Berkel-Enschot – Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve bekijken met een drone

Laatste wijziging op 26 februari 2023
 

De abdij van koningshoeve: een vlucht door de tijd

Een spiritueel erfgoed in brabant

Diep genesteld in het Brabantse landschap ligt de Abdij van Koningshoeve, een plek waar rust, geschiedenis en spiritualiteit samenkomen. Deze abdij, gesticht in 1881, is niet alleen een thuis voor de monniken van de Cisterciënzer orde maar ook een plek van ambacht en toewijding. De Abdij van Koningshoeve is vooral bekend vanwege haar trappistenbier, een product van eeuwenoude brouwtradities die door de monniken tot op de dag van vandaag in ere worden gehouden.

De abdij door de jaren heen

Door de jaren heen heeft de Abdij van Koningshoeve zich ontwikkeld tot meer dan alleen een spiritueel toevluchtsoord. Het is een plaats waar cultuur, geschiedenis en ambacht samenkomen. De abdij fungeert als een brug tussen het verleden en het heden, waarbij de monniken zich inzetten voor duurzaamheid en gemeenschap, in lijn met hun spirituele waarden.

Een unieke blik vanuit de lucht

Voor dronevliegers biedt de Abdij van Koningshoeve een unieke gelegenheid om deze serene locatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Het vliegen over het uitgestrekte terrein met zijn imposante gebouwen, goed onderhouden tuinen en landerijen biedt een nieuwe blik op de schoonheid en rust die deze plek uitstraalt. Dronebeelden kunnen de architectonische pracht en de harmonieuze integratie van de abdij in het natuurlijke landschap op een indrukwekkende manier vastleggen.

De abdij vandaag de dag

De Abdij van Koningshoeve blijft een actieve gemeenschap waar de monniken leven volgens de regels van Sint-Benedictus. Naast het brouwen van bier, houden ze zich bezig met kaasmaken, het runnen van een boerderij, en het onderhouden van een gastenverblijf. Bezoekers zijn welkom om de abdij te verkennen, de producten te proeven en deel te nemen aan de gebedsdiensten, waardoor men een uniek inzicht krijgt in het leven binnen deze spirituele gemeenschap.

Het verkennen van de Abdij van Koningshoeve met een drone onthult niet alleen de fysieke schoonheid van deze plek maar nodigt ook uit tot reflectie over de diepere betekenis van toewijding, gemeenschap en duurzaamheid. Deze locatie biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en de voortdurende spirituele praktijk van de monniken te waarderen. Het is een herinnering aan de mogelijkheid om traditie en moderniteit te verenigen in een wereld die constant in beweging is. Voor dronevliegers en geschiedenisliefhebbers biedt de Abdij van Koningshoeve een onvergetelijke ervaring, waarbij de luchtbeelden een nieuwe dimensie toevoegen aan de waardering van dit bijzondere erfgoed.

Met dank aan Ron van RhsFoto

 

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Dronevliegen bij Fort Pannerden

Fort Pannerden: Een unieke locatie voor dronevliegers Fort Pannerden is een verborgen juweel in Nederland dat een ideale locatie biedt voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke en historische beelden. Gelegen in de Betuwe, nabij het dorp Doornenburg, is dit fort...

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

2 + 10 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!