Met je drone vliegen boven Groningen

Hier vind je een groeiend overzicht van de mooiste drone plekken van de provincie Groningen

In Groningen zijn er 20 mooie drone locaties bekend

De mooiste dronelocaties van de provincie Groningen

Groningen heeft een aantal zeer mooie drone plaatsen. De mooiste dronelocaties van Groningen vind je terug op deze site.

Er worden steeds drone locaties toegevoegd. Hierbij ook voor jou de uitnodiging om jouw mooiste drone locaties toe te voegen aan deze site.

al 20 mooie drone locaties!

Droneregels

Voor de meest recente informatie over onderstaande dronelocaties, of het wel of niet is toegestaan om daar met je drone te vliegen, kun je kijken op de website van GoDrone. Hier vind je alle informatie over jouw dronelocatie.

 

Boertange – Vestingsdorp Bourtange met een drone bezoeken

 

Bourtange van bovenaf bekeken

Bourtange is een historisch vestingdorp gelegen in de provincie Groningen in Nederland. Het is vooral bekend vanwege zijn goed bewaarde vestingwerken uit de 16e eeuw. Hier volgt wat informatie over Bourtange en de regels met betrekking tot het vliegen met een drone in dat gebied:

Bourtange werd oorspronkelijk gebouwd in 1593 en diende als een verdedigingsfort tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het fort werd strategisch geplaatst op een kunstmatig verhoogd terrein omringd door grachten en bastions. Het was ontworpen volgens het zogenaamde ‘sterrenplan’, een uniek geometrisch patroon van vestingwerken dat de verdediging optimaliseerde. Na verloop van tijd verloor Bourtange zijn militaire betekenis en werd het een vreedzaam dorp.

Tegenwoordig is Bourtange een toeristische attractie waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het verleden. De originele vestingwerken zijn zorgvuldig gerestaureerd en het dorp is gevuld met historische gebouwen die een indruk geven van hoe het leven er destijds uitzag. Er zijn musea, winkels en restaurants die de geschiedenis van Bourtange en de omliggende regio presenteren.

In het geval van Bourtange, aangezien het een historisch dorp is en er mogelijk bezoekers aanwezig zijn, is het verstandig om voorzichtig te zijn en te zorgen dat je de drone niet in gevaarlijke situaties brengt. Het is raadzaam om contact op te nemen met de lokale autoriteiten of het beheer van Bourtange om te informeren naar eventuele specifieke regels of beperkingen met betrekking tot het vliegen met een drone in dat gebied. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten voldoet en op een verantwoorde manier gebruikmaakt van je drone in Bourtange.

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is een restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens voor het sturen van dit bericht.

De Witte Molen in Haren bezoeken met je drone

 

De witte molen in Haren ontdekken met een drone

De Witte Molen in Haren, een schilderachtige poldermolen gelegen aan de rand van de stad Groningen, is een prachtige bestemming voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke beelden van het Nederlandse landschap en erfgoed. Deze historische windmolen, oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, biedt vanuit de lucht een fascinerend beeld dat zowel de schoonheid als de technische vernuft van Nederlandse molens belicht. In dit artikel verkennen we de mogelijkheden die De Witte Molen biedt voor dronefotografie, met een focus op de esthetische en historische aspecten die het tot een must-visit locatie maken voor elke drone-enthousiast.

De historische charme van De Witte Molen

De Witte Molen, genoemd naar zijn opvallende witte uiterlijk, staat als een icoon van het rijke molenerfgoed in de provincie Groningen. Deze molen, die oorspronkelijk is gebouwd voor de waterregulatie van de omliggende polders, vertelt het verhaal van de Nederlandse strijd tegen water en de ingenieuze manieren waarop men dit heeft aangepakt. Voor dronevliegers biedt deze locatie niet alleen een kans om prachtige beelden te schieten, maar ook om een stukje Nederlandse geschiedenis vanuit de lucht te verkennen.

Vliegen boven het Groningse landschap

Het landschap rondom De Witte Molen in Haren is typisch Gronings, met uitgestrekte velden, waterwegen en een open horizon die zorgt voor adembenemende beelden, vooral tijdens de zonsopgang of zonsondergang. Dronevliegers kunnen de unieke ligging van de molen, op de grens van land en water, gebruiken om indrukwekkende contrasten en composities te creëren. Het verkennen van de omgeving vanuit de lucht biedt een nieuw perspectief op de harmonie tussen natuur en menselijke ingrepen.

Seizoensgebonden schoonheid

Elk seizoen brengt een nieuwe dimensie naar de beelden van De Witte Molen. Of het nu de lente is, met zijn ontluikende groen, de zomer met heldere, lange dagen, de herfst die het landschap in een gouden gloed zet, of de winter met zijn verstilde schoonheid; elke periode biedt unieke mogelijkheden voor dronefotografie. Dronevliegers kunnen de veranderende seizoenen benutten om de tijdloze schoonheid van De Witte Molen en zijn omgeving vast te leggen.

Creatieve mogelijkheden en uitdagingen

Het vastleggen van De Witte Molen biedt dronevliegers talloze creatieve mogelijkheden en uitdagingen. Van het vinden van de perfecte hoek om zowel de molen als zijn natuurlijke omgeving te benadrukken tot het experimenteren met licht om de texturen en details van de molen te accentueren – elke vlucht is een kans om iets nieuws te ontdekken. Dronevliegers worden aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en unieke beelden te creëren die het verhaal van De Witte Molen vertellen.

Bijdragen aan het behoud van erfgoed

Door de schoonheid van De Witte Molen vast te leggen, dragen dronevliegers bij aan het behoud en de waardering van dit belangrijke culturele erfgoed. De gedeelde beelden kunnen het bewustzijn vergroten en de interesse in de Nederlandse molencultuur en geschiedenis stimuleren. Het is een manier om het belang van deze monumenten te benadrukken en te zorgen dat ze bewaard blijven voor toekomstige generaties.

Dronevliegen bij de Noordermolen in Groningen

 

Dronevliegen bij de Noordermolen in Groningen

De Noordermolen bij Noorddijk in Groningen vertegenwoordigt een uniek stukje Nederlandse geschiedenis en cultuur, gezien door de ogen van een dronevlieger. Deze historische molen, gelegen in een idyllisch landschap, biedt een schitterend canvas voor zowel professionele als amateur dronepiloten. Het vastleggen van de molen en zijn omgeving vanuit de lucht biedt nieuwe perspectieven en mogelijkheden om de schoonheid en technische finesse van dit erfgoed te delen en te bewonderen.

