Kasteel Bleijenbeek in Afferden met je drone bekijken

Laatste wijziging op 5 februari 2024
 

Drone vliegen bij Kasteel Bleijenbeek in Afferden

Kasteel Bleijenbeek in Afferden, nu een intrigerende ruïne, heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Deze locatie is bijzonder boeiend voor drone-enthousiastelingen, die door hun lens een uniek perspectief op dit historische monument kunnen vastleggen.

De Oorsprong van kasteel Bleijenbeek

De eerste bebouwing op de locatie van het kasteel dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het kasteel is waarschijnlijk ontstaan aan het einde van de 14e eeuw, nadat een eerder kasteel in Afferden, gelegen aan de Maas, werd verwoest. Het gebied rondom het kasteel, bekend als ’s Heerenwaard, werd verplaatst naar een locatie meer naar het oosten, aan de weg naar Goch. Deze nieuwe locatie bood strategische voordelen, met vennen en moerassen als natuurlijke verdedigingslinies.

Een tumultueuze geschiedenis

In 1405 kwam het kasteel in bezit van de familie Schenck van Nijdeggen, die het gedurende ongeveer drie eeuwen beheerste. Onder hun leiding werd de oorspronkelijke structuur, een boerderij met een woontoren, uitgebreid tot een volwaardig middeleeuws kasteel. Het kasteel speelde een rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarbij het grote schade opliep, maar in de tweede helft van de 17e eeuw werd het hersteld.

De ondergang en de huidige staat

Het kasteel bleef intact tot de Tweede Wereldoorlog, toen het in februari 1945 door Britse bommenwerpers werd gebombardeerd. Dit bombardement veranderde het kasteel in een ruïne. Sindsdien is het kasteel nooit meer herbouwd. In 2009 is de Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek opgericht, die zich inzet voor de consolidatie en restauratie van de ruïne, om zowel de historie als de natuurlijke habitat van het gebied te behouden.

Kasteel Bleijenbeek voor drone liefhebbers

Voor drone-liefhebbers biedt de ruïne van Kasteel Bleijenbeek een fascinerend onderwerp. De overblijfselen van het kasteel, gelegen in het prachtige landschap van Limburg, vormen een indrukwekkend tafereel dat vanuit de lucht nog indrukwekkender is. Het biedt een unieke kans om de contrasten tussen de oude ruïnes en het omliggende landschap vast te leggen, en om een stukje vergeten geschiedenis weer tot leven te brengen door middel van luchtfotografie.

De ruïne van Kasteel Bleijenbeek is niet alleen een stille getuige van het verleden, maar ook een bron van inspiratie voor moderne avonturiers en kunstenaars die de schoonheid van verval en de kracht van natuurlijke wedergeboorte willen vastleggen.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Dronevliegen bij Fort Pannerden

Fort Pannerden: Een unieke locatie voor dronevliegers Fort Pannerden is een verborgen juweel in Nederland dat een ideale locatie biedt voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke en historische beelden. Gelegen in de Betuwe, nabij het dorp Doornenburg, is dit fort...

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

10 + 5 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!