De Mepperhooilanden – bezoeken met jouw drone

Laatste wijziging op 27 februari 2024
 

De Mepperhooilanden bezoeken met je dron

Vroeger waren de Mepperhooilanden en de Koemarsen de weilanden van Meppen. Het gebied is in 2006 afgegraven en is nu een plas en een natuurgebied, rijk aan watervogels. Het meer wordt gevoed door kwel en regenwater. Hier ontspringt de Geeserstroom. In de winter is dit een geliefde plek om te schaatsen. Aan de rand van het bos vind je ook enkele bankjes om van het uitzicht te genieten. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige kuddes schotse hooglanders die daar vrij rond lopen.

Met dank aan Berry Huizing Majoor

 

Ontdek de Mepperhooilanden: Een dronevliegers paradijs

De Mepperhooilanden, een prachtig natuurgebied in Drenthe, biedt een unieke kans voor dronevliegers om de schoonheid van Nederland vanuit de lucht te verkennen. Dit uitgestrekte gebied, beheerd door Natuurmonumenten, is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en fotografen dankzij de rijke flora en fauna. Met open velden, waterpartijen en de karakteristieke Drentse landschappen, zijn de Mepper Hooilanden de perfecte locatie voor zowel ervaren als beginnende dronepiloten.

Belangrijkste factor: Respecteer de Natuur

Voor dronevliegers is het essentieel om te weten dat de Mepperhooilanden een beschermd natuurgebied is. De belangrijkste factor bij het vliegen in dit gebied is het respecteren van de natuur en de daar geldende regels. Het is van cruciaal belang dat dronepiloten zich bewust zijn van de impact die hun activiteiten kunnen hebben op de lokale fauna en flora. Vermijd daarom verstoring van dieren, houd een veilige afstand van vogelnesten, en zorg ervoor dat je activiteiten niet bijdragen aan de erosie van het landschap.

Samenvattend

De Mepperhooilanden zijn een waardevolle bestemming voor dronevliegers die de schoonheid van de Nederlandse natuur vanuit een nieuw perspectief willen ontdekken. Door verantwoordelijk te vliegen en de natuur te respecteren, kunnen we allemaal bijdragen aan de bescherming van dit prachtige gebied voor toekomstige generaties. Dus, pak je drone, respecteer de regels, en bereid je voor op een onvergetelijke vliegervaring in de Mepper Hooilanden.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Dronevliegen bij Fort Pannerden

Fort Pannerden: Een unieke locatie voor dronevliegers Fort Pannerden is een verborgen juweel in Nederland dat een ideale locatie biedt voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke en historische beelden. Gelegen in de Betuwe, nabij het dorp Doornenburg, is dit fort...

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

3 + 15 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!