De Noordermolen: Een introductie

De Noordermolen, gebouwd in 1849, is een essentiële schakel geweest in het watermanagement van de provincie Groningen. Als poldermolen had het de taak om water uit de omliggende landerijen te malen, een cruciale functie in een land dat voortdurend strijdt tegen water. Deze achtkantige bovenkruier, met zijn karakteristieke bouw en werking, staat niet alleen als monument maar ook als symbool van de Nederlandse veerkracht en ingenieurskunst.

Dronefotografie bij de Noordermolen

Het vliegen met een drone rond historische locaties zoals de Noordermolen opent een wereld van creatieve mogelijkheden. De unieke combinatie van water, land, en de door mensenhanden gemaakte molen creëert een fascinerend visueel verhaal. Vanuit de lucht gezien, kunnen de geometrische patronen van de landerijen, de kronkelende waterwegen, en de statige molen zelf in één beeld worden gevangen, iets wat vanaf de grond simpelweg onmogelijk is.

Het Perspectief van Boven

Een van de meest opvallende aspecten van dronefotografie is het vermogen om de wereld vanuit een vogelperspectief te bekijken. Voor de Noordermolen betekent dit dat dronevliegers de symmetrie en de structuur van de molen in detail kunnen vastleggen, evenals de interactie met het omliggende landschap. Het biedt een kans om de uitgestrektheid en de ingewikkelde balans tussen natuur en menselijke ingrepen te tonen.

Visuele verhalen vertellen

Door beelden van de Noordermolen en zijn omgeving te maken en te delen, dragen dronevliegers bij aan het vertellen van het verhaal van dit monument. Elke foto of video kan een aspect van de molen’s geschiedenis, zijn huidige staat, of de schoonheid van het landschap belichten. Het is een manier om anderen te inspireren en te informeren over het belang van het behoud van dergelijke monumenten.

Creatieve uitdagingen en mogelijkheden

Het vastleggen van de Noordermolen met een drone gaat niet alleen over het maken van een foto of video. Het is een creatieve uitdaging die vraagt om een zorgvuldige planning en uitvoering. Het kiezen van het juiste moment van de dag, bijvoorbeeld tijdens het gouden uur, kan de beelden een extra dimensie geven door de warmte van het licht en de lange schaduwen.

Compositie en framing

Compositie speelt een cruciale rol in het succes van luchtfotografie. Dronevliegers moeten nadenken over hoe de molen, het water, en het land samen een coherent en boeiend beeld vormen. Dit kan betekenen dat je experimenteert met verschillende hoogtes en hoeken om de perfecte shot te vinden die het verhaal het beste vertelt.

Het Delen van Beelden

In het digitale tijdperk bieden sociale media en online platforms een uitstekende gelegenheid om de gecreëerde beelden te delen met een breder publiek. Door foto’s en video’s van de Noordermolen te posten, dragen dronevliegers bij aan de digitale documentatie en promotie van Nederlands cultureel erfgoed. Het stimuleert niet alleen interesse en waardering, maar kan ook educatieve waarde bieden door inzicht te geven in de historie en het belang van watermanagement in Nederland.

Voor dronevliegers biedt de Noordermolen bij Noorddijk in Groningen een unieke kans om hun vaardigheden te benutten en bij te dragen aan het behoud en de waardering van cultureel erfgoed. Door de combinatie van technische expertise, creatieve visie, en respect voor het onderwerp, kunnen zij unieke beelden creëren die zowel informeren als inspireren. De Noordermolen, met zijn rijke geschiedenis en prachtige locatie, blijft een bron van fascinatie en schoonheid, gezien vanuit de lucht.

Dronevliegen bij Molen Aeolus in Adorp

 

Met je drone vliegen bij ​Molen Aeolus in Adorp

Molen Aeolus in Adorp vertegenwoordigt een iconisch beeld van het Nederlandse landschap, waarbij de rijke historie en technische innovatie van de Nederlandse molens samenkomen. Voor dronevliegers biedt Aeolus een unieke kans om deze prachtige molen vanuit een nieuw perspectief te ontdekken en vast te leggen. De volgende verkenning duikt in de wereld van Molen Aeolus, gezien door de lens van een drone.

Molen Aeolus: Een historische wachter

Gelegen in het pittoreske dorpje Adorp in de provincie Groningen, staat Molen Aeolus al sinds de 19e eeuw trots als een monument van vakmanschap en duurzaamheid. Deze korenmolen, die nog steeds in bedrijf is, speelt een cruciale rol in het behoud van het Nederlandse molenerfgoed en biedt een kijkje in de technieken die Nederland tot een pionier op het gebied van windenergie hebben gemaakt.

Het unieke perspectief van boven

Het vliegen met een drone rond Molen Aeolus opent de deur naar ongekende visuele verhalen. Vanuit de lucht kunnen de harmonieuze verhoudingen van de molen, de draaiende wieken tegen de achtergrond van het Groningse landschap, en de interactie met de omgeving in al hun glorie worden vastgelegd. Deze beelden bieden een nieuwe dimensie aan de waardering van het molenambacht en de schoonheid ervan.

De molen en zijn natuurlijke canvas

De omgeving van Molen Aeolus, met uitgestrekte velden, kronkelende waterwegen en het typisch Groningse platteland, vormt een idyllisch canvas voor elke dronevlieger. Het vastleggen van de wisselwerking tussen de molen en zijn natuurlijke habitat biedt een rijk palet aan kleuren, texturen en patronen die de kijker kunnen betoveren.

De seizoenen door de lens

Elk seizoen brengt zijn eigen unieke sfeer en kleurenschema met zich mee, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor dronefotografie bij Molen Aeolus. Of het nu de frisse groentinten van de lente, de rijke goudtinten van de herfst, de zonovergoten zomerdagen of de verstilde pracht van de winter is, elk seizoen accentueert de schoonheid van de molen op een nieuwe manier.

