeld als een eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. De soldaten, gelegerd in de Nederlandse stad Utrecht, besloten een aarden piramide te bouwen, geïnspireerd door de grote piramides van Egypte. De Pyramide van Austerlitz, vernoemd naar de Slag bij Austerlitz, een van Napoleons meest gedenkwaardige overwinningen, is vandaag de dag een uniek monument dat de Franse aanwezigheid in Nederland tijdens de Napoleontische oorlogen herdenkt.

Voor dronefotografen is de Pyramide van Austerlitz een droomlocatie. Gelegen in een uitgestrekt bosrijk gebied biedt het een adembenemend uitzicht over de omliggende natuur. Het contrast tussen de historische piramide en het natuurlijke groen eromheen creëert een visueel aantrekkelijke compositie. In de verschillende seizoenen transformeert het landschap, waardoor het gebied een steeds veranderende achtergrond biedt voor luchtfoto’s.

De structuur van de Pyramide zelf is bijzonder opvallend van bovenaf gezien. De symmetrische trappen en de centrale obelisk bieden een uniek geometrisch patroon dat vanuit de lucht vastgelegd kan worden. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer de schaduwen lang en dramatisch zijn, wordt de structuur van de Pyramide prachtig benadrukt.

Naast de Pyramide is er een bezoekerscentrum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en de betekenis van het monument. Dit educatieve aspect voegt een extra laag toe aan de ervaring van dronefotografen, die niet alleen de schoonheid van het monument vastleggen, maar ook het verhaal erachter kunnen delen.

De Pyramide van Austerlitz is ook een populaire recreatieplek, met wandelpaden, een speeltuin en een restaurant. Dit menselijke element zorgt voor levendige en dynamische luchtbeelden, waarbij de interactie tussen mensen en deze historische plek wordt vastgelegd.

Voor dronefotografen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, natuur en architectuur, biedt de Pyramide van Austerlitz een unieke combinatie van al deze elementen. Het is een plaats waar het verleden en het heden samenkomen, gecreëerd door de mens maar omarmd door de natuur. Het is een locatie die niet alleen visueel verbluffend is, maar ook een rijk en fascinerend verhaal vertelt.

Adres:

Woudenberg

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming, hou airmap ik de gaten

Zeewolde – De Biezenburcht een mooie plek om met je drone te vliegen

 

Ontdek de betovering van De Biezenburcht: Een paradijselijk eiland in Zeewolde’s Wolderwijdmeer

In het hart van het sprankelende Wolderwijdmeer, omarmd door de kalme golven en gekust door de zon, ligt De Biezenburcht – een oase van natuurlijke pracht en ongerepte sereniteit. Dit kunstmatig aangelegde eiland, genesteld in het heldere water nabij Zeewolde, is een bestemming die de zintuigen prikkelt en harten betovert.

Een Terugblik op Geschiedenis en Schepping

De Biezenburcht, al vele jaren een gevierde schat, heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van Zeewolde. Ontstaan als een creatie van mens en natuur, heeft dit eiland zijn huidige vorm gekregen door zorgvuldige planning en een vleugje magie. Oorspronkelijk aangelegd om de waterkwaliteit te verbeteren, heeft De Biezenburcht zich ontwikkeld tot een schilderachtige plek die de harten van velen heeft veroverd.

Een Oase voor Dronevliegers

Voor de luchtdromers en drone-enthousiastelingen is De Biezenburcht een canvas van ongeëvenaarde mogelijkheden. Stel je voor dat je drone stijgt boven de oever en langzaam de lucht doorkruist, met panoramische uitzichten over het eiland en de omliggende wateren. Leg de kleurenpracht van het eiland vast, het spel van het zonlicht op het water en de lachende gezichten van de bezoekers die dit stukje paradijs omarmen.

Een Tijdloze Bestemming

De Biezenburcht is meer dan een plek – het is een ervaring die je zintuigen omarmt en je hart verwarmt. Hier, op dit schilderachtige eiland, kun je de band met de natuur vernieuwen, genieten van vreugdevolle momenten met vrienden en familie, en de tijd even laten stilstaan terwijl je je omringd voelt door de tijdloze schoonheid van de natuur.

Adres:

Bij de N707

Mag er gevlogen worden?

Voor zover bekend, zonder toestemming.

