Dronevliegen bij het aquaduct bij Harderwijk

Laatste wijziging op 28 april 2024
 

Het Veluwemeer Aquaduct: Een unieke waterbrug

Het Veluwemeer Aquaduct, gelegen nabij Harderwijk in Nederland, verbindt het Veluwemeer met het Wolderwijd. Dit unieke aquaduct, geopend in 2002, laat water over een snelweg stromen, waardoor het een bijzondere attractie is voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het aquaduct is 25 meter lang en 19 meter breed, en biedt ruimte aan kleine vaartuigen om veilig over de weg te navigeren​.

Technische specificaties en constructie

De bouw van het Veluwemeer Aquaduct was een grote technische uitdaging. Er werd ongeveer 22.000 kubieke meter beton gebruikt, samen met stalen damwanden die het gewicht van het water dragen en voorkomen dat water en sediment op de weg eronder lekken​. Het ontwerp en de constructie reflecteren de geavanceerde technologie en ingenieurskunst van Nederland in watermanagement.

Flevoland: De verbonden regio

Het aquaduct speelt een cruciale rol in de infrastructuur van Flevoland, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Deze regio, grotendeels gewonnen uit zee, wordt omringd door drie door mensen gemaakte meren en is verdeeld in twee drooggelegde secties: de Flevopolder en de Noordoostpolder.

Drone vliegen en fotografie mogelijkheden

Voor drone-enthousiastelingen en fotografen biedt het Veluwemeer Aquaduct een prachtige locatie om unieke beelden vast te leggen. De combinatie van bewegend water en wegverkeer, omgeven door de Nederlandse natuur en techniek, biedt uitstekende mogelijkheden voor zowel professionele als amateurfotografen.

Culturele en economische impact

Naast zijn technische en functionele belang, draagt het aquaduct ook bij aan de lokale economie en toerisme. Het trekt bezoekers aan die geïnteresseerd zijn in de unieke combinatie van Nederlandse landschappen, watermanagement en technische prestaties, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de regio Harderwijk en omstreken.

Dit artikel biedt een overzicht van het Veluwemeer Aquaduct als een fascinerende bestemming voor drone-vliegers en een technisch wonder van Nederland. Door de technische innovatie en de natuurlijke schoonheid is het Veluwemeer Aquaduct een niet te missen locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de unieke aspecten van Nederlandse engineering en landschappen.

Extra informatie:

Het is een beetje zoeken naar een geschikte parkeer/startplaats maar is niet echt sprake van een restricties om hier te vliegen.

Aansluitend zijn er wel natura 2000 gebieden, maar op de locatie zelf zijn deze niet van toepassing. Toch is het wel handig uit te kijken naar klein vliegverkeer. Hier vliegen ook met enige regelmatigheid toeristen vliegtuigjes, hoger dan 120 meter dat dan weer wel. In de zomermaanden varen hier regelmatig bootjes door deze doorgang en de combinatie met autoverkeer maakt het tot een compleet plaatje.

Omschrijving

In het verleden was hier sprake van veel file leed door de sluis die de doorvoer van schepen regelde in het Veluwemeer. Maar momenteel is er een aquaduct aangelegd waardoor schepen kunnen passeren zonder overig verkeer te hinderen. Dit levert een mooi beeld op als de doorvoer wordt gefotografeerd met een drone. Met name in zomermaanden als veel toeristen met hun bootjes de dijk passeren. Verder is Harderwijk een leuk plaatje om te bezoeken, zonder drone.

Met dank aan Louis Revenberg

 

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Nieuw Bericht Van De mooiste drone plekken

#Drone verloren# Harderwijk Datum waarop drone verloren is geraakt: 30-04-2024 De drone had een Fly-away De locatie waar dit betrekking op heeft: Harderwijk Merk Drone: V168 - Type Drone: speelgoeddrone 249 gram Registratienummer (eerst vier tekens) zuij Omschrijving...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

7 + 8 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!