Lichtspel en schaduw

Het spel van licht en schaduw speelt een cruciale rol in het vastleggen van de esthetiek van Molen Aeolus. Het gouden uur biedt een zachte, warme gloed die de structuren en texturen van de molen accentueert, terwijl de lange schaduwen een extra laag van diepte en contrast toevoegen aan de beelden.

De kunst van het vertellen

Dronefotografie is niet alleen een kwestie van het vastleggen van beelden; het is ook een kunstvorm die het verhaal van Molen Aeolus vertelt. Elke foto of video kan een aspect van zijn geschiedenis, architectuur of de relatie met het landschap belichten, waarmee een verhaal wordt gecreëerd dat zowel informatief als inspirerend is.

Creatieve uitdagingen en mogelijkheden

Het vastleggen van Molen Aeolus met een drone brengt creatieve uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van de perfecte hoek, het juiste moment en de optimale compositie. Deze uitdagingen nodigen uit tot experiment en innovatie, waarbij elke dronevlieger zijn eigen unieke visie op de molen kan presenteren.

De artistieke waarde van dronebeelden

De beelden die van Molen Aeolus worden gemaakt, zijn meer dan alleen documentaire foto’s; ze zijn kunstwerken die de tijdloze schoonheid en het vakmanschap van Nederlandse molens vieren. Deze artistieke waarde verrijkt niet alleen de portfolio’s van dronevliegers maar draagt ook bij aan de waardering en het behoud van cultureel erfgoed.

Molen Aeolus in Adorp biedt dronevliegers een buitengewone gelegenheid om de essentie en schoonheid van Nederlandse molens vanuit de lucht te verkennen. Door creativiteit, technische vaardigheden en een diepe waardering voor het onderwerp te combineren, kunnen dronevliegers beelden creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook een belangrijk verhaal vertellen over ons cultureel erfgoed. Molen Aeolus, gezien door de ogen van een drone, blijft een bron van inspiratie en verwondering, een symbool van Nederlandse ingenieurskunst en esthetiek die de tand des tijds heeft doorstaan.

Dronevliegen bij molen De Korenbloem in Vriescheloo

 

Dronevliegen bij molen De Korenbloem in Vriescheloo

Molen De Korenbloem, gelegen in het idyllische dorpje Vriescheloo in de provincie Groningen, is een prachtig voorbeeld van Nederlands molenerfgoed. Deze korenmolen, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de lokale gemeenschap, biedt dronevliegers een unieke kans om het Nederlandse landschap vanuit een nieuw perspectief vast te leggen. Dit artikel duikt in de wereld van Molen De Korenbloem en verkent de mogelijkheden die het biedt voor dronefotografie, zonder de focus te leggen op technische tips of waarschuwingen.

Molen de korenbloem: een historisch overzicht

Molen De Korenbloem, met zijn rijke geschiedenis en traditionele bouw, staat als een monument van de Nederlandse cultuur en vakmanschap. Gebouwd in de 19e eeuw, heeft deze molen de tand des tijds doorstaan, dankzij de zorg en het onderhoud door de lokale gemeenschap en molenerfgoedorganisaties. Het biedt een uniek inzicht in de technieken en materialen die gebruikt werden in de molenbouw en hoe deze structuren hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse landschap.

Het unieke perspectief vanuit de lucht

Dronefotografie bij Molen De Korenbloem stelt vliegers in staat om de schoonheid en de structuur van de molen in zijn geheel te vangen. Vanuit de lucht kunnen de symmetrische lijnen, de draaiende wieken, en de interactie van de molen met zijn omgeving in detail worden vastgelegd. Deze beelden bieden een nieuwe kijk op de molen, waardoor de kijker de gelegenheid krijgt om de architectuur en het landschap op een manier te ervaren die vanaf de grond niet mogelijk is.

De molen en zijn natuurlijke omgeving

De ligging van Molen De Korenbloem in Vriescheloo, omringd door het Groningse landschap, biedt een perfecte achtergrond voor dronefotografie. Het vastleggen van de molen tegen de achtergrond van uitgestrekte velden, open luchten en de karakteristieke flora van het gebied, benadrukt de harmonie tussen natuur en cultureel erfgoed. Deze interactie tussen de molen en zijn omgeving biedt een rijk palet aan mogelijkheden voor het creëren van visueel boeiende beelden.

Lichtspel en de invloed van seizoenen

Het licht in de provincie Groningen kan bijzonder betoverend zijn, met name tijdens de vroege ochtend of late namiddag wanneer het gouden uur het landschap in een warme gloed zet. Dronevliegers kunnen dit natuurlijke licht gebruiken om de texturen en contouren van Molen De Korenbloem en het omliggende landschap te benadrukken. Elk seizoen brengt zijn eigen kleurenpalet en sfeer met zich mee, wat zorgt voor een steeds veranderend decor voor de molen.

De kunst van visueel verhalen vertellen

Elke foto of video gemaakt met een drone bij Molen De Korenbloem vertelt een verhaal. Dit kan een verhaal zijn over de geschiedenis van de molen, de techniek achter de werking ervan, of simpelweg een verhaal dat de schoonheid van het Nederlandse landschap viert. Dronevliegers hebben de unieke kans om deze verhalen te verkennen en te delen, waardoor ze bijdragen aan een grotere waardering voor het Nederlandse molenerfgoed.

Creativiteit in compositie en framing

Het verkennen van Molen De Korenbloem met een drone biedt de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende composities en framing. Door te spelen met de hoogte, hoek, en afstand tot de molen, kunnen dronevliegers unieke beelden creëren die de kijker verrassen en aanspreken. Deze creatieve benadering is essentieel voor het vastleggen van de unieke schoonheid van de molen en het omliggende landschap.

De waarde van dronebeelden voor cultureel erfgoed

De beelden die worden gemaakt van Molen De Korenbloem dragen bij aan het behoud en de promotie van Nederlands cultureel erfgoed. Door de schoonheid en het belang van de molen vast te leggen, helpen dronevliegers om het bewustzijn en de waardering voor deze historische structuren te vergroten. Deze visuele documentatie speelt een cruciale rol in de educatie en inspiratie van zowel de lokale bevolking als bezoekers van buitenaf.