Met dank aan Ron

Zeewolde – met je drone vliegen bij Tulpeneiland

 

Verken de betovering van Tulpeiland: Een paradijs voor dronevliegers in Zeewolde

Welkom op Tulpeiland, het verborgen juweel van Zeewolde dat wacht om ontdekt te worden door luchtvaartliefhebbers en dronevliegers zoals jij. Dit adembenemende eiland, gelegen te midden van het glinsterende water van het Wolderwijdmeer, is een waar paradijs voor degenen die dromen van ongeëvenaarde dronevluchten en betoverende luchtfotografie. Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je drone over dit unieke landschap laat dansen, en leg de schoonheid vast die je nergens anders zult vinden.

Een Betoverende Ontsnapping

Stel je voor: je drone stijgt op vanaf de rand van het eiland en zweeft langzaam omhoog, terwijl de ochtendzon haar warme stralen over het kabbelende water werpt. Je krijgt een vogelperspectief op het eiland, dat bedekt is met een zee van kleurrijke tulpen in volle bloei. De lucht is gevuld met het zoete aroma van deze prachtige bloemen, en je kunt je bijna voorstellen dat je zweeft temidden van een schilderij.

Tulpeiland’s Unieke Kenmerken

Wat dit eiland zo bijzonder maakt voor dronevliegers, is de verscheidenheid aan landschappen die het te bieden heeft. Van uitgestrekte bloemenvelden tot kronkelende paden door weelderige bossen en adembenemende uitzichten over het meer, Tulpeiland is een onuitputtelijke bron van visuele verrassingen.

De verfijnde afwisseling van hoogteverschillen en open ruimtes biedt eindeloze mogelijkheden voor spannende dronevluchten. Je kunt je drone langs de kustlijn laten glijden, de contouren van het eiland volgen terwijl de golven zachtjes op de oevers breken, en zelfs een opwindende vlucht maken tussen de bomen door in het betoverende bos.

Praktische Zaken voor Dronevliegers

Tulpeiland verwelkomt met open armen dronevliegers van alle niveaus, van beginners tot doorgewinterde professionals. Voor je gemak zijn er speciaal aangewezen start- en landingsgebieden op het eiland om de veiligheid te waarborgen en verstoring van de omgeving tot een minimum te beperken.

Om de ervaring voor iedereen plezierig te houden, vragen we dronevliegers om de lokale regelgeving en gedragscodes na te leven. Respecteer de rust van de natuur en andere bezoekers, en zorg ervoor dat je de prachtige flora en fauna van Tulpeiland niet verstoort.

Dronevliegersparadijs binnen Handbereik

Dankzij de inspanningen van lokale gemeenschappen en natuurbeschermingsorganisaties blijft Tulpeiland een schat die gekoesterd moet worden. Met behoud van haar natuurlijke schoonheid en vreugdevolle geest, is Tulpeiland een inspirerende bestemming waar dronevliegers de wereld van bovenaf kunnen verkennen.

Dus ontketen je drone en laat je fantasie de vrije loop op Tulpeiland in Zeewolde. Betoverende tulpen, uitgestrekte meren en weelderige bossen wachten op jouw vliegende camera. Leg deze onvergetelijke momenten vast en deel ze met de wereld. Dompel jezelf onder in de serene pracht van Tulpeiland en ontdek waarom dit een must-visit bestemming is voor elke dronevlieger die op zoek is naar magische luchtreizen.

Zierikzee – De Zeelandbrug bekijken met een drone

 

Dansen boven de wateren – De Magie van de Zeelandbrug vanuit Zierikzee

Langs de rustige kust van Zierikzee strekt zich een verbazingwekkend schouwspel uit, dat de harten van dronevliegers doet dansen boven de glinsterende wateren van de Oosterschelde. De imposante Zeelandbrug, een ingenieuze creatie van menselijke handen, verbindt het Zeeuwse land met haar maritieme ziel. Dit is het verhaal van de brug die een uitnodiging biedt om de hemel te verkennen, terwijl de vleugels van technologie en natuur elkaar kruisen.

