Kasteel Ravensteyn – Heenvliet met je drone bezoeken

Laatste wijziging op 3 februari 2024
 

Kasteel Ravensteyn in Heenvliet

Kasteel Ravesteyn, gelegen in het pittoreske dorp Heenvliet in Zuid-Holland, is een plek waar geschiedenis en moderniteit elkaar ontmoeten. Dit verhaal verkent zowel het rijke verleden van het kasteel als de hedendaagse aantrekkingskracht voor drone-enthousiastelingen.

Het verleden: Een geschiedenis van macht en pracht

In de 13e eeuw, toen Nederland nog in zijn kinderschoenen stond, werd Kasteel Ravesteyn opgericht. Het kasteel, destijds bekend als ‘Huis te Heenvliet’, werd gebouwd door de machtige familie Van Ravesteyn, wiens invloed in de regio ongeëvenaard was. Gedurende de eeuwen heen, speelde het kasteel een cruciale rol in de lokale politiek en economie.

Het kasteel kende zijn gloriedagen in de 15e en 16e eeuw. Met zijn robuuste torens, sierlijke kantelen en diepe grachten, was het niet alleen een verdedigingswerk, maar ook een symbool van welvaart. Binnen de muren vonden weelderige feesten en belangrijke bijeenkomsten plaats, waardoor het kasteel een centrum van macht en prestige werd.

Helaas, zoals vele kastelen uit deze periode, kende ook Ravesteyn zijn ondergang. Door de eeuwen heen raakte het in verval. Tijdens de 80-jarige oorlog werd het kasteel zwaar beschadigd en uiteindelijk in de 19e eeuw grotendeels gesloopt, waarbij alleen de indrukwekkende toren en enkele bijgebouwen overbleven.

Het heden: Een paradijs voor drone-enthousiastelingen

Vandaag de dag is Kasteel Ravesteyn een fascinerende ruïne, die getuigt van een roemrijk verleden. De overgebleven toren, met zijn verweerde stenen en mysterieuze aura, trekt vele bezoekers, waaronder drone-liefhebbers. Het kasteel, omgeven door uitgestrekte groene velden en waterpartijen, biedt een uniek landschap voor luchtfotografie.

Drone-piloten zijn vooral geïnteresseerd in het vastleggen van de unieke mix van natuur en historische architectuur. Vanuit de lucht is de volledige omvang van het kasteel, inclusief de omliggende grachten en tuinen, in volle glorie te zien. De variatie van seizoenen biedt bovendien een steeds veranderend palet van kleuren en texturen, waardoor het kasteel een geliefd onderwerp blijft door het jaar heen.

Regelgeving en respect

Voor drone-vliegers is het echter belangrijk om rekening te houden met de regels en voorschriften die gelden rond het vliegen met drones. Het respecteren van de privacy en rust van de omwonenden, evenals het beschermen van de natuur en het erfgoed, is essentieel. Gelukkig biedt het ruime gebied rondom het kasteel genoeg mogelijkheden om veilig en verantwoord te vliegen, terwijl men toch adembenemende beelden kan vastleggen.

Met dank aan Kevin Beljaars

 

Disclaimer:

De informatie op deze site is overwegend afkomstig van dronevliegers en/of bezoekers welke informatie aangeleverd hebben met betrekking tot de getoonde dronelocatie. Er vindt geen controle plaats of er daadwerkelijk op de opgegeven locatie gevlogen mag worden. De beheerder van deze website kan daarom niet verantwoordelijk gehouden worden voor missende, misleidende of verkeerde informatie. Daar waar mogelijk worden berichten op deze website aangepast, waardoor de getoonde informatie op de juiste wijze geinterpreteerd kan worden. Er wordt geacht dat dronevliegers zich aan de regels houden die gelden voor de locatie waar de dronevlucht gepland wordt. Overtredingen van de locale regels zijn geheel voor eigen risico.

Let op: Kijk ook bij 'reacties' onderin deze pagina voor de meest recente locatie informatie...

Andere tips:

Dronevliegen bij Fort Pannerden

Fort Pannerden: Een unieke locatie voor dronevliegers Fort Pannerden is een verborgen juweel in Nederland dat een ideale locatie biedt voor dronevliegers die op zoek zijn naar unieke en historische beelden. Gelegen in de Betuwe, nabij het dorp Doornenburg, is dit fort...

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer overvliegen met je drone

Het Brielse meer: Een paradijs voor droneliefhebbers Het Brielse Meer, gelegen in het hart van Zuid-Holland, is een verborgen juweel dat niet alleen natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt, maar ook een paradijs is voor droneliefhebbers. Of je nu een ervaren...

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Dronevliegen bij Kasteel Doorwerth

Vlieg met je drone over kasteel Doorwerth: Een historisch juweel in beeld Kasteel Doorwerth, gelegen in de weelderige bossen van de Veluwe aan de rand van de uiterwaarden van de Rijn, is een adembenemende locatie voor dronefotografie. Dit robuuste, middeleeuwse...

Reacties

op deze drone locatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur hier jouw droneplaats in. Vul alle gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Is dit een nieuwe locatie of een wijziging?

Provincie

Is er parkeerplaats in de buurt

Is er een café of restaurant in de buurt?

Wat vind je allemaal op deze locatie? (Je kunt hier meer opties aanvinken)

Moet er toestemming gevraagd worden om hier te mogen vliegen

Ik verklaar dat ik de eigenaar ben van deze foto

7 + 2 =

error

Een leuke locatie gevonden? Geef het door aan andere drone vliegers!