Molen De Korenbloem in Vriescheloo biedt een unieke gelegenheid voor dronevliegers om het Nederlandse molenerfgoed vanuit de lucht te verkennen. Door gebruik te maken van de unieke mogelijkheden die dronefotografie biedt, kunnen zij de schoonheid, het vakmanschap, en de historische betekenis van de molen vastleggen. Deze beelden zijn niet alleen een viering van het Nederlandse landschap en erfgoed, maar ook een bijdrage aan de voortdurende inspanningen om deze belangrijke monumenten voor toekomstige generaties te bewaren

Dronevliegen bij Molen Windlust in Zandeweer

 

Dronevliegen bij Molen Windlust in Zanderweer

Molen Windlust in Zandeweer biedt een fascinerende blik op het rijke molenerfgoed van Nederland. Deze karakteristieke molen, diep geworteld in de geschiedenis van het Groningse landschap, is een prachtig onderwerp voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke perspectieven op Nederlandse monumenten. In dit artikel verkennen we de charme en het belang van Molen Windlust voor dronefotografie, zonder de focus te leggen op technische tips of waarschuwingen, maar door de schoonheid en het verhaal van de molen te benadrukken.

Molen Windlust: een introductie

Molen Windlust in Zandeweer, een pittoresk dorp in de provincie Groningen, staat als een monument van vakmanschap en duurzaamheid. Deze korenmolen, gebouwd in de 19e eeuw, speelt al generaties lang een cruciale rol in de lokale gemeenschap. Door de jaren heen heeft de molen verschillende restauraties ondergaan om zijn functie en schoonheid te behouden. Het is een levend symbool van de Nederlandse strijd tegen de elementen en de innovatieve geest die het landschap heeft gevormd.

Het unieke perspectief van boven

Voor dronevliegers biedt Molen Windlust een unieke kans om de traditionele Nederlandse architectuur en het omliggende landschap vanuit de lucht vast te leggen. De molen, staand op een prominente locatie in Zandeweer, biedt vanuit een vogelperspectief een adembenemend zicht op de omliggende velden, boerderijen, en waterwegen. Het vastleggen van deze harmonie tussen cultuur en natuur is een ware traktatie voor zowel de fotograaf als de kijker.

De molen en zijn omgeving

Het landschap rondom Molen Windlust is typisch Gronings, met uitgestrekte landerijen, kronkelende sloten, en verre horizonnen. Deze natuurlijke en door mensen gemaakte elementen vormen samen een schilderachtig tafereel dat perfect is voor dronefotografie. Het vastleggen van de molen in zijn natuurlijke habitat laat niet alleen de schoonheid van het Groningse platteland zien, maar benadrukt ook de historische rol van molens in het Nederlandse landschap.

Lichtspel en seizoenen

Het licht in Groningen kan magisch zijn, vooral tijdens het gouden uur wanneer de laatste zonnestralen van de dag de molen en het landschap in een warme gloed zetten. Dronevliegers kunnen dit natuurlijke licht gebruiken om sfeervolle beelden te creëren die de textuur, kleur, en diepte van het landschap benadrukken. Elk seizoen brengt zijn eigen unieke licht en sfeer met zich mee, waardoor Molen Windlust het hele jaar door een aantrekkelijk onderwerp blijft.

De kunst van het vertellen

Elke dronefoto of -video van Molen Windlust vertelt een verhaal. Of het nu gaat om de historie, de architectuur, of de relatie met het landschap, dronevliegers hebben de kans om deze verhalen vanuit een nieuw perspectief te delen. Deze visuele verhalen kunnen bijdragen aan een grotere waardering voor het Nederlandse molenerfgoed en de schoonheid van het platteland.

Creativiteit in de lucht

Dronefotografie bij Molen Windlust stelt vliegers in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten. Door te experimenteren met verschillende hoogtes, hoeken, en composities kunnen unieke beelden worden gecreëerd die de kijker verrassen en inspireren. Het is een kans om de traditionele molenfotografie te overstijgen en nieuwe visuele verhalen te vertellen die resoneren met een breed publiek.

De artistieke waarde van dronebeelden

De beelden die van Molen Windlust worden gemaakt, zijn meer dan alleen fotografische documenten; ze zijn kunstwerken die de tijdloze schoonheid van het Nederlandse landschap en erfgoed vastleggen. Deze artistieke benadering verrijkt niet alleen de portfolio van de fotograaf, maar draagt ook bij aan de culturele waardering en het behoud van molens zoals Windlust.

Molen Windlust in Zandeweer biedt een prachtig onderwerp voor dronevliegers die de schoonheid van het Nederlandse molenerfgoed vanuit de lucht willen verkennen. Het vastleggen van deze molen biedt niet alleen de mogelijkheid om unieke beelden te creëren, maar ook om bij te dragen aan het vertellen van het verhaal van Nederlandse molens en het landschap waarin ze staan. Door de combinatie van historische betekenis, architecturale schoonheid, en de natuurlijke omgeving is Molen Windlust een inspirerend onderwerp voor elke dronefotograaf.

Dronevliegen bij Udema’s Molen in Finsterwolde

 

Met je drone rondom Udema’s Molen in Flinsterwolde vliegen

Udema’s Molen, gelegen in het rustieke Groningse dorpje Finsterwolde, biedt een uniek beeld van het Nederlandse culturele en industriële erfgoed, speciaal voor dronevliegers. Deze molen, met een rijke historie die teruggaat tot de 19e eeuw, staat als een monument niet alleen van het verleden maar ook als een baken voor de toekomst van erfgoedbehoud. De volgende verkenning duikt in de wereld van Udema’s Molen, gezien door de lens van een drone.

Udema’s molen: Een introductie

Udema’s Molen, oorspronkelijk opgericht in de 19e eeuw, diende als een korenmolen en speelde een vitale rol in de lokale gemeenschap van Finsterwolde. Door de jaren heen heeft deze molen verschillende restauraties ondergaan om de structuur te behouden en te verzekeren dat het blijft staan als een getuigenis van de molenbouwtechnieken en het culturele landschap van die tijd.

Het panoramische perspectief van boven

Voor dronevliegers onthult Udema’s Molen vanuit de lucht zijn ware pracht en plaatst het binnen het uitgestrekte Groningse landschap. Het biedt een unieke kans om de molen in zijn geheel te vangen, omringd door de velden en waterwegen die kenmerkend zijn voor dit deel van Nederland. Dit perspectief biedt niet alleen een visuele traktatie maar benadrukt ook de rol van de molen in het beheer van dit landbouwrijke gebied.