In het vroege ochtendgloren, wanneer de zon langzaam haar stralen over de horizon verspreidt, onthult de Zeelandbrug haar onbetwiste grandeur. Haar hoge pijlers stijgen als wachters van de zee, en het staal van de constructie glinstert als parels in het ochtendlicht. Terwijl de dronevliegers hun machines voorbereiden, wekt de brug een gevoel van opwinding op – een onweerstaanbare drang om deze majestueuze structuur vanuit alle hoeken te verkennen.

Met vingers die de joysticks beroeren, stijgen de drones op en betreden ze een wereld van pure verwondering. Ze glijden soepel over het kalme water, terwijl de Zeelandbrug onder hen uitstrekt als een eindeloos lint dat de horizon doorklieft. Het geluid van de motoren vervaagt in de omhelzing van de zoute zeebries, terwijl de vliegers hun blik richten op de krachtige pilaren die de brug ondersteunen.

De brug, gebouwd met de bedoeling om het eiland Schouwen-Duiveland met het vasteland te verbinden, dient als een perfecte symfonie van menselijke techniek en natuurlijke gratie. De dronevliegers verkennen de artistieke bochten van de brug en de elegantie waarmee deze zich over het water uitstrekt. Vanuit hun vogelperspectief lijken de wegen als dansende linten tussen land en zee, en de pijlers als trotse danspartners die de lucht omhelzen.

Terwijl de dag vordert, transformeert het kleurenpalet van de hemel boven de Zeelandbrug. Oranje en roze tinten vervagen in een diepe, serene blauwheid. De dronevliegers beheersen hun machines als virtuoze dansers, en ze vangen de veranderende ambiance met elke zwenking en elke draai. Het licht van de zon weerkaatst op het wateroppervlak, en de brug lijkt te zweven in een wereld waar lucht en zee één worden.

Naarmate de avond nadert, werpt de ondergaande zon een gouden gloed over het tafereel. De dronevliegers manoeuvreren hun apparaten met nauwkeurigheid en gevoel, terwijl de Zeelandbrug een symbool wordt van de harmonie tussen menselijke aspiraties en de natuurlijke omgeving. De vliegers voelen de geschiedenis en de toekomst samenkomen op deze iconische locatie, terwijl hun drones de laatste vleugjes licht vastleggen voordat de duisternis valt.

In Zierikzee ontvouwt zich een verhaal van luchtvaartige magie en technologische elegantie. De Zeelandbrug, gezien vanaf deze kant, nodigt dronevliegers uit om de horizon te verkennen, te dansen met de wind en het hart van de Oosterschelde te omhelzen. Met elke vlucht wordt een eerbetoon gebracht aan menselijke prestaties, terwijl de zoektocht naar schoonheid en verbinding boven de wateren voortgaat. Deze locatie is overigens niet alleen een soort walhalla voor dronevliegers, maar ook duikers gaat hier volop te water.

Zoutelande – Zandstrand met een drone bekijken

 

Op het strand van Zoutelande vliegen met een drone

Zoutelande is een badplaats in de provincie Zeeland in Nederland. Het strand van Zoutelande staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de duinen en de zee, en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden van Nederland. Dat je hier mooie foto’s en filmpjes kan maken met je drone, spreekt voor zich.

Het strand van Zoutelande is ongeveer 5 kilometer lang en biedt volop ruimte voor recreatie en ontspanning. Het zand is fijn en schoon en er zijn tal van voorzieningen beschikbaar, zoals toiletten, douches en strandpaviljoens.

Een van de meest opvallende kenmerken van het strand van Zoutelande is de aanwezigheid van een hoge dijk die het strand beschermt tegen de zee. Op de top van de dijk loopt een prachtige boulevard met uitzicht op het strand en de zee.

Het strand van Zoutelande is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals, vooral in de zomermaanden. Het is een ideale plek om te zwemmen, zonnebaden, wandelen en fietsen. Er zijn ook tal van activiteiten te doen, zoals windsurfen, kitesurfen en beachvolleybal.

Over het algemeen is het strand van Zoutelande een fantastische plek om te ontspannen, te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en te genieten van de zon, de zee en het strand.

Wil jij een drone locatie toevoegen? Dat kan hier!

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

8 + 11 =

Het grootste overzicht van dronelocaties.
Met liefde gemaakt voor alle drone liefhebbers.

De mooiste drone locaties in Nederland en buitenland

Wil je weten waar je mooie drone plaatsen kunt vinden

Zoek. Vind. Vul aan!