Drone vliegen vanaf een boot

Kun je met een drone vliegen vanaf een boot en hoe gaat dat dan met landen?

Ja, je kunt vanaf een boot gewoon vliegen met je drone. Maar er zijn even een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je met je drone gaat vliegen vanaf een boot. Een boot ligt over het algemeen nooit helemaal stil. Deze verplaatst zich steeds tot wel een tot tientallen meters. Maar laten we uitgaan van een gemiddelde boot.

Het is namelijk zo, dat als de RTHome locatie is ingesteld, dan is dat op basis van een GPS-locatie. Wanneer de boot verplaatst is, en je zou de RTH (Return to Home) functie gebruiken… dan vliegt je drone terurg naar de eerst opgegeven locatie. Jouw drone komt niet af op je afstandsbediening. Zeker wanneer je boot in beweging is, is dat wel iets waar je rekening mee moet houden. De drone gaat terug naar de RTH locatie en zal uiteindelijk toch een keer gaan landen als de accu het begeeft.

Dit geldt ook voor de RTH opdracht nadat de verbinding verstoort is geraakt. Ook dan vliegt jouw drone terug naar de GPS locatie die opgeslagen is toen je de drone liet stijgen. Als je daar rekening mee houdt, kun je veilig op het water vliegen met je drone.

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers die informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk wordt het bericht op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden.

Tip toevoegen

tips voor drone liefhebbers

Vul hier jouw waardevolle tip in

2 + 12 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!