De molen en zijn omgeving

De ligging van Udema’s Molen in Finsterwolde biedt een prachtig canvas voor dronefotografie. Het omliggende landschap, met zijn landbouwgronden, kleine waterlopen, en de typische Groningse dorpsgezichten, vormt een perfecte achtergrond die de historische en esthetische waarde van de molen accentueert. Het vastleggen van deze interactie tussen cultuur en natuur biedt een rijke bron van inspiratie voor dronevliegers.

Het spel van licht en seizoenen

De wisselende seizoenen en het veranderende licht gedurende de dag bieden continue veranderende decors waartegen Udema’s Molen kan schitteren. Of het nu de warme gouden uren van de zomer zijn, de mistige ochtenden van de herfst, de ijzige stilte van de winter, of de levendige kleuren van de lente, elk biedt een uniek palet om mee te werken. Dronevliegers kunnen deze elementen gebruiken om de molen in verschillende stemmingen en sferen vast te leggen.

Het vastleggen van een tijdloos monument

Het fotograferen van Udema’s Molen met een drone gaat verder dan alleen het documenteren van een historisch bouwwerk; het is een poging om de ziel van het Nederlandse landschap en de tijdloze schoonheid van deze molens vast te leggen. De beelden kunnen de kijker meenemen op een reis door de tijd en tegelijkertijd de moderne technologie vieren die deze nieuwe perspectieven mogelijk maakt.

Creativiteit in de lucht

Het verkennen van Udema’s Molen biedt dronevliegers de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Door te experimenteren met verschillende vlieghoogtes, hoeken, en tijdstippen, kan elke vlieger unieke beelden creëren die een persoonlijk verhaal vertellen. Deze artistieke benadering draagt bij aan de diversiteit van beelden die beschikbaar zijn van de molen en verrijkt de visuele documentatie van Nederland’s molenerfgoed.

De artistieke waarde van dronebeelden

De door drones vastgelegde beelden van Udema’s Molen zijn meer dan alleen visuele documenten; ze zijn kunstwerken die de schoonheid en het belang van dit erfgoed uitdrukken. Deze beelden helpen niet alleen bij het behoud van de molen voor toekomstige generaties maar stimuleren ook een bredere waardering en bewustwording van de noodzaak om dergelijke monumenten te beschermen. Udema’s Molen in Finsterwolde biedt een rijke bron van inspiratie en schoonheid voor dronevliegers, waardoor ze de unieke kans krijgen om dit prachtige monument vanuit de lucht vast te leggen. De combinatie van historische betekenis, architecturale schoonheid, en de natuurlijke omgeving maakt het tot een ideaal onderwerp voor zowel de ervaren als de amateur dronefotograaf. Door deze beelden te delen, dragen dronevliegers bij aan het levend houden van het verhaal van Udema’s Molen en verzekeren ze dat de schoonheid en het belang ervan worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Groningen – Dinopark Tenaxx

 

Tenaxx bekijken met een drone

Tenaxx is een recreatiepark gelegen in het Groningse dorp Wedde, in Nederland. Het park biedt verschillende activiteiten en attracties voor bezoekers van alle leeftijden. Tenaxx is vooral bekend om zijn uitgebreide collectie dinosaurusskeletten en fossielen.

In het Dino & Fossielenpark van Tenaxx kunnen bezoekers een indrukwekkende verzameling van levensgrote dinosaurusmodellen bewonderen. Deze modellen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geven een realistisch beeld van hoe deze prehistorische dieren eruitzagen. Naast de modellen zijn er ook fossielen te zien en kunnen bezoekers meer leren over de geschiedenis van de dinosauriërs.
Er is voldoende parkeerplaats.

Met dank aan Richard Weijens

 

Met je drone naar Molen de Vier Winden in Pieterburen vliegen

 

Molen De Vier Winden in Pieterburen: Een Dronevliegers paradijs

In het hart van het pittoreske Pieterburen, een dorp dat vooral bekend staat om zijn zeehondencentrum, staat een andere, minder bekende maar even fascinerende attractie: Molen De Vier Winden. Voor dronevliegers biedt deze historische molen unieke kansen om hun vaardigheden en creativiteit de vrije loop te laten. Dit blogbericht duikt in de wereld van De Vier Winden, gezien door de ogen van een dronevlieger.

Een introductie tot De Vier Winden

Molen De Vier Winden, een korenmolen gebouwd in de 19e eeuw, is een karakteristiek monument dat het landschap van Pieterburen siert. De molen, die door de jaren heen zorgvuldig is onderhouden, dient als een prachtig voorbeeld van het rijke molenerfgoed in Groningen. Het biedt een uniek inzicht in de historie en technologie van de Nederlandse molens.

De perfecte setting voor dronefotografie

Het vlakke en open landschap van Groningen, met de molen als middelpunt, creëert de perfecte setting voor dronefotografie. Vanuit de lucht gezien onthult De Vier Winden een nieuw perspectief op het Nederlandse platteland, waarbij de symmetrie van de molen en de omliggende natuur een visueel spektakel vormen. Dronevliegers kunnen dit tot hun voordeel gebruiken om adembenemende beelden te maken.

Vliegen door de seizoenen heen

Elk seizoen brengt een nieuwe achtergrond en sfeer mee voor De Vier Winden. Of het nu gaat om de frisse groentinten van de lente, het gouden licht van de zomerzonsondergang, de rijke kleuren van de herfst, of de serene rust van een besneeuwde winter – Pieterburen en zijn molen bieden een jaar rond prachtige taferelen voor dronevliegers.

Creatieve uitdagingen bij De Vier Winden

Het vastleggen van De Vier Winden met een drone gaat niet alleen om het maken van een foto of video van bovenaf. Het gaat om het vinden van de unieke hoeken, het spelen met het licht, en het vastleggen van de interactie tussen de molen en zijn omgeving. Deze creatieve uitdagingen bieden dronevliegers de kans om hun artistieke visie tot leven te brengen.

Bijdragen aan de waardering van het molenerfgoed

Door de schoonheid en het belang van De Vier Winden vast te leggen, dragen dronevliegers bij aan de waardering en het behoud van het Nederlandse molenerfgoed. Hun beelden kunnen helpen om het bewustzijn te vergroten en een nieuwe generatie te inspireren om deze historische monumenten te waarderen en te beschermen.

