Kasteel Bleijenbeek in Afferden met je drone bekijken

Laatste wijziging op 5 februari 2024
 

Drone vliegen bij Kasteel Bleijenbeek in Afferden

Kasteel Bleijenbeek in Afferden, nu een intrigerende ruïne, heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Deze locatie is bijzonder boeiend voor drone-enthousiastelingen, die door hun lens een uniek perspectief op dit historische monument kunnen vastleggen.

De Oorsprong van kasteel Bleijenbeek

De eerste bebouwing op de locatie van het kasteel dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het kasteel is waarschijnlijk ontstaan aan het einde van de 14e eeuw, nadat een eerder kasteel in Afferden, gelegen aan de Maas, werd verwoest. Het gebied rondom het kasteel, bekend als ’s Heerenwaard, werd verplaatst naar een locatie meer naar het oosten, aan de weg naar Goch. Deze nieuwe locatie bood strategische voordelen, met vennen en moerassen als natuurlijke verdedigingslinies.

Een tumultueuze geschiedenis

In 1405 kwam het kasteel in bezit van de familie Schenck van Nijdeggen, die het gedurende ongeveer drie eeuwen beheerste. Onder hun leiding werd de oorspronkelijke structuur, een boerderij met een woontoren, uitgebreid tot een volwaardig middeleeuws kasteel. Het kasteel speelde een rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarbij het grote schade opliep, maar in de tweede helft van de 17e eeuw werd het hersteld.

De ondergang en de huidige staat

Het kasteel bleef intact tot de Tweede Wereldoorlog, toen het in februari 1945 door Britse bommenwerpers werd gebombardeerd. Dit bombardement veranderde het kasteel in een ruïne. Sindsdien is het kasteel nooit meer herbouwd. In 2009 is de Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek opgericht, die zich inzet voor de consolidatie en restauratie van de ruïne, om zowel de historie als de natuurlijke habitat van het gebied te behouden.

Kasteel Bleijenbeek voor drone liefhebbers

Voor drone-liefhebbers biedt de ruïne van Kasteel Bleijenbeek een fascinerend onderwerp. De overblijfselen van het kasteel, gelegen in het prachtige landschap van Limburg, vormen een indrukwekkend tafereel dat vanuit de lucht nog indrukwekkender is. Het biedt een unieke kans om de contrasten tussen de oude ruïnes en het omliggende landschap vast te leggen, en om een stukje vergeten geschiedenis weer tot leven te brengen door middel van luchtfotografie.

De ruïne van Kasteel Bleijenbeek is niet alleen een stille getuige van het verleden, maar ook een bron van inspiratie voor moderne avonturiers en kunstenaars die de schoonheid van verval en de kracht van natuurlijke wedergeboorte willen vastleggen.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Bentwoud tussen Zoetermeer en Boskoop bezoeken met je drone

Bentwoud tussen Zoetermeer en Boskoop bezoeken met je drone

Ontdekking van het Bentwoud: Een paradijs voor dronevliegers Een nieuw groen hart tussen Zoetermeer en Boskoop Het Bentwoud, een relatief nieuw natuurgebied in Zuid-Holland, ligt sereen tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Dit gebied, dat gezamenlijk...

Met je drone bij de Maasbrug bij Nederasselt vliegen

Met je drone bij de Maasbrug bij Nederasselt vliegen

De historische waarde van de maasbrug bij Nederasselt / Grave Een cruciaal strijdtoneel De Maasbrug bij Nederasselt en Grave nam tijdens de Tweede Wereldoorlog een centrale plaats in binnen de militaire strategieën van zowel de geallieerden als de Duitsers. Deze brug...

Steenoven Tull en ’t Waal bekijken met je drone

Steenoven Tull en ’t Waal bekijken met je drone

Steenoven van Ossenwaard bezoeken met je drone De steenfabriek Ossenwaard, gelegen nabij het schilderachtige Tull en 't Waal, biedt een fascinerende blik op het industriële verleden van Nederland. Deze voormalige steenoven, operationeel van circa 1870 tot 1978,...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

5 + 6 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!