Dussen – Kasteel Dussen bekijken met jouw drone

Laatste wijziging op 26 februari 2023
 

De eeuwenoude pracht van kasteel dussen

Een tijdreis door de geschiedenis

Kasteel Dussen, genesteld in het Brabantse landschap, vertelt een verhaal dat teruggaat tot de 14e eeuw. Het begon allemaal naast het stroompje ‘de Dusse’, waar Arent van der Dussen de opdracht gaf om een woontoren om te bouwen tot een kasteel. De fundamenten van dit kasteel, inclusief de kelders, dateren nog uit die periode. De geschiedenis van het kasteel is diep verweven met de Sint-Elisabethsvloed van 1421, die het bijna volledig in een ruïne veranderde, en de daaropvolgende wederopbouw in 1456 onder leiding van Floris I van der Dussen.

De invloed van conflicten en liefde

Door de eeuwen heen heeft Kasteel Dussen veel meegemaakt, waaronder de bezetting door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Deze periode liet het kasteel in verval achter, maar de vrede die volgde werd aangegrepen door Baron van Gent, Walraven, om het kasteel weer in ere te herstellen, inclusief de toevoeging van een Toscaanse zuilengalerij.

De volgende eeuwen brachten het kasteel in handen van verschillende adellijke families door huwelijken en erfenissen, waarbij het kasteel vaak werd gebruikt als onderkomen voor kloostergemeenschappen of als gemeentehuis. Ondanks deze veranderingen bleef de architectonische pracht van het kasteel, waaronder de kenmerkende toegangspoort en torens, behouden.

Kasteel dussen vandaag de dag

Tegenwoordig is Kasteel Dussen een centrum van cultuur en geschiedenis, beheerd door de Stichting Vrienden Kasteel Dussen. Deze stichting organiseert rondleidingen, voorstellingen, concerten en lezingen om het kasteel als cultureel-historisch erfgoed uit te dragen. De prachtige locatie, inclusief de Toscaanse zuilengalerij uit de 17e eeuw, biedt een unieke charme en sfeer die bezoekers uitnodigt om de rijke geschiedenis en pracht van het kasteel te komen beleven.

Een inspiratiebron voor dronevliegers

Voor dronevliegers biedt Kasteel Dussen een fascinerende kans om deze historische locatie vanuit de lucht te verkennen. Het kasteel, omringd door een brede slotgracht en verscholen in het groen, biedt vanuit elke hoek een adembenemend uitzicht dat het unieke karakter en de tijdloze schoonheid van het kasteel benadrukt.

Kasteel Dussen is meer dan alleen een gebouw; het is een levende getuige van de Nederlandse geschiedenis, die verhalen vertelt van oorlog, wederopbouw, liefde en gemeenschap. Het biedt een unieke kans om terug te stappen in de tijd en de pracht van het Nederlandse culturele erfgoed te ervaren. Voor zowel geschiedenisliefhebbers als dronevliegers is Kasteel Dussen een must-see bestemming die blijft inspireren en verwonderen.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Dronevliegen in Grou, boven het water in Friesland

Dronevliegen in Grou, boven het water in Friesland

Ontdek Grou vanuit de Lucht Grou, een pittoresk dorp gelegen in de provincie Friesland, Nederland, is een ideale bestemming voor dronevliegers die geïnteresseerd zijn in zowel historische architectuur als natuurlijke schoonheid. Bekend om zijn waterrijke omgeving en...

Blokzijl bekijken met een drone

Blokzijl bekijken met een drone

Verken Blokzijl: Een droneparadijs in Overijssel Blokzijl, gelegen in de provincie Overijssel, biedt dronevliegers een unieke combinatie van historische charme en natuurlijke schoonheid. Dit stadje, nabij het Nationaal Park Weerribben-Wieden, is ideaal voor het...

De sluizen bij Asperen met je drone bekijken

De sluizen bij Asperen met je drone bekijken

Ontdek de Charme van de Sluisjes aan de Linge De Linge, met zijn kronkelende loop en idyllische landschappen, biedt een van de meest schilderachtige taferelen in Nederland, vooral opmerkelijk tussen de twee sluisjes die de rivier rijk is. Deze sluizen, gelegen in een...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

3 + 13 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!