Molen De Vier Winden in Pieterburen biedt meer dan alleen een onderwerp voor dronefotografie; het biedt een venster op het verleden en een kans om deel uit te maken van het behoud van de Nederlandse cultuur. Voor dronevliegers die op zoek zijn naar dat ene unieke shot of die ene perfecte video, biedt De Vier Winden een ongeëvenaarde kans om hun passie voor dronevliegen en hun liefde voor het Nederlandse landschap te combineren.

Met je drone vliegen naar molen De Palen in Westerwijtwerd

 

Ontdek de charme van molen De Palen: een parel voor dronevliegers in Westerwijdwerd

Nederland staat bekend om zijn rijke historie en culturele erfgoed, waar molens een iconisch onderdeel van uitmaken. Deze molens, die eens cruciaal waren voor de Nederlandse economie, zijn tegenwoordig prachtige historische bezienswaardigheden. Molen De Palen in Westerwijdwerd, gelegen in de provincie Groningen, is zo’n unieke molen die zeker de aandacht verdient van dronevliegers die op zoek zijn naar bijzondere locaties om te verkennen en vast te leggen. We duiken in de wereld van De Palen, verkennen de geschiedenis, de architectuur, en bieden we inzicht in waarom deze molen een must-visit is voor elke dronevlieger.

De geschiedenis van molen de palen

Molen De Palen, met zijn rijke geschiedenis, vertelt het verhaal van de Nederlandse strijd tegen het water en de innovatie in landbouw en molentechniek. De exacte bouwdatum van De Palen is een stukje geschiedenis dat bijdraagt aan de mystiek van de molen. Door de eeuwen heen heeft deze molen verschillende functies gehad, van het malen van graan tot het beheren van waterpeilen, wat essentieel was voor de landbouw in de omgeving.

Architecturale schoonheid en functie

De architectuur van molen De Palen is een prachtig voorbeeld van traditionele Nederlandse molenbouw. Met zijn karakteristieke houten lichaam en grote wieken die majestueus tegen de horizon afsteken, biedt de molen een fascinerend onderwerp voor dronefotografie. De constructie en het mechanisme van de molen zijn niet alleen functioneel maar ook esthetisch, waardoor het een interessant studieobject is voor zowel historici als architectuurliefhebbers.

Een must-visit voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt molen De Palen een unieke kans om de schoonheid van het Nederlandse landschap en cultureel erfgoed vanuit de lucht vast te leggen. De ligging van de molen, te midden van het weidse Groningse landschap, zorgt voor spectaculaire beelden, vooral tijdens de gouden uren van zonsopgang en zonsondergang. Het vliegen met een drone rond deze historische molen biedt een nieuw perspectief op de structuur en laat de vlieger de symbiose tussen natuur en cultureel erfgoed ervaren.

Molen De Palen in Westerwijdwerd is meer dan alleen een historisch monument; het is een bron van inspiratie voor dronevliegers en een herinnering aan het rijke verleden van Nederland. De combinatie van geschiedenis, architectuur, en de natuurlijke omgeving maakt het een uitstekende locatie voor het vastleggen van unieke beelden. Of je nu gefascineerd bent door de technische aspecten van molens, geïnteresseerd bent in cultureel erfgoed, of simpelweg op zoek bent naar adembenemende landschappen, molen De Palen staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Het is een uitnodiging aan alle dronevliegers om de schoonheid van het Nederlandse landschap vanuit de lucht te verkennen en de verhalen van het verleden op een nieuwe manier te vertellen.

Molen de Dellen in Nieuw Scheemda bekijken met je drone

 

Ontdek molen De Dellen in Scheemda met je drone

Molen De Dellen in Scheemda vormt een opmerkelijk herkenningspunt in het Groningse landschap, een stille getuige van de rijke molengeschiedenis van de regio. Specifiek voor dronevliegers onthult deze molen unieke kansen om het Nederlandse erfgoed vanuit de lucht vast te leggen, waarbij zowel de schoonheid als de functionaliteit van deze historische structuren in beeld worden gebracht. In dit artikel duiken we in de wereld van Molen De Dellen, gericht op de mogelijkheden die het biedt voor dronefotografie.

Ontdek Molen De Dellen vanuit de lucht

Molen De Dellen, gesitueerd in het schilderachtige dorp Scheemda, staat bekend om zijn historische waarde en architectonische schoonheid. Deze korenmolen, die nog altijd trots het Groningse landschap siert, biedt een fascinerend onderwerp voor dronevliegers. De mogelijkheid om deze molen vanuit verschillende hoeken en hoogtes te verkennen, biedt een nieuw perspectief op zowel de molen zelf als de omgeving.

Het landschap rondom Molen De Dellen

De omgeving van Molen De Dellen kenmerkt zich door uitgestrekte velden, traditionele Groningse boerderijen en de serene rust die het platteland biedt. Het vastleggen van de molen binnen deze context biedt een uniek beeld van hoe deze molens ooit functioneerden binnen de lokale gemeenschappen en het landschap. Dronebeelden kunnen deze symbiose tussen mens, natuur en techniek prachtig in beeld brengen.

De seizoenen door de lens

Elk seizoen biedt een nieuw canvas voor dronefotografie bij Molen De Dellen. Of het nu de bloeiende lente, de rijke kleuren van de herfst, de zomerse zonsondergangen of de verstilde schoonheid van de winter is, elk seizoen accentueert de molen en zijn omgeving op unieke wijze. Dronevliegers kunnen deze seizoensgebonden veranderingen benutten om de veelzijdigheid en tijdloze schoonheid van de molen vast te leggen.

Visuele verhalen vertellen

Elke vlucht rondom Molen De Dellen geeft dronevliegers de kans om een eigen verhaal te vertellen. Deze visuele verhalen kunnen gaan over de historie, de architectuur, of simpelweg de esthetiek van de molen binnen het Groningse landschap. Het delen van deze beelden draagt bij aan een groter bewustzijn en waardering voor het Nederlandse molenerfgoed.

Creatieve uitdagingen en mogelijkheden

Het verkennen van Molen De Dellen met een drone nodigt uit tot creativiteit. Door te spelen met licht, compositie en beweging kunnen dronevliegers beelden creëren die de kijker verrassen. Dit creatieve proces verrijkt niet alleen de persoonlijke ervaring van de vlieger maar biedt ook nieuwe inzichten en perspectieven op een bekend onderwerp.

