Bakkeveen – Sterrenschans Bakkeveen gezien vanuit een drone

Laatste wijziging op 25 februari 2023
 

De Sterrenschans in Bakkeveen bekijken met een drone

De Sterrenschans in Bakkeveen, herontdekt in 1991 en gerestaureerd in 2002, is een uniek historisch verdedigingswerk uit de 18e eeuw, gelegen op het terrein van landgoed De Slotplaats. Dit zeshoekige wal van aarde in de vorm van een ster was oorspronkelijk een educatief ontwerp van landschapsarchitect Knoop, in opdracht van Jonkheer Burmania. Het biedt bezoekers nu een houten platform voor een uitstekend uitzicht over het geheel​​.

Bakkeveen zelf is een bloeiend, toeristisch dorp in Zuidoost Friesland, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en faciliteiten voor families, zoals een zwembad, doolhofpark, uitkijktoren, en de grootste openlucht vlooienmarkt in Noord-Nederland. Het landgoed De Slotplaats, waar de Sterrenschans deel van uitmaakt, biedt naast de schans ook andere bezienswaardigheden zoals een zonnewijzer, de Burmaniazuil, een boomgaard, en het Sterrenbos​​.

Voor dronevliegers is dit gebied bijzonder interessant vanwege de combinatie van historische en natuurlijke elementen. Het vliegen boven een historisch verdedigingswerk zoals de Sterrenschans, samen met de uitgestrekte natuurlijke omgeving van Bakkeveen, biedt unieke perspectieven en de kans om zowel cultureel erfgoed als natuurlijke schoonheid vast te leggen. Bovendien maakt de Sterrenschans deel uit van de Friese Waterlinie, een historische verdedigingslijn met meerdere forten en schansen, wat extra context geeft aan de locatie en mogelijkheden biedt voor een bredere verkenning van historische sites in de omgeving via dronebeelden​​.

Terwijl je je dronevlucht plant, houd rekening met de lokale regelgeving en zorg dat je respect toont voor het culturele erfgoed en de natuurlijke omgeving. Bakkeveen en de Sterrenschans bieden een rijke tapestry van verhalen en landschappen die wachten om ontdekt te worden, waardoor het een must-visit bestemming is voor elke dronevlieger die op zoek is naar iets speciaals.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

#Drone verloren# Harderwijk Datum waarop drone verloren is geraakt: 30-04-2024 De drone had een Fly-away De locatie waar dit betrekking op heeft: Harderwijk Merk Drone: V168 - Type Drone: speelgoeddrone 249 gram Registratienummer (eerst vier tekens) zuij Omschrijving...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

6 + 5 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!