Groesbeek – Replica Hang glider Waco CG-4 met je drone bekijken

Laatste wijziging op 26 februari 2023
 

Replica van de Waco CG-4 bekijken met een drone

De replica van de Waco CG-4 zweefvliegtuig, gelegen in Groesbeek, Nederland, is een fascinerend eerbetoon aan de heldhaftige inspanningen van de geallieerde troepen tijdens Operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog. Deze replica, onthuld op 17 september 2014, staat op het landgoed Klein Amerika en herdenkt de luchtlandingen van september 1944​. Het project werd geïnitieerd door de Airborne vrienden Groesbeek en dient als een fysieke herinnering aan de cruciale rol die de Amerikaanse 82nd Airborne Division speelde in de bevrijding van Nederland.

Voor dronevliegers biedt deze locatie een unieke kans om niet alleen een stukje geschiedenis vast te leggen, maar ook de schoonheid van de omliggende Gelderse landschappen. Het vliegen rond dit iconische symbool van vrijheid en opoffering kan indrukwekkende beelden opleveren, vooral gezien de historische betekenis en de visuele impact van de zweefvliegtuigreplica tegen de achtergrond van het Nederlandse platteland.

Het terrein rond Groesbeek, rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid, kan een boeiend onderwerp zijn voor dronefotografie en -videografie. Echter, het is essentieel voor dronevliegers om zich bewust te zijn van lokale regels en regelgevingen betreffende het vliegen van drones, vooral rond historische monumenten en in natuurgebieden, om respectvol om te gaan met de site en de omgeving.

De aanwezigheid van de Waco CG-4 replica in Groesbeek dient als een krachtige herinnering aan de offers die gebracht zijn voor de vrijheid, en biedt dronevliegers een unieke kans om deze historische locatie vanuit een nieuw perspectief te verkennen. Het vastleggen van de essentie van deze plek kan niet alleen bijdragen aan de waardering van het verleden, maar ook aan het delen van de verhalen met een breder publiek.

Operatie Market Garden, als een van de meest ambitieuze maar tragisch mislukte operaties van de Tweede Wereldoorlog, blijft een belangrijk onderdeel van de militaire geschiedenis. Dronevliegers hebben de unieke kans om deze geschiedenis levend te houden door de schoonheid en het belang van de Waco CG-4 replica en de omgeving van Groesbeek vast te leggen​.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

#Drone verloren# Harderwijk Datum waarop drone verloren is geraakt: 30-04-2024 De drone had een Fly-away De locatie waar dit betrekking op heeft: Harderwijk Merk Drone: V168 - Type Drone: speelgoeddrone 249 gram Registratienummer (eerst vier tekens) zuij Omschrijving...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

12 + 10 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!