Bijdrage aan het behoud van erfgoed

Dronefotografie speelt een cruciale rol in het documenteren en delen van het culturele erfgoed. De beelden van Molen De Dellen dragen bij aan het vastleggen van de huidige staat van de molen voor toekomstige generaties. Bovendien helpen ze bij het verspreiden van kennis en het vergroten van de interesse in de bescherming en het behoud van dergelijke historische structuren.

Molen De Dellen in Scheemda biedt een schat aan mogelijkheden voor dronevliegers, van het vastleggen van de unieke architectuur tot het verkennen van de interactie met het landschap. De seizoenen bieden een steeds veranderend decor dat de schoonheid van de molen benadrukt, terwijl de creatieve en verhalende aspecten van dronefotografie bijdragen aan een diepere waardering voor het Nederlandse molenerfgoed. Door deze beelden te delen, dragen dronevliegers bij aan het levend houden van de geschiedenis en het stimuleren van het behoud van deze prachtige monumenten.

Molen de Vriendschap in Winsum bekijken met een drone

 

Molen de Vrienschap in Winsum voor droneliefhebbers

Molen “De Vriendschap” in Winsum vertegenwoordigt niet alleen een belangrijk stukje Nederlandse molengeschiedenis, maar staat ook symbool voor de tijdloze schoonheid en functionaliteit van deze historische bouwwerken. Voor dronevliegers biedt “De Vriendschap” een unieke kans om vanuit de lucht deze prachtige molen en zijn omgeving vast te leggen, een ervaring die zowel uitdagend als belonend is. In dit artikel verkennen we de bijzondere aspecten van “De Vriendschap” en de omliggende regio vanuit het perspectief van een dronepiloot.

“De Vriendschap”: Een introductie

Molen “De Vriendschap” is een korenmolen gelegen in het pittoreske dorp Winsum in de provincie Groningen. Deze molen, oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, heeft door de jaren heen verschillende restauraties ondergaan om het niet alleen als monument te behouden, maar ook als functionerende molen. Het is een baken van ambacht en geschiedenis dat de essentie van het Nederlandse molenerfgoed belichaamt.

Het Unieke Perspectief van Boven

Het vliegen met een drone rond “De Vriendschap” biedt een perspectief dat te voet onbereikbaar is. Vanuit de lucht kunnen dronepiloten de architectuur en structuur van de molen in detail vastleggen, inclusief de indrukwekkende wieken, het ingenieuze mechanisme, en de ligging binnen het landschap van Winsum. Dit biedt een nieuwe kijk op de molen, waarbij de historische en esthetische waarde vanuit een unieke hoek wordt belicht.

De Molen en Zijn Natuurlijke Omgeving

“De Vriendschap” is niet alleen op zichzelf staand een prachtig onderwerp voor dronefotografie, maar ook de omgeving speelt een cruciale rol in het creëren van adembenemende beelden. De molen staat te midden van het typisch Groningse landschap, met uitgestrekte velden, waterwegen, en de unieke skyline van het dorp. Het vastleggen van de interactie tussen de molen en zijn natuurlijke omgeving biedt dronevliegers de kans om het verhaal van “De Vriendschap” en zijn rol binnen de gemeenschap van Winsum te vertellen.

Seizoenen en Licht

Elk seizoen brengt een nieuwe dimensie naar de beelden van “De Vriendschap”. Of het nu gaat om de warme tinten van de herfst, de frisse kleuren van de lente, de uitgestrektheid van de zomer, of de verstilde schoonheid van de winter, elk seizoen biedt unieke mogelijkheden voor dronevliegers. Daarbij speelt het licht een sleutelrol in de fotografie; het gouden uur vlak na zonsopgang of voor zonsondergang kan “De Vriendschap” en zijn omgeving in een magisch licht baden, waardoor de beelden een extra laag van schoonheid en emotie krijgen.

De Kunst van het Vertellen

Het vastleggen van “De Vriendschap” met een drone is meer dan alleen het maken van een mooie foto of video; het is een vorm van verhalen vertellen. Dronevliegers hebben de unieke kans om het verhaal van de molen, zijn historie, en zijn betekenis voor de lokale gemeenschap vast te leggen en te delen met de wereld. Door zorgvuldig te kiezen wat en hoe ze filmen, kunnen dronepiloten een narratief creëren dat kijkers niet alleen informeert, maar ook raakt en inspireert.

De Artistieke Uitdaging

De uitdaging voor dronevliegers ligt niet alleen in het technische aspect van het vliegen, maar ook in het vinden van die unieke hoek of dat bijzondere moment dat “De Vriendschap” in een nieuw licht zet. Dit vereist geduld, creativiteit, en een diep begrip van zowel de drone als het onderwerp. Het resultaat is echter de moeite waard: beelden die niet alleen de schoonheid van de molen vastleggen, maar ook de essentie van het Nederlandse landschap en de rijke geschiedenis die het herbergt.

Conclusie

Molen “De Vriendschap” in Winsum biedt dronevliegers een prachtige kans om de rijke traditie en schoonheid van Nederlandse molens vanuit de lucht te verkennen. Het vereist een combinatie van technische vaardigheid, artistieke visie, en een diepe waardering voor het onderwerp om deze unieke beelden vast te leggen. Voor diegenen die deze uitdaging aangaan, wacht er een beloning in de vorm van adembenemende beelden die zowel de tijdloze charme van “De Vriendschap” als de ongerepte schoonheid van het Groningse landschap vastleggen. Dronefotografie biedt een uniek medium om de verhalen van deze historische plaatsen te vertellen, hun schoonheid te delen met de wereld, en bij te dragen aan de waardering van ons cultureel erfgoed.

Onderdendam – Stadje Onderdendam met je drone bekijken

 

Onderdendam bekijken met je drone

Voor dronevliegers biedt Onderdendam, met zijn historische draaibrug, waterwegen zoals het Boterdiep, en beschermde dorpsgezicht, een fascinerend onderwerp. De mix van natuurlijke schoonheid en architecturale parels vormt een ideaal canvas. Vlieg boven het dorp om de unieke ligging en historische gebouwen vast te leggen, en ontdek hoe waterwegen het landschap vormen. Dit dorp belichaamt de Groningse charme en biedt talloze mogelijkheden voor indrukwekkende dronebeelden.

Onderdendam, een pittoresk dorp in Groningen, staat bekend om zijn beschermd dorpsgezicht en rijke geschiedenis. Met een ligging op een kruispunt van waterwegen was het ooit een centrum van regionaal belang. Het dorp had zelfs een rechtbank en gevangenis, wat wijst op zijn vroegere status als hoofdplaats. Nu is Onderdendam vooral geliefd om zijn charme en historische gebouwen, zoals de Hervormde en Gereformeerde kerken.

Stadskanaal – Voormalig station

 

Treinstation van Stadskanaal met een drone bezoeken

Het treinstation van Stadskanaal, ook wel bekend als Station Stadskanaal, heeft een rijke geschiedenis. Het station is onderdeel van de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal, die oorspronkelijk in 1905 werd geopend. De lijn diende als een belangrijke verbinding tussen de stad Zwolle en de regio Stadskanaal in de provincie Groningen, Nederland.

Het station van Stadskanaal werd gebouwd in de typische stijl van de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij (NOLS), de maatschappij die verantwoordelijk was voor de aanleg en exploitatie van de spoorlijn. Het station bestond uit een hoofdgebouw met een stationshal en een aangrenzend perron. Het NOLS-stationstype in Stadskanaal was het zogenaamde “Vierde klasse middel”, een eenvoudiger ontwerp dan de grotere stations langs de lijn.

Gedurende vele jaren heeft het station van Stadskanaal een belangrijke rol gespeeld in het vervoer van passagiers en goederen in de regio. De spoorlijn werd voornamelijk gebruikt voor het transport van turf, dat destijds een belangrijke industrie was in het gebied. Daarnaast zorgde de treinverbinding voor de mogelijkheid van personenvervoer, waardoor inwoners van Stadskanaal en omliggende plaatsen gemakkelijk toegang hadden tot andere steden.

Echter, met de opkomst van alternatieve vervoersmiddelen zoals auto’s en bussen, begon de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal geleidelijk aan zijn populariteit te verliezen. In 1953 werd het personenvervoer op de lijn stopgezet, en in de jaren daarna volgde ook het goederenvervoer. Het station van Stadskanaal raakte in verval en werd uiteindelijk gesloten.

Gelukkig werd het station later heropend, zij het in een iets andere hoedanigheid. Het spoorwegmuseum STAR (Stichting Stadskanaal Rail) heeft zich ingezet om de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal nieuw leven in te blazen. Sinds 1994 rijden er historische stoomtreinen op het traject, inclusief een stop bij Station Stadskanaal.

Het station van Stadskanaal is nu een charmante halte waar reizigers kunnen genieten van een nostalgische treinrit met stoomtreinen. Het biedt ook onderdak aan het museum STAR, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de spoorwegen in de regio en de rol van het station in het verleden.

Het herstel van de stoomtreindiensten en de heropening van het station hebben bijgedragen aan het behoud van de historische waarde van het spoortraject en het station zelf. Ze bieden ook een unieke ervaring voor zowel inwoners als toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke spoorweggeschiedenis van Stadskanaal en omgeving.

 

Er is (voldoende) parkeerplaats in de buurt van deze locatie Er is (voor zover bekend) geen restaurant in de buurt.

Met dank aan Richard Weijens

 

Ter Apel – Het Klooster bekijken met je drone

 

Het Klooster in Ter Apel bezoeken met een drone

Het klooster in Ter Apel, Groningen, is een betoverende plek met een rijke geschiedenis en serene schoonheid. Het gotische gebouw en de binnenplaats stralen een rustige sfeer uit. De kapel, met gebrandschilderde ramen en zacht gezang, biedt een moment van innerlijke rust. Het klooster herbergt ook cultureel erfgoed en de omliggende tuinen zijn een oase van groen. Helaas is het vliegen met een drone over het klooster niet toegestaan, om de rust en privacy van de plek te behouden. Wil je er vliegen, vraag dan om toestemming. Je kunt uiteraard ook er voor kiezen iets verder weg te blijven en er netjes omheen te vliegen…

Met dank aan Weijens voor het doorgeven.

Ter Apel – Kasteel/Kloosterboerderij

 

De Kloosterboerderij van Ter Apel met een drone bekijken

Een bijzondere plek om even je drone uit te laten. Dit is een oude boerderij/klooster/kasteel. Je kunt je auto hier goed parkeren. Er is niet heel veel bekend over deze Kloosterboerderij.

Dank aan Richard Weijens voor het maken van deze foto’s

Wedde – Burcht Wedde

 

Burcht Wedde in Groningen bezoeken met een drone

Burcht Wedde is een middeleeuws kasteel gelegen in het dorp Wedde in de provincie Groningen, Nederland. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende als verdedigingswerk tegen invallen vanuit het oosten. Het is een van de oudste nog bestaande burchten in Nederland.

Burcht Wedde bestaat uit een grote vierkante woontoren en een ringmuur met kantelen. Het was oorspronkelijk omgeven door een gracht, maar deze is in de loop der tijd gedeeltelijk gedempt. Het kasteel heeft verschillende eigenaren gehad en heeft verschillende functies gehad, zoals verdedigingswerk, woonhuis en zelfs een school.

Tegenwoordig is Burcht Wedde opengesteld voor publiek. Je kunt het kasteel bezoeken en een rondleiding krijgen om meer te leren over de geschiedenis van het gebouw. Het is ook mogelijk om het terrein rondom het kasteel te verkennen, waar je mooie wandelingen kunt maken. Burcht Wedde wordt ook regelmatig gebruikt als locatie voor evenementen, zoals middeleeuwse markten en concerten.

Kortom, Burcht Wedde is een historisch kasteel in Wedde, Groningen, dat dateert uit de 14e eeuw. Het is een populaire toeristische attractie en een plek waar je meer kunt leren over de middeleeuwse geschiedenis van Nederland.

Met dank aan Richard Weijens

Wil jij een drone locatie toevoegen? Dat kan hier!

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

5 + 13 =

De mooiste drone locaties in Nederland en buitenland

Wil je weten waar je mooie drone plaatsen kunt vinden

Zoek. Vind. Vul aan!